ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Виктор Димчев: Новият Бойко Борисов се казва Румен Радев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:41 / 16.05.2021Коментари (2)5032
©
"Спомняме си един запис на Васил Божков с един депутат (Александър Паунов от "БСП за България", след публикуването на записа той напусна парламентарната група - б.р.), в който се обсъждаше подобен сюжет, че ще се формира служебно правителство и г-н Божков ще дава акъли как това да се случи". Това каза Виктор Димчев, режисьор, фотограф, продуцент и човек с гражданска позиция, която често е критикувана.

Така той коментира заявеното от президента Румен Радев в предаването "Неделя 150", с водещ Силвия Великвоа, че назначената за шеф на кабинета на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков не е била кандидат за депутат от партията на бизнесмена с повдигнати от прокуратурата обвинения Васил Божков. 

Димчев задочно репликира държавния глава като уточни, че тя е оттеглена от листите на партията за изборите, но е част от ръководството на тази партия.

По думите му има непрестанна престрелка с компромати, в която участва и прокуратурата. Според него това е недопустимо, но е недопустимо и президентът "да изрича лъжи".

"Откакто Иван Гешев е начело на прокуратурата, е в постоянна отбрана и в постоянен опит да докаже правото си на съществуване. Няма да се учудя, ако следващият парламент закрие прокуратурата, очевидно нямаме нужда от този прокурорски орган. Тя е един пропаднал орган, избран от ВСС, който също е пропаднал. Има съдилища, които също трябва да разрушим и изхвърлим, защото за нищо не стават", коментира саркастично Димчев.

Новият силен човек в държавата е Румен Радев, смята той и каза:

"Категорично управлява Радев, а не служебното правителство. Това е новият силен човек. Новият Бойко Борисов се казва Румен Радев".

По думите му бившият премиер Борисов много се е променил в политическата си позиция през годините и уточни, че не веднъж го е критикувал и не разпознава себе си като защитник на партия ГЕРБ и лидера ѝ.

Димчев и прогнозира, че България тръгва към президентска република:

"Ако промяна в конституцията е цената, която трябва да платят за обединението на разнопосочните политически идеи в следващия или по-по-следващия парламент тази година, мисля че ще е така. Те могат да не излъчат правителство и в следващото Народно събрание и да се съберат и да кажат, че ще правят избори за Велико народно събрание, заедно с президентските избори наесен". 

Според Виктор Димчев служебното правителство е червено-розово:

"Говорител на това правителство е дългогодишният говорител на БСП - Антон Кутев е фамозно известен депутат от БСП, той е човекът, който контролира "Позитано" 20. В момента той говори от името на служебното правителство. Това е червено правителство".

Той подчерта, че пришиването на две-три "сини имена" към имена от лявото като Бойко Рашков не прави правителството балансирано.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Може само да бленуваме за Ел Салвадор, където страдаха от същите корупционни проблеми като нашите, но през 2019 един 39 годишен "младеж" Наиб Букеле беше избран за президент с невиждано мнозинство под лозунга: "Нека ги накараме да ни върнат откраднатото!" . С помощта на военните, разчисти конгреса, радикално подмени персонала в съдебната система, въведе безмилостни патрули за спазване на реда и закона и успя да свали за година убийствата от 50/100,000 на 19/100,000. В същото време заплашените външни/чужди интереси вече се чудят как да го свалят, защото бил "заплаха за демокрацията". На което той отвърна: "Към нашите интернационални приятели: Ние искаме да работим с вас, да търгуваме, да пътуваме, да се опознаваме един - друг, да си помагаме един на друг. Нашите врати са по отворени от всякога, но с цялото ни уважение - Ние си "почистваме" къщата... което не е ваша работа." Дано децата на децата ни доживеят такъв кураж за промяна!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: