ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Определиха проекта на Трифонов за оригинален, но неработещ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:23 / 12.07.2021Коментари (5)4603
©
Журналистът Иво Инджов с коментар за решението на Слави Трифонов да състави правителство самостоятелно, без коалиция:

Проектът на Слави Трифонов за правителство на малцинството, т.е. само на ИТН - оригинален, провокативен и силно дискусионен, да не кажа - неработещ. Нов главен прокурор, закриване на специализдирания съд и специализираната прокуратура - добре. Борба с корупцията и нагласените обществени поръчки - добре. Това са консенсусни, вече промотирани предложения. Малко социални мерки (построяване на толкова детски градини, колкото са необходими, за да няма неприети деца, и др.) - ок. НО: нищо за доходите и пенсите! Реклама и шоу в политиката (таблет за всеки ученик, наши космонавти, че и един северномакедонец дори, в НАСА) - не са излишни. Но...

Първо - Трифонов извива ръцете на ДБ и ИСМВ, както и на БСП - ако не го подкрепят, върху тях ще падне "отговорността" за трети избори за една година (напълно непредскадуеми). Освен това:

Много нови юпита (предимно с англосаксонски академичен, доколкото разбирам - неолиберален бекграунд). Борбата с бедността и стряскащото за страна в ЕС социално неравенство обаче изисква друга социално ориентирана биография на част от номинираните за министри.

ДБ, разбира се, нямат проблем с неолибералния подход на Слави, но ултиматимният му тон в стил "Подкрепяте ни или ще носите отговорността", поставя в изключително трудна позиция партията на Христо Иванов и Атанас Атанасов. Тя има самочувствието да е носител на политико-експертния потенциал за промяната...

Всъщност, неолиберали са номинирани и за ключовите длъжности - "премиерът" Николай Василев и "министърът на финансите" Любомир Дацов. Николай Радулов за шеф на МВР - добре, но не е ясно защо постът не е предложен на новия любимец на българите Бойко Рашков. Така, както са били предложени постове на служебните министри Николай Денков, Асен Василев и Кирил Петков, които са ги отказали.

При този подход и състав на проетктокабинета на Слави третите за годината парламентарни избори никак не трябва да бъдат изключвани като възможност.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Бойко Рашков новият любимец на българите? Това да го каже човек с либерални разбирания е непонятно. Даже не е сигурно, че с милиционерските си похвати Рашков е изплашил повече хора да гласуват за ГЕРБ, отколкото такива, които да се противопоставят на репресивните му действия, като гласуват за ГЕРБ. Иначе предложеният кабинет напомня на царския кабинет със юпитата. Липсата на разговори преди номинациите предполага твърд подход, всеки депутат има правото на свободен избор да подкрепи или не подкрепи проектокабинета, за което ще носи политическа отговорност. Това означава липса на съгласувана политика с протестните партии, като само единият лев субсидия например е достатъчен повод за недаване на подкрепа и обратно, може да бъде получена подкрепа само от депутатите от ГЕРБ и ДПС, което наистина ще е повече от скандално!
0
 
 
А как стигна до извода, че Бойко Чашков е "новия любимец" на българите?
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 12.07.2021 г.
0
 
 
Много точен коментар на Иво Инджов. От кумова срама можеше да има поне срещи с партиите от протестите и промяната - да си кажат някои неща. Но уви, Слави ги загърби и и тръгна с неговата си лодчица, с непознат екипаж - в бурното море. Това не е шоу, бе Слави - това е държавно управление! От него зависи живота и стандарта на хората. Ама, ти толкова си можеш..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: