ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Собственик на заведение до Бачковския манастир: Депутатче от ИТН ми прати проверка
Автор: Цвети Тончева 21:37 / 16.08.2021Коментари (13)44537
© Фейсбук
Изпратиха проверка от НАП на Георги Паунов, който държи ресторант "Водопада" и паркинга в подножието на Бачковския манастир, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Приключи проверката, всичко е наред“, каза Паунов и уточни, че проверяващите са изпратени от "онова депутатче от ИТН, което е секретар  на манастира и изпълнява 5 длъжности в момента – секретар, депутат от ИТН, председател на ИТН в Асеноград и т.н.“

"Той прави всички тези неща - праща проверки, бърка се в работата на полицаите и проверяващите органи. Той казва, че го прави като секретар, бил назначен там с договор, държи се много арогантно, да не казвам и други неща. Под негово давление шофьорът на Бачковския манастир си праща тук хора и снима“, добави Георги Паунов.

Спорът, който вече е юридически, е за въпросния имот и паркинг, които сега се стопанисват от Паунов. По думите му, игуменът на Бачковския манастир, който има претенции към имота, не може да сключи юридически договор с друго лице, тъй като трябва да изчака решението на съда. Към момента имотът е на АПИ, а Паунов го ползва с разрешение за специално ползване. Терминът е държавен. Имотът му е даден за ползване от някогашния директор на АПИ Румен Сотиров, който лично е дошъл на място и е предложил да бъде поддържан срещу пътна такса. "Дойдоха хората от НАП и видяха, че не ставам милионер. Имаше фискални бонове, плащал съм си. Сега ме изкараха разбойник мене, дето се скъсвам от работа“, каза още Георги Паунов.

Делото, по думите му не е приключило, на 4 октомври предстои трето заседание в Районния съд в Асеновград.

"Ние имаме нотариален акт, казват от манастира. Но в определението на окръжния прокурор Петър Петров се казва, че този акт няма съдебна сила, направен е пред свидетели, пред нотариус, но няма юридическа стойност“, добави Паунов.

По думите му, от манастира показват съдебни решения, които нямат нищо общо с този обект, който все още е изключително държавна собственост, защото е на републикански път.

Паунов бил предлагал на управата на манастира да седнат и да поговорят като нормални хора, да се види за какво става въпрос, но това не се случва.

"Тоя същият депутат - Васил Апостолов се заканва, че всичко ще ми вземат, защото, като кажели нещо, го правели. С тях не можело да се справиш. Ако някой мислел, че може да се бори с тях, греши“, добави Георги Паунов.

Той се възмущава, че реално са тръгнали да се борят не с него, а с държавата, защото този имот е все още държавна собственост, а в случая манастира и хората му се явяват като "имотна мафия“.

Показват решение на ВКС , но то се отнася за друг имот, за ивицата от същия този паркинг нагоре към манастира, където има незаконни сергии, до Клувията. "Тази ивица те са я завзели, или заграбили от общината, без решение на общинския съвет. Те спечелиха това дело, но това е друго нещо", пояснява още Паунов.

"Имам разрешение от КАТ, от ОПУ, строително разрешение от община Асеновград, все държавни институции", добави в своя защита бизнесменът.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тошко Африкански ще ви оправи всички, като сте тъпи да ги изпратите в парламента
0
 
 
та*ак прокурор отменя ноталиален акт.Алооо това става само в съда.Това прокурорче да вземат да свият акта на фунийка и хой знае къде да му го дадят.
0
 
 
А педерунгела облечен в черна рокля не си знае парите!!!но за него проверки няма защо ли!!!И когато заграбва държавен имот,отново общество няма!!!Много жалко
0
 
 
Еее глупаци вие май не четете !!! Става въпрос за държавен имот на който има наемател и който плаща на държавата !!!
0
 
 
Как се е здобил с нотариален акт за път от републиканската мрежа това гадно попче !!!.Засрами се Сионий невернико скрий се
0
 
 
Защо не влезнат данъчните в църквата ?Или ги е страх от педерастията!Какво общо има с бога този скандален игумен който през 2010 е съден за педофилия .
0
 
 
Ей слабоумници става въпрос за държавен имот !!! За какви кюфтета говорите !!!
на 17.08.2021 г.
0
 
 
Света вода ненапита... едвам свързвал двата края и г*за си пръскал от работа.... Как се живее с пари от един паркинг за няколко стотин коли по 2 лв на час и кебабчета по 3 лв на брой.... миличкият той ;) Честен бизнесмен бил :Д НАП всеки ден трябва да е там - 8 до 24:00
+6
 
 
А кое е говедото васил апостолов?!?Що за кретени са се пръкнали в Станимака?!?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: