ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивски адвокат към Баздникин: България бе поробена от СССР, руската армия бе агресор по нашите земи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:22 / 02.08.2021Коментари (5)7971
© БГНЕС
Адвокатът от Пловдив Станислав Станев изпрати писмо до руския посланик в Скопие Сергей Баздникин. Припомяне ме, че преди няколко дни посланикът каза, че през 1918 година руснаците са освободили Македония. 

Представяме ви писмото на адв. Станев, което е на публично достояние в профила му във Фейсбук.

До Сергей Баздникин, посланик на Руската федерация в Скопие

Господин посланик, с досада прочетох Вашата позиция, в която твърдите, че по време на Първата световна война руската армия участвала в освобождение на македонската държава. Господин Баздникин, аз съм израснал в Народна република България, която реално беше поробена от СССР, и съм свикнал с 

манипулации и лъжи за историята, но признавам си, че тук ме изненадахте.

По време на Първата световна война руската армия на Балканите не е освободителна, тя е агресор. Както в Добруджа, така и в Македония, нещастните руски войници са изпратени, за да изпълнят имперските амбиции на Руската империя. По време на тази война на Балканите Русия се е посипала само и единствено с позор, защото е положила огромни усилия да защити жестоката окупация на български земи.


Това прекрасно се е съзнавало от войниците, принудени да изпълняват заповедите на генералите Дихтерис, Леонов и Зайончковски. Затова и руските войски, действащи като агресори, търпят поражения навсякъде по своя път. Обикновените руски момчета са били наясно, че са се били за грешна кауза и затова не са имали стимул. а другия полюс са били българските войски, които са бранили своята земя, своята кръв и чест

Господин Баздникин, Вашата държава често обича да говори за Отечествената война и да се гордее с битките в нея. За българите Първата световна война е била отечествена война. Ние, истинските българи, сме горди с битките си, независимо дали са успешни, или не. Гордеем се, защото дедите ни бяха храбри, защото изпълниха клетвата си пред Бог, Отечество и Цар; гордеем се, защото се биха за истината, а не бяха империалисти.

В битките, с които се гордеете, руските войски се биеха не само с хора, родени в днешна България, но и такива, родени в Македония. И именно общата кауза на тези хора и вярата в нейната правота смазаха агресията. А дошлите отдалеч, биещи се за чужда кауза, или оставиха костите си там, или си заминаха безславно.

Македония, за която се бориха руснаците по време на Първата световна война, не беше свободна Македония, както твърдите в своята публикация. Македония след Първата световна война беше превърната от вашите сръбски съюзници в един кървав концлагер, в който хората бяха малтретирани и избивани.


Много от македонците, които не искаха да бъдат "прави сърби“ във Вардаска бановина, платиха затова със здравето или с живота си. А Вашите думи  представляват подигравка за тях и паметта им. 

Господин посланик, аз съм възпитаван, че трябва да съм благодарен на обикновените руснаци, борили се за българската свобода. И аз съм благодарен на знайните и незнайни, които загинаха за това, а не за руските великодържавни интереси. Благодарен съм и на хора като Вас, които постоянно ми напомнят, че Русия и СССР никога не са се интересували от истината, а от своите интереси.

И интересите им много повече от сто години са България да бъде слаба обезкървена. Разбирам това, макар и да не съм съгласен, но Вие не разбирате, че с тези великодържавни интереси, които обилно напоявате с пропаганда, отдавна сте се подиграли с кръвта на хилядите руски войници, които през 1877-1878 наистина вярваха, че се борят за правилна кауза.


Още по темата: общо новини по темата: 975
20.03.2024 »
06.03.2024 »
06.01.2024 »
13.12.2023 »
24.10.2023 »
15.10.2023 »
предишна страница [ 1/163 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 02.08.2021 г.
0
 
 
Браво! Отлично информиран и осъзнат млад човек.
+5
 
 
Браво пич. Това е истината. От нея русофилите( рубладжиите) ги боли.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: