ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Родители от Коматево: Не желаем това учреждение в квартала. От "Жътвари": Възпитаваме християнски ценности у децата
Автор: Гено Петров 15:08 / 16.05.2021Коментари (18)11718
Василен Велков
Граждани от Коматево организираха протест срещу протестантска църква "Жътвари", предаде репортер на репортер на Plovdiv24.bg. На протеста имаше над 100 човека от квартала.

Недоволството на хората е заради това, от църквата примамват децата с лакомства и игри и по този начин ги приобщавали към това общество. Според тях това е много притеснително.

Представяме ви две мнения, които са от двете страни.

"Църквата, ако може така да се нарече, е от близо година в квартала. Бяха разлепили из целия квартал листовки, на които пишеше: "Всички деца от всички възрасти са добре дошли. Може и с родители." Т.е. фокусът пада върху децата, която на нас изобщо не ни харесва. От приятели разбрах, че много деца са присъствали, без родителите им да знаят. Били са почерпени с бонбони, ягоди и шоколади, казвали са им колко е хубаво при тях. Това са алергени. Слабото място на децата. Поради тази причина тук сега сме се събрали. Не желаем, без знанието на родителите, да привикват децата и да ги черпят с каквото и да е", обяви един от протестиращите Звезделина Кирякова.

"Ние сме протестантско общество. Около час и половина се срещаме, няколко пъти в седмицата. Имаха хваление и се говори върху Библията. От три години съм тук и не съм видял нищо нередно. Възпитаваме християнски ценности. Проблемът е станал заради един батут, който е отвън. Идвали са деца да скачат. Пасторите са им разрешили, не знам дали това е добре или не. Преди 15 години, един от пасторите, е искал да има църква тук, но тогава офанзивата е била много по-остра - имало е чупене на прозорци, гонитба и т.н. Не се притесняваме от протестите, всеки има право на мнение. Ние не правим нищо незаконно", обяви пък Василен Велков, който е част от църква "Жътвари"



Още по темата: общо новини по темата: 2
16.05.2021 »
14.05.2021 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
До коматевци: мили съграждани, възпитайте децата си да не влизат в чужди дворове и да не взимат храна от непознати под каквато и да е форма - сладки, соленки, плодове или зеленчуци. В случая, ако е вярно че дете е било почерпено от хора в църквата, то е имало толям късмет да са те, защото следващия път може да е наркодилър или някой психопат, щом детето взима храна от всеки. Възпитанието е важно ! Бъдете така добри да свършите тази не лека задача скъпи родители.
-2
 
 
Познавам тази църква и хората от нея повече от 10 тодини. Те са прекрасни, добронамерени. Коматевци трябва да се радват, че църквата са избрали да са там при тях, а не на друго място. Когато бях емоционално съсипана, те само ми помогнаха да се дигна на крака. Те са сърдечни хора, винаги готови да помогнат.
-1
 
 
https://en.wikipedia.org/wiki/Kenneth_Copeland Тези или са излугани от него или са негови хора, както и да е, не трябва да будат следвани! Американските протестанти са ненормални сектанти, не ги сравняваите с Мартин Лутър. Ако видите са?та, пасторър е американец със съпругата си
0
 
 
Аз се колебаех по темата, защото е трудно да определиш кого го гони нараноята и ко? се преструва. Обаче разгледах са?та им и там открих преведена статия от Кенет Копланд, ко?то е популярен телевизионен църкожвен шарлатан в Америка, ко?то прибира парите на своите последатели
+1
 
 
Там са ортодоксални цървули от Извор и Лилково. И 50г.да са квартал на Пловдив пак са селяндури.
0
 
 
Протестанството, е не само най-доближаващото се до Библията течение в християнството, ами благодарение на протестанството Европа е това, което е! През 15-ти век, когато създава протестанството, Мартин Лютер разбива монопола на католицизма и Европа тръгва в огромен икономически, културен и духовен напредък. Мислех си, че в България случки като тази са отдавна отживелици, но тъпите коматевски кратуни живеят 30 години назад. Абсолютни дебили!!!
+6
 
 
Нямам нищо против протестантите. Но това, че викат първо децата и после родителите, ме притеснява. Повикайте родителите и ако им хареса, ще доведат и децата си!
0
 
 
Крайно време е да разберем, че освен православни има католици и протестанти, които не са по-малко християни. Пътя до Бог Отец е Исус Христос, а не канона на дадено вероизповедание.
0
 
 
Интеревсно ми е тези "Жътвари" какво ще жънат без да са посяли и отгледали? Малко е рисковано да "жънеш" в чужда нива, защото клкото и толерантен да е стопанина като му прикипи на канчето и няма държава, няма полиция ;)
0
 
 
бай ганя не толерира различните. само то е прав
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: