ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Премиерът намекна за нови избори
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:41 / 07.08.2021Коментари (3)4616
Служебният премиер Стефан Янев коментира върнатия първи изпълнен мандат от партията на "Има такъв народ" и изрази надежда народните представители да бъдат достатъчно убедителни и критични по отношение на това, което им се предлага в него. Той участва в официалното откриване на деветото издание на събора "Дни на предците", който ще се проведе в Националния историко-археологически резерват "Плиска".

Относно това дали е възможно проектокабинетът на ИТН да получи подкрепа, Янев заяви, че в политиката всичко е възможно. 

"Важни са условията, важни са принципите. Неслучайно от позицията, която заемам в момента, от известно време говоря за принципи и принципни положения. Не съм критичен, надявам се. Не се опитвам да обвинявам нито личности, нито партии в това, което правят. Разбирам, че търсят компромиси и възможности и се надявам да бъдат успешни в намирането на такива. Принципно нещата изглеждат по различен начин. Начинът за сглобяване на такъв вид мнозинства, без ясни ангажименти и приоритети, не вещае дългосрочност на проекта, какъвто и да е той“, заяви Янев.

"В българската практика в последните 30 години не е имало много опит с плаващи мнозинства, но ако приемем, че в момента парламентът е готов да работи с такъв тип мнозинство и правителство, подкрепено от плаващо мнозинство, означава, че влизаме в един период на непредсказуемост и е трудно да определим колко би издържал такъв тип управление на държавата, което не е много добре за гражданите, за хората и за бизнеса. Защото всички искаме да има предсказуемост в това, което предстои и това, което можем да очакваме, че един такъв вид управление ще донесе на хората решаване на техните проблеми и перспектива за България“, допълни той.

На въпрос дали екипът на служебното правителство има готовност да продължи работа, ако се стигне до нови избори, Янев потвърди:

"Имаме такава готовност. Теоретично е възможно служебният кабинет да продължи като редовен - дали ще стане на практика е рано да се обсъжда. И ако в момента в парламента партиите не са в състояние да излъчат кабинет, логиката е да се иде на предсрочни избори“.

"Служебният кабинет е съставен от президента Радев и функционира на базата на негов указ, но съставът на служебния кабинет не е монолитен. Тези хора не са свързани с някакво задължение да се движат винаги заедно и всеки е свободен да решава какво иска и какво не иска в даден момент“, добави той.



Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
..... И така до края на.... Булгария, Боклуци!!!
+3
 
 
Зелените Чорапи съсипват държавата,сега искат още да управляват,каква наглост...
+4
 
 
Не бе, то предните 12 години нямаше държава и нищо не се правеше....НО...СЕГА дойдоха Радев, Слави,Мая, Татянка, Христо и останалите и......И, каква народна радост!!! Пак си имаме държава и става все по-хубаво!!! По морето ни съдраха кожите,циганите пак плъзнаха и плячкосват, а джигитите се събудиха и започнаха да трошат мерцедеси за по 400к...най-после ни вдигнаха тока и горивата, а храната поскъпва ежедневно и кило кашкавал и краставици вече са по-скъпи и от Виена и Париж.....Ура, ура, ура....вече си имаме държава!!! Благодарим ви!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Моторни спортове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: