ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Зарков: Една политическа сила болезнено се разделя с властта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:49 / 15.05.2021Коментари (3)2386
©
"Президентът Радев показа, че цялата мантра, която беше натрапвана в продължение на години - "или ГЕРБ, или хаос", не е вярна. Напротив. Има експерти, готови да поемат отговорност, включително политически лица - от левия и десния сектор, както и политически неангажирани лица, които са готови да работят под белега на почтеността и чиито биографии отговарят на постовете, които заемат. Атаката срещу този служебен кабинет от първия му ден показва колко болезнено една политическа сила се разделя с властта. Това в крайна сметка е нормално, но не би трябвало да е нормално тя да се опитва да взривява крехките консенсуси, които съществуват в обществото".

Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП за България" в 45-то Народно събрание Крум Зарков в предаването "Панорама" по БНТ.

Той изрази задоволството си, че Янаки Стоилов е приел да участва в служебния кабинет: "Радвам се заради личността и заради ресора, който поема - министър на правосъдието, което е важен белег."

"В нашата партия няма дилеми по отношение на прокуратурата", подчерта социалистът. Зарков припомни, че  от БСП отдавна са разписали какво според левицата трябва да се случи в сектор "Правосъдие": "Ние сме поискали оставката на главния прокурор не само да се смени главният прокурор, а и да не се стига отново до следващите проблеми. Разписали сме какво трябва да се случи във Висшия съдебен съвет, как защитата на правата на човека трябва да бъде реална възможност пред българските съдилища, а да не бъде нужно да се ходи чак до Страсбург".

По повод предстоящите избори, Зарков заяви: "Считам, че това, което е необходимо на България, за да излезе от тази криза и за да се развива, е подчертано лява политика. Инак ни чака от едната страна политическа сила, способна на всякакви деформации на реалността, а от другата - претенденти, които са богати само със своите импровизации. Тази дилема може да бъде решена от партия като БСП - тя е едновременно на страната на промяната в политически план, но и има достатъчно експертиза, за да реши социално-икономическите въпроси пред страната ни“.

Относно липсата на заявки за взаимодействие с БСП от страна на другите политически сили, зам.-председателят на парламентарната група на левицата изрази мнение, че това е политическа грешка. По думите му на първо място това води до спирала от избори, а на второ - не се оценява фактът, че именно БСП е силата, която е направила отстраняването на ГЕРБ възможно. "БСП в последните 10 години, и особено в последните 4, беше на всяка една битка в парламента. БСП направи възможно това, което се случва сега. Отричането на всички тези усилия в името на някакъв конюнктурен интерес е грешка", акцентира Зарков.

По темата за намаляване на партийната субсидия той изрази мнение, че идеята за свеждането ѝ до 1 лев не е правилна: От "Има такъв народ" правилно критикуват политическата система като такава, каквато съществува, но с 1 лев субсидия и мажоритарен вот - тази комбинация не само няма да разруши системата, тя ще я направи непробиваема. Тя ще отдели народното представителство изцяло от хората, ще партизира изцяло системата, ще бутне партиите в ръцете на олигархията".

Зарков подчерта, че БСП се готви със серия от мероприятия да влезе в предстоящата предизборна кампания и да подобри резултата си: "Мисля, че сме длъжни да го направим, слушайки дебата, който се проведе тук".

В заключение Крум Зарков открои някои статистически данни, отнасящи се до живота в България - от 3 милиона работещи българи, 1 милион се осигурява на минималния праг - 650 лева. От 2 милиона и 300 хиляди пенсионери, 1 милион и 700 хиляди получават пенсия по-ниска от прага на бедността - 369 лева на месец. А 80 % от българите имат доход до 1 000 лева.

"Това е ситуацията, в която се намираме. Ако искат господата да се надиграват кой е по-по-най, нека да знаят какви са наистина проблемите, пред които сме изправени", заключи Зарков.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
БСП ще изчезне от народното събрание много скоро
+2
 
 
Това кирливо червено копеле,чиито роднини са окървавени целите,тръгнало най-нагло пак да приказва!
+7
 
 
Скрийте се и не се показвайте поне до изборите ,че се излагате постоянно !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: