ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ексклузивно: Промяна на историята! Ботев е създаден през 1907 година! Преди това е имало други футболни клубове в Пловдив
Автор: Стойчо Генов 11:07 / 18.06.2021Коментари (24)9920
Футболен клуб Ботев Пловдив не е създаден през 1912 година, както се смяташе досега, а 5 години по-рано - през 1907 година. Това обявиха на специална пресконференция в Историческия музей на Пловдив организаторите от Сдружение ПФк Ботев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Нещо повече - изцяло се променя досегашната представа за развитието на футбола в Пловдив. Оказва се, че преди Ботев е имало други футболни клубове в града - Тримонциум и Стрела, които са били основани през 1906 година, но по-късно прекратяват съществуването си.

На пресконференцията беше показан документ, с който от съда се иска да бъде регистриран "Ученически футболен клуб Христо Ботев". Това искане обаче е отхвърлено, като посочените мотиви в документа са "Вашето дружество може да бъде регистрирано само като доброволческо или въздържателско, но не и юридически".

След това бе показан самият учредителен протокол на въпросния "Ученически футболен клуб Христо Ботев" от 1907 година. Според представителите на Сдружение ПФК Ботев Учредител е Милан Куртев, а този протокол все пак е признат от съда, но през 1939 година.

"Началото на истинския футболен живот на ФК Ботев е от 3 март 1907 година, а клубът е регистриран по-късно през 1912 година. Основателите през 1912 година всъщност са били второ поколение ботевисти", обявиха на брифинга в Историческия музей.

Специален гост на събитието бе Боян Ботйов - почетен член на футболен клуб "Ботев“ и правнук на генерал Кирил Ботев, брат на безсмъртния поет и революционер Христо Ботев.

Гледайте в прикаченото видео подробности за изнесените исторически факти! 

Още по темата: общо новини по темата: 656
30.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
28.05.2022
28.05.2022
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Прави ми впечатление, че типично по жълтурски се приема за чиста истина твърдението, че ботев е създаден през 1907 г, и удобно се пропуска другото твърдение, че е имало други отбори преди това. Но това е горе долу същото, като да твърдиш, че през 2003 са заличили Локомотив, а през 2010 са заличили Селския. Да ви е честита новата дата.
+3
 
 
Очаквайте "Столипиново отвръща на удара" - блокбастър на сичкуто сиган, от който ще стане ясно, че локуту е създадено от Адам и Ева.
+3
 
 
Когато нас ни е имало ... още е нямало цигани в Европа :) но след години се преселиха и създадоха мангалски отбор , САМО БОТЕВ Пловдив !!!
+1
 
 
Мангалите ОТКРАДНАХА историята на Спортклуб и си я преписаха и то БЕЗ НИТО ЕДИН ОФИЦИАЛЕН ДОКУМЕНТ. Ние си имаме всички възможни учредителни протоколи и законови доказателства, а сега даже и един неприет от още по-рано. Циганския отбор бе закрит официално през 2001 г. с постановление на Районен съд, а това нещо, дето играе в задния двор на Аграрния от тогава-насам е преименувания и преместен в Пловдив Велбъжд Кюстендил. Всякакви други твърдения са цигански измишльотини и простостии, породени от комплекси и завист. И преди да ми споменете нещо за Металик Сопот само ще ви кажа, цигани неграмотни, че сливането и преименуването са две тотално различни неща. Правоприемник на Ботев Пловдив официално и законно е Сдружението.
-5
 
 
Жълтите лъжи и измами, край нямат. Така си им мина животеца в мошенгии, измами и селски тарикатлъци. Хубавото е, че само те си вярват. Нормалните хора даже няма да обърнат вниание на тези жълти лъжи.
-3
 
 
Да се чуди човек, да се смее ли или да плаче? Тия жълтури съвсем изтрещяха. Освен смях и съжаление, друго не може да се изпитва към тях! Чакаме до 1-2 години нови "доказателства" за по-ранна дата? Абе, другия път направо да пишат, че Христо Ботев е цълал с дружината преди възстанието и ги е създал:::)))
+1
 
 
Сегашното Локо,урода от Кюстендил е създадено през 1919год!Тогава е създаден Велбъжд кн!Нормално е да променят годината 1926,на 1919!Лошо няма!Хахахахаха!!
+1
 
 
Докоспорт е създазен малко след пристигането на първите катуни дошли от индия и заселили се в столюпеново.
-2
 
 
Всъщност папагалите показват, че НЕ СА РЕГИСТРИРАНИ 1907 г., а не че са регистрирани. Показват документ за ОТКАЗАНА регистрация.Няма доказателства, че този опит са регистрация може да се свърже с ФК КОМАТЕВО, пребит с 6:0.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Трети път за десет години: Ботев срещу Лудогорец във финала за Купата
Голеада в "Коматево"! Дубълът на Ботев спечели мач с 8 гола
"Канарчетата" не харесват това! Ивелин Попов под въпрос за финала
Ботев пусна билетите за следващото домакинство
Елитен пловдивски рефер свири на Ботев II, пратиха Карагарен на "Лаута"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: