ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Руски политик поиска да се забрани купуването на имоти и летуването в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:22 / 05.05.2021Коментари (16)8100
©
Русия спира полетите на своите туристи за България и оставаме втори сезон без тях по българското Черноморие. Това обяви за TravelNews Евелина Пулева, член на УС на Бургаската регионална туристическа камара. Последният полет на руската авиокомпания S7 до Бургас ще бъде на 9 май, каза тя. Досега се осъществяваше по един полет седмично от края на март. Спирането на полетите се случва след призива на руския политик Владимир Жириновски, един от най-горещите привърженици на президента Владимир Путин, който поиска държавата официално да забрани купуването на имоти в България, както и пътуванията до страната ни с туристическа цел.

Туроператорите имат информация от руски граждани, че в момента българското посолство в Москва не издава визи. Такива се поставят само за смесените бракове.

"Притеснени сме за сезона. Положението е тежко и не можем да издържим втори сезон без руски, германски и британски туристи, които са сред най-важните гости за големите курорти“, коментира Евелина Пулева. Според нея служебното правителство трябва да вземе спешни мерки.

Наскоро германските и британските туроператори анулираха почивките до България за началото на летния сезон през май и юни. "Всички пътувания за май и юни до България са анулирани и пренасочени от германския туроператор DER Touristik“, заяви Калин Сутев, управител на Дестинейшън Туристик Сървисис, представител на DER Touristik в България, в която група влиза и туроператорът ITS. Чартърната авиокомпания "Бългериън ер чартър“ също е прекратила полетите от Германия до летищата Варна и Бургас до края на юни. Записванията в Германия и на другите пазари за българското Черноморие са в застой, обяви Нина Чамова, генерален мениджър на "Сънтурс“, която е представител на германския туроператор Alltours.

Иван Грошев, управител на МТС България посочи, че голяма част от записванията отиват към 2022 г. и повече гледат към следващия, а не предстоящия сезон. Компанията е представител на германския туроператор FTI, британския Jet2Holidays и руския "Coral“. Грошев не вижда отварянето на руския пазар и тази година. Британският концерн вече отложи програмата си за 24 юни и анулира всички почивки за началото на сезона. Грошев очаква България да попадне в жълтия коридор във Великобритания, което означава да не е сред безопасните дестинации за пътувания през лятото. Другият голям британски туроператор Balkan Holidays UK също отложи програмата и чартърите си за юли.


Още по темата: общо новини по темата: 675
01.10.2021 »
30.09.2021 »
29.09.2021 »
26.09.2021 »
25.09.2021 »
22.09.2021 »
предишна страница [ 1/113 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
коментира Евелина Пулева. Според нея служебното правителство трябва да вземе спешни мерки. Може освен мерки и теглилки да вземе ;) Да и обяснят на тая патка какви задължения има едно служебно правителство!
+1
 
 
Нека, нека. Време е всички нагли хотелиерчета просто да фалират и да се научат, че ако бяха предлагали качествена услуга и добро отношение, нещата нямаше да са така. Защото българина отдавна почива в Гърция и Турция и няма да остави и стотинка тук. Дойде Видов ден, драги дами и господа.
+1
 
 
Време е икономиката да се задвижи от производство в индустрията и селското стопанство, а не от туризъм и услуги.
-3
 
 
Жириновски как е жив още не знам... Иначе на него не трябва да му се дава трибуна - той е руския вариант на Волен Сидеров - палячо :)))) и по-точно белокосия сънародник копира Жириновски :))))
-1
 
 
Без руснаците сме живи умрели! Това може да го потвърди всеки, който се занимава с бизнес по черноморието ни! Тук няма място за за игри на русофили и русофоби. Става въпрос, за икономиката ни и прехраната на стотици хиляди семейства! В крайна сметка, България е адски губеща от поредната война между САЩ и Русия!
+3
 
 
Това в дългосрочен план е добра новина. Черноморието ще се изчисти от пишман бизнесмени дето искат пари за включване на бойлер. Нека малко да се вдигне качеството, а не да идват само долните мужици и пиянстващи бритове.
-2
 
 
Е, така е, каквото каже диктатора това става. Ще си почиват на Байкал и Сочиту и тва е...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: