ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Алгафари: Все още не знам какво точно прави настоящият ни Министерски съвет
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:48 / 19.05.2021Коментари (1)3401
©
Политическият пиар, режисьор и писател Нидал Алгафари с коментар за работата, която върши новият министерски съвет през последната седмица.

Приятели,

изчислих, че стоте дни толеранс, които се дават на правителство са приблизително 15% от мандата му. Служебното правителство на Румен Радев има двумесечен мандат и толеранса му е около девет дни. Въпреки това, все още не мога да придобия ясна представа, какво точно прави настоящият ни министерски съвет. Основната му задача е да създаде благоприятни условия за провеждането на парламентарни избори.

В контекста на това му основно задължение, дали допринася за това Бойко Рашков, министърът на вътрешните работи, като вменява на собствениците на медия да освободят водещите на сутрешния им блок. Това е заплаха не само за двамата водещи, а пряка намеса и в политиката на медията, а това вече е предпоставка за съмнения за предизборен натиск. Странно ми е, защо същият министър се притеснява от биографията на шефката на кабинета? Защо му бе да се гърчи да избяга от въпроса? Жената не е нито чумава, нито е прокажена. Всеки може да бъде учредител на която си иска партия и това не би трябвало да му пречи да заема подобен пост. По тази логика, той бе част от БСП преди време, това причина ли е да се съмняваме в качествата му на министър?

Друго, което ме притеснява е назначеният нов ръководител в НАП. Не се тревожа от това, че е с изваяно тяло. Здраво тяло, здрав дух. Не ме тревожат и мълвите за сламените човеци и препродажбата на фирмата му. Недоумението ми е, че този нов ръководител не е бил последните пет години в България, не е развивал бизнес в родината и дали ще е достатъчно запознат с деликатността на дебрите в НАП? Институция, която някои среди приемат, че е била бухалка на предишното управление. Дали пък неопитността на новият ръководител не е предпоставка да се превърне в тояга, заради малкото време с което ще разполага за да навлезе в приходната джунгла на финансите ни?

Дали новото ръководство на министерството на здравеопазването не си смени тактиката около ваксинациите за по-малко от 24 часа със зелените коридори за възрастни и млади?

Дали правосъдният министър не даде заден за най-важното щение на назначилият го и кръговете около ДБ за което бе изпратен във ведомството, да разтури специализираните прокуратура и съд? Дали не се оказва, че май не е правилно желанието за разтурването им?

Дали приелите машинното гласуване са направили сметката, че в секциите с примерно 800 избиратели, е нужно време за гласуване при идеална организация и без нито едно форсмажорно обстоятелство, приблизително двадесет часа? Не дай Боже да спре за малко токът, да се наложи техническа намеса или да се забави някой гласоподавател повече от две минути.

Дали ще има кой да понесе отговорността, ако собствениците на БТВ послушат силовия министър, приходите в НАП не се увеличат, изборите се затлачат?


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Е как какво? "Чегърта" - нали сега така е модерно да се казва. Обикновено когато дадена дума или действие стане някак вече мръсно, гадно, неприятно, се измисля нова дума. Преди им викахме цигани, сега са роми. Преди му викахме "робство", а сега вече видиш ли било "иго". Преди им викахме негърчета, сега вече не може така, сега са "афро-американчета". Та и с новия МС - преди му викахме политическа метла, сега видиш ли било "чегъртане".
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: