ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Работи ли кръговото на Водната палата и искат ли пловдивчани пробив там?
Автор: Георги Кирилов 10:27 / 14.06.2021Коментари (56)12324
©
Сериозен казус се заформя около един от големите проекти, който може да бъде финансиран с многомилионния общински заем или с пари от местния бюджет.

Пред камерата на Plovdiv24.bg кметът на Пловдив Здравко Димитров заяви, че колелото на Водната палата е затапило едва ли не целия град.

Той настоява за пробив там.

Припомняме, че евентуален пробив би затворил ключовото кръстовище изцяло за голям период от време, като само можем да гадаем това как ще се отрази на трафика в града ни.

Кой е прав в аргументите си по темата най-добре могат да преценят пловдивчани. 

Затова ви питаме: Работи ли колелото на Водната палата? Има ли нужда от пробив там и как затварянето на кръстовището ще се отрази на трафика в района?

Дайте своето мнение в коментарите под статията.



Още по темата: общо новини по темата: 264
13.07.2023 »
11.07.2023 »
07.07.2023 »
06.07.2023 »
05.07.2023 »
23.05.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ей,общински съветници! Търсите отговори от народа с коментарии за "гениалности",които сътворяватели? Питайте шофьорите на градските автобуси,питайте ни и за озеленяването на града,питайте и за смешните знаци в квартал" х.Димитър",питайте и за несъвършенните вело алеи,ТА ДА ВИ ДАДЕМ ОТГОВОРИ. Пък после разделете заплатите си на народа,защото той и твори.
0
 
 
Чл. 68. При движение в тунел или по мост е забранено движението назад, завиването в обратна посока, спирането за престой и паркирането. Чл. 69. При принудително спиране в тунел или на мост, ако това спиране не е кратковременно, водачът е длъжен да изключи двигателя, да включи аварийни светлини, да уведоми службите за спешно реагиране чрез единния европейски номер 112 (ЕЕН 112)
+3
 
 
Всеки може да си спомни какъв беше трафика по Марица Юг преди това кръгово и какъв е сега след като го има то. Марица Юг е една от удобните връзки на "изтока" със "запада" и точно това кръгово направи възможно да се използва пълноценно този булевард. Наляха се и не малко средства в самото му облагородяване. Лошото е че в региона няма сериозна строителна фирма, която да го изпълни този пробив в приемливи за гражданите срокове. Ще се обяви една обществена поръчка и пак ще се лепнат като пиявици ония бутафорните фирми, дето нямат работна ръка и техника. Ще пуснат пет майстора в предпенсионна възраст да работят с едно мини багерче (както правят) и ще търпим задръствания (който ще ни бъркат и в джобовете) и променени маршрути на градския транспорт най-малко година и половина. Като се има предвид местоположението, никак не е малък риска когато тръгнат да копаят да се "покаже" някоя археология и...... отиде още една година (най-малко).
-1
 
 
В света няма мост, пред който да има кръгово с щадраван! Отдолу под шадравана вече е прокопавано-има пешеходен подлез?! Ако направят кръгово с шадраван и от северната страна на моста,/пред Панаира/,ще убедят в "гениалността"на сегашният урбанистичен шедьовър!!
+5
 
 
Това кръгово много добре си функционира.Неслучайно този вид кръстовища масово се е наложил в Европа. Всичко зависи от моментната натовареност и най-вече от поведението и уменията на водачите. Много е прав Sony007. Даже един учебен автомобил, тътрещ се в пиков час е способен да създаде огромни колони от изнервени водачи и задръстени кръстовища. София е много по-натоварен град, но там се кара много по-динамично и спокойно за разлика от Пловдив.
+1
 
 
Само нов по-висок мост на мястото на Панаирния може да реши проблема. Движението трябва да минава под моста, така като е при всички други мостове. Ясно е като бял ден, но на някои не им стига акълът да го видят. Подземно минаване до брега на реката е идиотия на н-та степен. Няма да реши проблема, а ще бъде постоянно в течове и прескъпи ремонти.
на 14.06.2021 г.
-4
 
 
Идеята е добра , но по принцип това трябваше да се мисли , преди изграждането на кръговото и реално не мога да си обясня, защо се тегли такъв заем за толкова много проекти , които ще разкопаят всичко и не ясно, докъде ще им стигнат парите и още нещо, защото се вдигна виенско колелото пред пощата и ще се взима заем ?!?! От тук може да се зададе и още един интересен въпрос : Щом има пари в "местния бюджет" , защо се тегли "многомилионния общински заем"... А това че водачите са под всякаква критика е отделен въпрос ... Много ми смешно , като видя някой с трошка , как тръгва да преследва някоя различна регистрация от РВ и органите на реда никаква реакция - наскоро станах свидетел ( дори клипче направиха за този случай във фейса ) - при слизане от моста на ВиХиПиХи към гребната един голф погна едно софийско БМВ и на пешеходна го изпревари и от страна на полицията дето беше няколко по надолу никаква реакция...
на 14.06.2021 г.
+4
 
 
Най удачно ще е ако бул Цар Борис се повдигне на Водната палата Чифте баня и Сточна гара. Тогава може да се говори за някакво отпушване макар и минимално. Иначе Sony007 е абсолютно прав.
-3
 
 
това кръгово трябва да се премахне и да се направи на кръстовището с 6-септември едно голямо
+10
 
 
На крив ..., вълната му пречи. ОСНОВНИЯ ПРОБЛЕМ В Пловдив Е : Туткави шофьори и мудно изнасяне от кръстовища и светофари. Липсата на динамика в шофирането се залага още от неадекватните за съвремието шофьорски курсове.Пример за това са влачещите се като охлюви учебни автомобили с инструктори от миналия век.Честата липса на колегиалност и провинциални маниери на каране и паркиране също спомагат за утежняване на ситуацията.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: