ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Кмет от Пловдивско предложи да има глоби за тези, които хранят бездомни кучета и котки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:48 / 12.05.2021Коментари (6)9498
©
Кметът на община Кричим Атанас Калчев отправи апел към своите съграждани. Ето какво се казва в него:

В качеството ми на кмет на община Кричим, апелирам към всички вас, незабавно да бъде прекратена порочната практика по  предлагането на храна и/или хранителни отпадъци на безстопанствени /бездомни/кучета и котки на обществени места.

Невъзможно е, при каквито и да било мерки, които се предприемат и реализират от общинската администрация, да се справим с овладяването на популацията и присъствието на  бездомни кучета и котки в гр. Кричим, след като някои от нашите съграждани чрез предоставяната им храна, създават у тях хранителни навици!

Заявявам категорично пред всички вас, че до края на мандата ми като кмет на общината, в гр. Кричим няма да бъде изграден и да функционира приют за настаняване, отглеждане, лекуване и каквото и да било друго, свързано с бездомните кучета и котки със средства от общинските приходи, републиканския бюджет и европейски средства, които също трябва да бъдат съфинансирани от общинския бюджет за сметка на повишението на местните данъци и такси.

Основен приоритет през всеки от предходните, така и в настоящия мандат, в работата ми са били грижата за добруването и благоденствието на хората от нашият град и развитието на Кричим като желано място за живот.

Недопустимо е определени граждани, прикривайки се зад "безкрайната" си любов към бездомните кучета да създават предпоставки за застрашаване живота и здравето на всички останали.

В тази връзка ще направя  предложение до Общински съвет Кричим, в Наредбата за обществения ред да се приемат санкции - глоба от 50 до 500 лева за тези нарушители, които предлагат храна или хранителни отпадъци на безстопанствени кучета и котки на обществени места.

Категорично не възприемам и "мантрата", че "бездомните кучета трябвало да се хранят за да не огладнявали, озверявали и др. и по тази причина да не нападали хората, които се движат по обществени места без да ги закачат или изразяват по някакъв начин, враждебно и агресивно отношение към животните".

Уважаеми "любители" на бездомни кучета, ако любовта ви към тези животни е истинска, то както сте отворили сърцата си за тях, така отворете и вратите на дома си за тях и ги приютете, но не ни си позволявайте с "грижите си" да застрашавате живота и здравето на всички останали хора, защото в утрешния ден не знаете дали вашето дете или близък няма да стане обект на агресията на "вашия" бездомен "любимец", и предполагам веднага ще реагирате: "тия от общината какво правят, не виждат ли какво се случи с детето ми..."

Незабавно след приемането на конкретните санкции в Наредбата, ви уверявам, че ще бъдат прилагани безкомпромисно, защото когато липсва гражданска и обществена отговорност за живота и здравето на съгражданите ни, единствения начин е финансови рестрикции за деянието.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абсолютен боклук е този кмет. И 100 години няма да се оправим с такива малоумници за управници.
+2
 
 
Сега със забраната, нито едно живо същество няма как да "придобие хранителни навици". Ще се ражда, живее и умира без нужда от никаква храна. Много ми се иска да бъдат подредени до стената всички олигофрени, които са избрали този гениален кмет!
+2
 
 
Инциденти стават предимно с домашни животни собственост на лениви и безотговорни стопани. Но селския кмет мангал не го знае понеже е поредния неграмотен нещастник.
+1
 
 
Аз предлагам да спрем да храним политици и некадърни управници !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: