ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Фенове на Ботев с гневна позиция: Липсва прозрачност при строителството на стадиона!
Автор: Стойчо Генов 12:10 / 30.06.2021Коментари (28)9573
©
Гражданският съвет за обществена подкрепа за дострояването на стадион "Христо Ботев" излезе с официално обръщение, видя Plovdiv24.bg. Поводът за тази реакция е "липсата на прозрачност при строителството на съоръжението".

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса позицията на Гражданския съвет:

Обръщение във връзка с липсата на прозрачност при строителството на Стадион "Христо Ботев"

ДО Г-Н ЗДРАВКО ДИМИТРОВ - КМЕТ НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ

ДО ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В СТРОИТЕЛСТВОТО НА СТАДИОН "ХРИСТО БОТЕВ“

ДО ПЛОВДИВСКАТА СПОРТНА ОБЩЕСТВЕНОСТ

ДО ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА ПФК БОТЕВ ПЛОВДИВ

ОБРЪЩЕНИЕ

От Граждански съвет за обществена подкрепа за дострояването на стадион "Христо Ботев“ към “СДРУЖЕНИЕ ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ ПЛОВДИВ"

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИМИТРОВ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

УВАЖАЕМИ ПРИЯТЕЛИ, СЪГРАЖДАНИ,

Поради продължаващото пренебрегване на официалната ни кореспонденция от Община Пловдив и нашите наблюдения и опасения за липса на прозрачност при изпълнението на строителството на стадион "Христо Ботев“, считаме за необходимо да поставим отново и публично своите въпроси. Искаме още веднъж да напомним, че изграждането на съоръжението е от особена важност за града ни, а прозрачността при изразходването на обществените средства, както и контролът по качеството на изпълнението, са основно задължение на Община Пловдив и всички участници в инвестиционно-строителния процес. 

Уведомяваме Ви, че при продължаващо игнориране на въпросите ни, както и при липса на документирани решения, ще използваме всички законни действия за обществен натиск и търсене на отговорност. 

Представяме Ви отново задаваните въпроси:

1. Във връзка с направеното ново предложение на арх. Савов за изграждане на съоръжението с четири завършени трибуни с места на пълния им капацитет от 18 777 седалки, служебни и технически помещения, ситуирани под трибуната на сектор "В“ (трибуна "Изток“), осветление, монтирано на част от проектираната козирка, покритие на поне 1 200 места на сектор "А“, всички необходими и достатъчни за получаване на лиценз за Efbet лига, както и за частично въвеждане в експлоатация и нормално функциониране строително монтажни работи, бихме ли могли, съвместно с всички участници в строителния процес, да пристъпим към създаване на коментирания на срещата документ, удостоверяващ и ангажиращ ги с продължаването и завършването на строителството в тази му цялост.

Настояваме в документа да бъде записан и срокът за завършване на този етап и въвеждането му в експлоатация.

2. Настояваме, съгласно Закона за достъп до обществена информация, да получим в обещания срок съставената от арх. Савов КСС на предложения от него вариант за усвояване на осигурената към този момент су-ма от 25 000 000 лв. с ДДС. Съгласието на Изпълнителя бе декларирано на съвместната ни среща на 19.04.2021 год.

3. Настояваме да получим окончателен отговор и на задаваните нееднократно въпроси за това кога ще са готови становищата относно съответствието на наличните седалки към действащите противопожарни, санитарно-хигиенни, строително-технически и международни (изискванията на UEFA за 4-та категория)?

Кога ще бъде извършен ремонт на терена на стадион "Христо Ботев", какви СМР ще включва ремонтът, по какъв способ ще бъде възстановено тревното покритие с цел нормалното ползване на терена и стадиона?

Очакваме Вашия писмен отговор по възможност в 7 дневен срок на адрес:

гр. Пловдив, ул. Ильо войвода 4, Адвокатска кантора, адв. Тихомир Стойчев, email: us@botevplovdiv.org

За ГРАЖДАНСКИЯ СЪВЕТ:

С уважение, РАДОСЛАВ КОШИНСКИ

Председател на УС на Сдружение ПФК Ботев Пловдив
Още по темата: общо новини по темата: 790
25.03.2024
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Стига с тая грандоманщина! Направете 2 трибуни като хората, с останалото вземете седалки, направете терен - какъв ви е проблема? Другото като му дойде времето. Нали се говореше за едни 10 милиона подарък? Какво стана с тях? Кметът в момента е на пачи яйца и не знае какво ще бъде след 11.07 вие плачете за още пари! И гледайте новото правителство както спря парите за магистралата да не спре и парите за стадионите (дето още не са "усвоени").
+2
 
 
Изключителна наглост от страна на "слугите" на пловдивчани - кмет и зам.кмет. Вместо те самите да изнесат цялата информация за Колежа (и то без да им се иска!!!), те месеци наред се крият като мишки. Договора с ПИМК е сключен преди Нова година, а вече 7 месеца никой не казва кога ще е готов стадиона с отпуснатите 25 млн.лв., не се казва и степента на завършеност. Срамота, г-н кмет, срамота!!!
+4
 
 
Вие не сте буфери, майна. Вие сте някакви тъпи цигански селяни. Имам приятели буфери и въобще нямат нищо общо с вас. Пълни утайки сте.
-3
 
 
Защо за 25милиона не се построи копие на Лудогорец Арена и да се гордеете с жълт стадион. А сега се молите за седалки и терен, за шепа чимове зелени, за козирка и27 милиона. КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА МЪКАТА ГОМНЕЖА!!!
-3
 
 
Нали ПИМКа ви издържа в момента. С какви пари да ви издържа? Това папагалите са е*ати неблагодарничте човечета, че и сметка търсят на човека
+2
 
 
Вижте ги! Вижте ги, гнусните комплексирани лилави венци! Вижте ги и ги запомнете! Няма тема за Ботев да не са първи и да не бълват жлъч и плюнки! Само зло за вас, мърши долни!
на 30.06.2021 г.
+1
 
 
Абе вярно ли се на ЛАУТА щели да правят свинекомлекс на името на Христо Бонев футболист с хоби свинете
+2
 
 
Завистливите цигани сън не ги хваща, да не би случайно да стане стадион Ботев!
-4
 
 
Поредният епизод , жълта просия! За 25 млн. не се построи нищо. Сега просенето на пари за седалки, терен и паркинги е на преден план. Докога, кой и защо продължава да се търпи тази жълта наглост? И защо въобще им се обръща внимание? Поведението на Коматево е по-унизително дори от това, на циганите от гетата
-4
 
 
Кошински, само с ядене НЕ става!!! Защо за 25милиона не направи чисто нов стадион като на Лудогорец, а Сега просиш трева, седалки, козирка и още 27милиона... Тъп си, няма по прости от бултрасите!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Ботев реди контрола с отбор от Англия
Лъчезар Балтанов надъха малките национали в Пловдив
Мертенс тренира с отбора, Ботев почна подготовка за "моряците"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: