ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Невен Енчев сезира прокуратурата в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:22 / 12.05.2021Коментари (3)14376
©
Мениджърът на МБАЛ "Медлайн Клиник“ доц. д-р Невен Енчев Голденбург сезира Районна прокуратура в Пловдив за неправомерни действия от страна на фондация "Социално братство и милосърдие“.

Сигналът е подаден след излъченото по Нова телевизия предаване на 24 април 2021 г."Разследването на NOVA: Къде отиват парите за болни деца?“ във връзка с множество сигнали срещу лицето Ангелин Кулински, управител на фондацията. От репортажа стана ясно, че той е организирал редица "дарителски“ кампании в различни градове на страната, като заблуждава дарителите, че събира пари за лечение предимно на тежко болни деца, които да бъдат обгрижени в МБАЛ "Медлайн Клиник“.

От изявления на пряко засегнати лица – родители на болни деца и дарители, в репортажа се разбира, че Ангелин Кулински не дава отчет за събраните средства, нито документално оправдава разходването пред тези, заради които твърди публично, че набира дарения. А при всички цитирани случаи събраните средства не отиват по предназначение. Свидетелствата пред камерата са крайно смущаващи и съдържат данни за злоупотреби от различен характер, категорични са юридическите експерти на болница "Медлайн Клиник“.

В предаването е показана и схемата за набиране на сумите: лицето организира сътрудници, които "командирова“ в различни точки на България, предимно според провеждането на пазарен ден за населеното място. Те пряко и непосредствено събират дарения от хората на улицата, както и от различни фирми.

"В кампаниите си за набиране на дарения фондация "Социално братство и милосърдие“ използва името на МБАЛ "Медлайн Клиник“, без каквато и да било оторизация и без, по какъвто и да е начин, средства да постъпват при нас за лечение на някое от болните деца. По недопустим начин името на реномирано лечебно заведение и на уважавани доктори биват дискредитирани пред неустановен брой родители на болни деца и пред обществото, на база публикациите в средствата за масово осведомяване. Несъмнено подведените родители също споделят с неограничен кръг лица за разочарованието си от дарителската кампания, която в техните съзнания е в колаборация с МБАЛ "Медлайн Клиник“, а в частност и с моето и на брат ми имена, които са известни в цяла България и в редица други държави“, се казва в сигнала до прокуратурата.

Доц. Голденбург напомня също, че по негов сигнал Ангелин Кулински преди няколко години е бил обект на проверка от Районна прокуратура в Пловдив за злоупотреба с доверието и надеждите на хората. И тогава управителят на "Социално братство и милосърдие“ е използвал името на авторитетния мениджър, за да придаде тежест на дарителската си кампания, както е използвал и името на представляваното от него лечебно заведение МБАЛ "Медлайн Клиник“ ООД.

В жалбата до прокуратурата се настоява неправомерните действия на подобни "благотворителни“ дружества да бъдат наказани с цялата строгост на закона, за да се осъществи превенция пред цялото общество. Още повече, че в репортажа Кулински заявява, че три пъти е проверяван от Икономическа полиция, но "всичко му било изрядно“.

Такова твърдение или не отговаря на истината, или буди основателна тревога, че подобни престъпни схеми за сметка на болни хора и реномирани личности и институции може да бъдат оставени без последствия, смята доц. Голденбург. Не е допустимо да се използва човешката мъка и изградено с много труд добро име на лекари и лечебни заведения за подобни нечисти и престъпни цели, като собствено имотно благополучие на лицата, управляващи фондацията, категоричен е мениджърът.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Отварят за посетители сграда "Ирини"
Строеж на AM "Русе-Велико Търново"
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: