ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Общината издаде строително разрешение за стадион "Локомотив"
Автор: Стойчо Генов 13:54 / 05.05.2021Коментари (4)5001
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив издаде днес разрешение за строеж за доизграждането на стадион "Локомотив". Това съобщи кметът Здравко Димитров след работна среща със заместник-кмета по строителство Пламен Райчев. След като изтече и 14-дневният срок за обжалване, фирмата изпълнител "Рудин" ООД може да започне подготвителни дейности по реализирането на първия етап - изграждане на трибуна "Бесика".

В края на месец април в Община Пловдив беше представен самият проект, с което се визуализира как ще изглежда стадионът и трибуните.

През февруари 2020 г. правителството отпусна 12 милиона лева за доизграждането на стадиона до парк "Лаута". Финансирането беше одобрено от Общинския съвет на Пловдив и след проведен конкурс бе избран изпълнител.

Новият стадион ще разполага с близо 14 000 седящи места, музей и арест за буйни фенове. За четирите трибуни вече са изготвени пълни идейни проекти, като за "Бесика“ е подготвен и внесен в общината технически проект. Те ще са с наклонени колони, съгласно нормите за проектиране на спортни сгради и според изискванията на УЕФА, уточниха от общината.
Още по темата: общо новини по темата: 212
29.03.2024
11.03.2024
22.02.2024
15.01.2024
22.12.2023
19.12.2023
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ами страхотен е! Аз съм ботевист, но стадионът на локото ми харесва много повече! Дано поне той стане, че да има един свестен стадион градът ни!
0
 
 
Честито! Сега очакваме кмета и общината да съобщят, каква и в какъв размер ще е финансовата им помощ към стадион Локомотив? След като общината обеща да ремонтира терена на стадиона на бул.Източен, което ще струва на пловдивчани няколко стотин, хиляди лева!? В тази връзка стадиона на черно-белите също е общинска собственост и е редно общината да се покаже като равен и загрижен еднакво собственик към своите обекти?
на 05.05.2021 г.
0
 
 
Четох по форумите някъде ако козирките са изградени като соларни паркове съоръжението може да се самоиздържа от продажбата на ток
0
 
 
Айде хаирлия да е! И махнете тоя тъп надпис! Не е нужно да изписвате името на трибуната със седалки. Може само името на отбора ,на който е стадиона да бъде изписано. Така с надпис "Бесика" все едно отбора така се казва :) Проекта сега изглежда по добре от онзи "отворен кашон".
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Огромно признание в Китай за бивша звезда на Локо
Тежък удар за Локомотив Пловдив
БФС сменя формата, Ботев и Локо с отбори във Втора лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: