ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Трансферни бомби в Марица! Домо, Маламов, Марчев, Илиян Йорданов и още 6-ма нови в отбора
Автор: Стойчо Генов 15:25 / 15.06.2021Коментари (2)7099
© Plovdiv24.bg
Станислав Маламов се завръща в родния си крлуб Марица
Ръководството на ПФК Марица осъществи истински трансферни бомби за отбор, новак във Втора лига. В клуба са привлечени 10 нови футболисти, като повечето от тях имат сериозен опит в отбори от родния елит.

Целта е да се направи сплав между младите и амбицирани играчи и по-опитните, които да дадат нужната класа и сигурност на тима, както и да се повиши конкуренцията в отбора. Не на последно място – тимът да разполага с дълга резервна скамейка с оглед многото мачове през сезона, обявиха от ПФК Марица.

Ето и списъка с новопривлечени футболисти, публикувани в официалната клубна страница:

Валери Домовчийски – централен нападател, привлечен от елитния Ботев (Враца). Той е юноша на Марица. Освен за родния си клуб той е играл за Левски, германските Херта и Дуисбург, пловдивския Ботев, Черно море, гръцкия Левадиакос, Славия, Верея и Ботев (Враца). Има 13 мача за националния отбор на България и 15 за младежкия национален тим.

Станислав Маламов – полузащитник, юноша на Марица и Тракия (Стамболийски), също с богата визитка. Освен за родния си клуб той е играл за Несебър, Раковски, Локомотив (Пловдив), Хасково, ЦСКА, Нефтохимик, Септември, Верея и Витоша (Бистрица).

Петър Начев – вратарят е юноша на Марица. Пазил е още за Спартак (Пловдив), от където е привлечен, Сокол (Марково), Кариана (Ерден) и Оборище (Панагюрище).

Илиян Йорданов – полузащитникът вече е обличал екипа на Марица. Той е юноша на Ботев, играл е още за Любимец, Локомотив (Пловдив), Левски, Денизлиспор (Турция), Борац (Чачак, Сърбия), Верея, Царско село и Нефтохимик, от където е привлечен.

Симеон Вешев – нападател, юноша на Чавдар (Етрополе). Състезавал се е още за Банско, Оборище (Панагюрище), Нефтохимик и Струмска слава (Радомир), от където е привлечен.

Айкут Янъков – крило, юноша на Локомотив (Пловдив). Играл е за Марица през сезон 2018/19. Състезавал се е още за Оборище (Панагюрище), Ахаики (Гърция), Марица, Локомотив (Горна Оряховица), Спартак (Плевен), от където е привлечен.

Веселин Марчев - крилото е юноша на Локомотив, като на два пъти играе за "черно-белите". Играл е още за Септември (Симитли), Брестник, Сливен, Черно море, Флота (Полша), Пирин, Славия, Агия Напа (Кипър), Неа Саламина (Кипър), Арда, Хебър и гръцките Астерас Влахиоти и Епископи, от където е привлечен. Марчев водеше лятна подготовка с Марица през 2020, но тогава футболистът получи оферта от гръцкия тим и замина за южната ни съседка.

Георги Божилов – нападател, привлечен от Оборище (Панагюрище). Играл е още за ЦСКА 1948.

Мариян Тонев – нападател, набор 1999, привлечен от Черноморец – голмайстор на тима през изминалия сезон. Роден е в Харманли и е юноша на Берое. Играл е и за Свиленград.

Християн Димитров – юноша на Марица и Ботев, полузащитник, набор 2004, привлечен от школата на Ботев, където играеше за съставът до 17 години в Елитната юношеска група.

Към отбора на "Марица" могат да бъдат привлечени още 1-2 футболиста до началото на сезона. С тима подготовка ще започнат и две момчета, които ще изкарат пробен период.

И през предстоящия сезон част от състава ще бъдат: железният вратар Илия Николов, както и Борислав Дончев, Йордан Пейчинов, Димитър Аврамов, Георги Иванов, Величко Величков, Даниел Спасов, Теодор Фърков, Сами Мехмедов, Милен Танчев, Георги Георгиев и Александър Праматаров.

В спортно-техническия щаб на "жълто-сините“ ще влезнат треньорите Николай Димитров, който водеше тима през миналия сезон и Кирил Андонов – треньор от ДЮШ на клуба. Помощник треньор ще бъде Йордан Влашки, който ще съчетава две длъжности в клуба, а опитният защитник Величко Величков също ще дава своя принос. Спортен директор ще бъде Апостол Попов, който също ще помага в тренировъчния процес.

Желаем здраве и успешен сезон на всички, които се присъединиха към "жълто-синьото“ футболно семейство, както и на тези, които отдавна са част от него! Всички вие имате шанса да бъдете част от "Марица“ в историческия сезон 2021/2022, в който клубът ще чества 100 години от основаването си. Това е чест, но и отговорност. Напред, към нови върхове!
Още по темата: общо новини по темата: 126
23.05.2022
23.05.2022
13.05.2022
05.05.2022
01.05.2022
22.04.2022
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Сериозна селекция, но от нападатели. Ако разчитат на старата защита няма да стане работата. Това, че имат добър вратар няма да ги спаси.
+3
 
 
Успех на Маричката. С този отбор трябва да влезнете в А група.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Марица: Предстои ни трудна футболна битка
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Неопитен съдия свири гостуване на Марица
Ботев с трудна победа над Марица
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: