ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
БХРА: От началото на епидемията в хотелите и заведенията няма регистрирани огнища на COVID-19
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:51 / 11.08.2021Коментари (2)2263
©
Действията на управляващите за пореден път показват, че туризмът не е приоротет и за това правителство. Отново се неглижира ролята и значението на сектора.

Дори и да не се ползва с необходимия авторитет в кабинета Министерство на туризма, не е нормално правителството да не реагира като един отбор, който се бори с пандемията, а всяко ведомство да работи само за себе си, все едно представляват отделни фирми или сектори, които нямат обща цел. Това са категорични в своя декларация от Изпълнителното бюро Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) във връзка с новите подготвяни ограничения в София.

Здравето  на нашите гости и служители винаги е било на първо място, категорични са от БХРА. И не само сме подчертавали това многократно, но и сме го доказвали с действията си, спазвайки всички предписания и изисквания за опазване здравето на нашия персонал и на туристите, заявяват от БХРА. Неслучайно над година и половина от началото на епидемията в хотелите и заведенията няма регистрирани огнища на COVID-19.

Затова и не считаме, че при влошена на епидимологична обстановка, трябва първо да се ограничава работата на заведенията, при условие, че се спазват всички предписания и няма заразени гости в резултат на работата им.

В същото време бизнеси с висока посещаемост  не се включват в тези ограничения.

Както сме посочвали в писмата до туристическия министър Стела Балтова и до други отговорни министерства, при предвиждането на мерки за частично  ограничаване на дейността на дадени бизнеси или пълното им затваряне, както в случая на нощните заведения в София предвид вечерния час от 23 часа, трябва веднага да е ясно какви компенсации ще получат фирмите и техните служители. Затова е необходимо стиковане на действията на различните ведомства, а не един да говори едно, втори да коментира друго, трети  да прави нещо съвсем различнои потърпевши винаги да са представителите на туристическия сектор.

Необходимо е заповедите на отделните РЗИ-та за затваряне или ограничаване на дейността на дадени бизнеси да се приравнят на националните, като се предвидят и съответните обезщетения. Заведенията и фитнес залите в София според настоящите условия на държавна подкрепа не биха получили финансова помощ, тъй като не са затворени със заповед на здравния министър, а от местните власти. Ако се въведат подобни рестиракции с цел да се прескочат заповедите за общо затваряне и да не се плащат компенсации, това "хитруване“ на държавата ще доведе до почти сигурни фалити в сектора, така че държавата в крайна сметка няма да спести пари, а ще загуби, категорични са от Изпълнителното бюро на БХРА. 

Затова за пореден път призоваваме внимателнот обмисляне и обсъждане с бизнеса на действията, от които ще бъдат засегнати и залагане на необходимите обезщетения за инвеститорите и техните служители. 

Всеки опит за действия, които влияят негативно на бизнеса, може да доведе до непредвидими последствия. БХРА си запазва правото да реагира на ограниченията по всички разрешени от закона начини.


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: