ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Важно за колите на газ! Няма да минете технически преглед, ако уредбата ви не отговаря на това условие!
Автор: Васил Динев 11:05 / 23.06.2021Коментари (21)45042
©
Шофьор е останал неприятно изненадан днес, защото не е могъл да мине годишен технически преглед на автомобила си. Това съобщи самият той в сигнала си до Plovdiv24.bg. Причината - изтекъл срок на газовата уредба на колата.

"Здравейте! Оказва се, че преди около година е променен законът или някаква наредба и автомобили, които имат газова уредба на повече от 10 години, трябва да подменят бутилката иначе нямат шанс да минат прегледа. Всичко може да ви е изправно, но това е положението! Доколкото разбрах, смяната излиза около 150 - 200 лева според вида на газовата бутилка! Пак ни цакат за пари!", ни написа пловдивчанинът.

Голяма част от автомобилите у нас са с монтирани газови уредби. Алтернативното гориво е предпочитано заради по-ниските цени на газта.

От 12 ноември миналата година обаче нова Наредба регламентира минаването на годишен технически преглед на коли с газови бутилки.

Собствениците на автомобили с газови уредби, на които им предстои да преминат технически преглед, да проверят кога е произведена бутилката, за да не останат неприятно изненадени, когато разберат, че не могат да минат прегледа.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Тази наредба е много от отдавна, ама този се прави на тарикат. По миналата година по медиите се вдигна голям шум. Да се беше информирал малко. Тоя ревлю защо не си е регистрирал бараката с новия талон, в който пише бензин/газ? Ако го бе направил още поминалата година щяха да му кажат, че с тази бутилка няма да мине. И сайта, защо обръщате внимание на глупостите на тарикатите.
+3
 
 
Абсурдното в случая не е изискването. Напротив - много добре го направиха. Абсурдното е, че смяна на бутилка струва над и около 200 лв. почти навсякъде. Абсурдното е, че смяната на бутилката не е висша наука - 2 гайки на тръбите и 2 гайки на бутилката - работа за не повече от 20 минути, но за ши*аното документче искат една шапка пари, защото знаят, че няма как. Питах на 3 места колко ще ми струва само документа, за да мога да мина преглед, защото съм сменял и мога да си сменя бутилката сам - отговора беше 200 лв, + още 50 после, за още един преглед на бутилката и регистрация на бутилката в АПИ, или там, където беше, за да можеш да минеш ГТП, което е още 40 (а скоро може и 70 да стане, знаете, стикерите са златни). И какво излиза - обща работа за не повече от час - цена 300+ АЙ СИКТИР И ТАРИКАТИ! Пак да напомня на уважаемите господа хейтъри - НЕ СЪМ против изискването!
+7
 
 
Добро утро, Гергино! Иначе, да - Ганьо не обича да дава пари, ако ще да е, за да спаси живота на себе си или околните..
+4
 
 
Поредния цървул дето не може да даде 200лв на 10год за самоделната бомба дето мъкне след себе си...
+3
 
 
На 10 години се подменят водомерите, какво остава за бутилка 30 атмосфери. Не се излагайте, ако ви е скъпо, купете си колело.
+3
 
 
10 години е срокът за експлоатация на газова та бутилка, даден от съответния производител. Държавата може да иска и на 2 години да се сменя, но ще си остане само с искането. Щом има срок, държавата се съобразява с него. 10 години е нормален период.
+4
 
 
Тази наредба е много от отдавна, ама Фончо се прави на тарикат. Фончо защо не си е регстрирал бараката с новия талон, в който пише бензин/газ? Ако фончо го бе направил още миналата година щяха да му кажат, че бутилката му е за смяна.
+6
 
 
Олееее божеее как може да цакате хората за пари бе? Как може да му се проверява старата, смотана бутилка... Много сте злеее! Хахахах хахахах абе иди*т караш бомба, какво мрънка?
+6
 
 
Дори си мисля, че 10 години са твърде много. Все пак това са съдове под наляген и си мисля, че дори е доста либерална тази наредба.
+5
 
 
Е то това им е 'особеното' на застаряващите вещи - привидно работят, докато изведнъж рязко спрат да го правят. И да, това важи и за тези на по-малко от 10 години, но шансът за неизправност нарства експоненциално след един определен период от време. По-просто устроените хора ще скокнат да се пенят и ще си пазят джоба, но останалите сигурно са наясно с Preventive maintenance и защо се прави.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: