ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Собственичка на ресторант в центъра на Пловдив с екзотична идея, ако пак ни затворят
Автор: Цвети Тончева 09:43 / 13.08.2021Коментари (18)31276
© Plovdiv24.bg
Ресторантьорите от Пловдив и региона ще продължат да блокират кръстовища, докато техните искания не бъдат чути. Това заяви пред журналисти Тони Симидчиева, председател на Регионалната занаятчийска камара в Пловдив и собственик на хотел, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По думите й ресторантьорите са най-потърпевши и най-голямата жертва от коронакризата. Те са инвестирали немалко пари в своите обекти. "Смятаме, че може да бъде измислен план, с който да оцелеем. Би могло да се намери някакъв начин. Ситуацията е изключително тежка не само за България, а и за целия свят", каза Симидчиева, която е и собственик на известен ресторант в сърцето на Пловдив.

"Освен това се видя, че и в  най-ваксинираните страни пандемията продължава, така че и това не е решение. В страните, които бяха най-затваряни, нещата отново не стоят така, както ни се иска. Не може градският транспорт, където сме нагъчкани като сардели, да не е спрян, както не може и големите хипермаркети да не са спрени, а ресторантите да не работят. Или за всички, или за никой. Ние сме съгласни, ако ще бъде 1 месец затварянето, то да бъде за всички. Не може един цех, фабрика, където има по 50-100 човека един до друг, да работят, а ресторантите да пречат най-много. То и без това няма кой знае колко клиенти. Смятаме, че когато се прави план, той трябва да бъде съобразен и с нашите настоявания", добави Тони Симидчиева.

Тя поясни, че това не са политически искания, че разчитат на диалог и смятат,че всеки един министър на здравеопазването, който иска да бъде с добър рейтинг, би трябвало да се съобразява с различните искания на гилдиите и да обясни аргументирано защо ресторантите, например не могат да работят, а другите обекти могат.

"Ще продължим да блокираме, защото искаме да покажем, че някой трябва да вземе адекватно решение и да направи адекватен план, за да оцелеем. Това е втора година, в която работим в тежка среда и е трудно и невъзможно да оцелеем", каза още Тони Симидчиева.



Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
пундо,днес бяхме *на ристурнт* с мой приятел - нито клиенти липсваха,нито празни маси имаше,персоналът беше с маски.Само ако си бяхте оправили и грамажа на порциите,както и *ниските цени* - пак щяхме да ви посетим още утре.Да,ама не.
+1
 
 
Не може градският транспорт, където сме нагъчкани като сардели, да не е спрян, както не може и големите хипермаркети да не са спрени, а ресторантите да не работят. Или за всички, или за никой. Ние сме съгласни, ако ще бъде 1 месец затварянето, то да бъде за всички. Не може един цех, фабрика, където има по 50-100 човека един до друг, да работят, а ресторантите да пречат най-много. То и без това няма кой знае колко клиенти. Смятаме, че когато се прави план, той трябва да бъде съобразен и с нашите настоявания", добави Тони Симидчиева. Такова нещо като прочета и ми идва да ида с големия чук и да и приключа мъкоте на тази жена . Не е важно на мене да ми е добре важно е на вуте да му е зле! Нахалните експлоататори продължават да тормозят хората с тяхната фантазия ,че бизнесът им е равен по значение на хранителните магазини ,градския транспорт ,банките и тнт. Тя като се е хванала да става хотелиерка и ресторантьорка не се ли сети ,че е влезнала в бизнес от развлекателно естество с което може ,ала и без който също може!
0
 
 
Собственичката не е виновна,а тези,които отиват в заведението,ако има забрана.Нека да е отворено,но какво от това,ако няма клиенти.
-1
 
 
Що не си затвори заведението в знак но протест? След като иска да създава неудобство на нормалните хора, нека направи така, че да няма къде да ходим на ресторант и да затвори своя ресторант!!!
-2
 
 
Слабо ни интересува това същество какво е казала
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 13.08.2021 г.
-1
 
 
Много пък важна, тая! Аз пък не искам ресторанти - искам улиците и пътищата да са свободни за движение! Ай сиктир!
+2
 
 
Криворазбраната демокрация. Крие осигуровки,мами и не плаща данъци ,лъже с порции и грамажи,мисли ,че клиента и е задължен с нещо ,и сега щяла видиш ли да блокира.Ами като е кочина държавата ,и не ви арестуват и глобяват,ще блокирате. Пълен паразит с нищо не полезна на обществото !
+1
 
 
Ама ви е хубаво, когато за една мижава порцийка, след която си оставаш гладен, одрусаш клиента 10-15 лева, а не струва и 2. Да ви затварят, докато не се научите да не мамите хората.
на 13.08.2021 г.
-1
 
 
Да им се увеличи и ДДС-то!
на 13.08.2021 г.
+1
 
 
Да бъде глобена и подведена под отговорност за насърчаване на анти-социални действия!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: