ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Събарят къщи и секат дървета по "Победа", разширението започна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:41 / 16.09.2009Коментари (19)12350
"По Коледа, когато отворим новите булеварди, заради чиито ремонти сега се късат нервите на хората, пловдивчани ще си кажат: струвало си е търпението", убеден е заместник-кметът по реда и сигурността Руси Панчев, който тези дни от сутрин до вечер координира временната организация на движение около предстоящото затваряне на бул. "България".

Работата по "Руски" към момента дори изпреварва графиците, видя репортерът на Plovdiv24.bg. В отсечката от кръстовището с "Шести септември" до ул. "Янко Сакъзов" булевардът има изглед на почти готов. В западното платно валяците на "Инжстрой" полагат поредния асфалтов пласт. Правят се подходите откъм "Янко Сакъзов", а оттам до "Плевен" и надолу към бул. "Марица-юг" продължава реконструкцията на подземната инфраструктура. 

След моста на "Герджика"- новият продължава да набъбва с дни, техниката на "Драгиев и ко" пък вече е завзела цяла "Победа". И там започват ремонтите. Чак до бул. "България" няма непипнато място. Започнала е подмяната на ВиК и подземните комуникации. Събарят се отчуждените къщи.

"Със собствениците само на една къща има проблем. Искат по-висока цена от предложената. Делото е във Върховния административен съд, чака се решение. Намерен е изход от ситуацията, новата канализация минава с лек ъгъл край къщата", обясни кметът на район "Северен" Ина Филипова.

Изсечени са и дърветата, които пречат на разширението. Пъргави мургавели с цялото домочадие рейд след рейд товарят трупите на каруците и пришпорват коне към "Шекера".

"Дядо, какво правят тук?" - попита тригодишно момченце малко преди кръстовището с "България", където всичко е разчистено и "Победа" изглежда направо гигантска. "Ще стане един широк и хубав булевард", отговори дядото.


Още по темата: общо новини по темата: 237
06.12.2022 »
26.01.2021 »
01.10.2020 »
30.09.2020 »
23.08.2020 »
03.08.2020 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
до Крумов. Когато живееш извън центъра да кайем в някое близко село си много зависим от всичко.Говора като цяло ,че бълагарите сме много далеч от хората коъто ни сравняваш .В това число влизаме и аз и ти също.Аз съм за къщата извън центъра на Пловдив но тя е като свършиш работа в петък вечер да си там и в неделя следобед да се прибереш -това вече е по обяснимо.
0
 
 
pld-1 Може да съм от селор а може и да не съм, това неможеш да кажеш. Въпроса е че си прав за едно: ""огато поживееш малко на центъра ще разбереш че е привилегия и голямо удобство.Но ти няма как да го разбереш. Не ни сравняваи с големите развити гардове,защото сме на светлинни години от тях. "" Вярно е че сте на светлинни години от тях... Няма как да разбереш смисъла и стойността да живееш по-далеч от шума, блъсканицата, стреса и престъпността. Разбираемо е, когато си част от цялата тази мизерия. Има неща които са по-важни от това такситата да ти пищят на главата и да неможеш да си отвориш прозореца да се порадваш на свежестта на изгрева. Няма как да го разбереш дори и цял блок в центъра да имаш
0
 
 
Какви бездомници и мизерници остват да живеят в центъра на града?Ти от кое село си юнак.Знаеш ли ,че аз имах къща на пъпа на Пловдив докато ти си орал нивата си .След което имам апартаменти на същото място.Когато поживееш малко на центъра ще разбереш че е привилегия и голямо удобство.Но ти няма как да го разбереш. Не ни сравняваи с големите развити гардове,защото сме на светлинни години от тях.
0
 
 
Aнонимен преди 1 ч. и 9 мин. ЗАРАДИ ТОЛКОВА МНОГО УМНИЦИ КАТО ТЕБ БЪЛГАРИЯ Е ТОВА КОЕТО Е В МОМЕНТА!!!
0
 
 
"По Коледа, когато отворим новите булеварди" - Изглежда пак ще полагат асфалт през мократа и студена зима. Защо не свършиха тази работа лятото, когато и трафика беше в пъти по-малко и времето беше подходящо!?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: