ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Отворено писмо: Дали под ръководството на Дани Каназирева не е извършен "законен грабеж" и "узаконено беззаконие"?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:45 / 18.08.2021Коментари (4)12347
© Plovdiv24.bg
Пловдивчанинът Любен Воденичаров се свърза с Plovdiv24.bg, изпращайки ни отворено писмо до институциите. Публикуваме го без редакторска намеса:

До д-р Ангел Стоев, Областен управител на област Пловдив

До Старши комисар Димитър Балев, Директор на ОД на МВР - гр. Пловдив

До д-р Мариана Господинова, Управител на Център за Психично здраве - гр. Пловдив  

До живеещите в блока на ул. "Копривщица" № 15 в кв. Смирненски на гр. Пловдив 

До инж. Борислав Стаматов, омбудсман на Пловдив 

До медиите 

Дали под ръководството на бившата областна управителка Дани Каназирева не е извършен "законен грабеж" и "узаконено беззаконие"?

Отворено писмо от групата на небезразличните граждани  

Уважаеми господин Областен управител, 

Уважаеми господин Областен директор на МВР гр. Пловдив,

Уважаема госпожо Управител на Центъра за психично здраве,

Уважаеми дами и господа живеещи в блока на ул. "Копривщица" № 15,

Уважаеми господин омбудсман на Пловдив,

Във връзка с казуса около 89-годишната баба Марийка (живеещите в блока на ул. "Копривщица" № 15 в кв. Смирненски на гр. Пловдив категорично заявяват, че няма да я допуснат да живее в собственото си жилище; за да се запознаете с казуса, уважаеми г-н Областен управител и уважаеми г-н Областен директор на МВР, Ви изпращаме последното наше отворено писмо, в което представяме актуалната ситуация по този тъй печален казус, молим да приемете този документ като органична и неделима част от настоящия) възникна проблем, около който се налага да потърсим Вашето съдействие. Ето за какво става дума.

След като със съдебно решение от преди вече близо 4 години живеещите в този същия блок изгонват тогава 85-годишната баба Марийка от нейното жилище (и тя много време след това е принудена да спи на улицата, на тротоара, под открито небе!), в един момент те решават да изчистят (!) нейния апартамент. По техните думи "голямо съдействие" за тази задача им била оказала областната управителка по това време г-жа Дани Каназирева, за което те й дължели, по техните думи, огромна благодарност; даже съобщиха на нашия представител, отишъл да помоли за чипа на входната врата (за да го даде на баба Марийка, та тя да може да ползва своя апартамент!), че по време на почистването тъй активната и инициативна областна управителка била присъствала непосредствено при провеждането на операцията по очистването на апартамента (била наета съответната фирма за целта, предполагаме, и общината е подпомогнала финансово, вероятно, тази операция).

Да, обаче баба Марийка е силно обезпокоена дали при изнасянето на боклуците от апартамента й той не е бил обран от носачите, понеже в него, по нейните думи, е имало много ценни вещи, включително и златни украшения и бижутерийни стари и ценни накити и пр. В тази връзка ние бихме желали да направите съответната проверка и да установите дали при операцията по почистването на апартамента на баба Марийка е осъществен надлежният контрол за това щото ценните лични вещи в него да не се окаже, че са били ограбени от носачите; нас ни интересува и затова, от името на баба Марийка, искаме да попитаме: дали почистването на апартамента на баба Марийка, осъществено под непосредственото ръководство на бившата областна управителка, не се е превърнало фактически в... грабеж, в обир, узаконен или легитимиран от нейното присъствие - като представител на държавната власт?! По наше мнение ценните вещи е трябвало, предполагаме, да бъдат описани, с оглед да не станат злоупотреби или ограбване, по-просто казано, за да не бъдат откраднати от носачите. 

Живеещите в блока също така ни казаха, че ключовете от апартамента се намирали в полицията, били взети от полицаите, присъстващи по време на тази твърде съмнителна от гледна точка на законността акция, за която, изрично подчертаваме, и баба Марийка, и ние подозираме, че е много възможно да се е превърнала в "законен грабеж" или в "узаконено беззаконие", осъществено под личния надзор на бившата областна управителка Каназирева. Ще се радваме след извършената от Вас надлежна проверка и разпитване на участниците да разсеете подозренията и съмненията ни; ще се радваме ако ценните вещи в апартамента на баба Марийка са били надлежно описани и запазени за да й бъдат предадени след като тя отново се настани за да живее в своето жилище.

Този е въпросът, който, уважаеми г-н Областен управител и уважаеми г-н Областен директор на МВР, Ви поставяме и на който се надяваме да получим адекватен и бърз отговор (понеже от Центъра за психично здраве ни уведомиха, че съвсем скоро предстои изписването на баба Марийка!). Същевременно се обръщаме към Вас за помощ и съдействие при решаването на новия проблем, а именно: да помогнете за това щото живеещите в блока, в който се намира апартамента на баба Марийка, да престанат да нарушават закона като й пречат тя да обитава и да ползва собственото си жилище. (Жилището й в момента е в тежко състояние, съседът, живеещ в апартамента под баба Марийка, самоволно и незаконно й е прерязал... водопроводните тръби, лишил е апартамента й от вода, жилището също така няма и електричество!) 

Ще Ви бъдем много благодарни, ако се свържете с г-жа Управителката на Центъра за психично здраве в Пловдив (където в момента е настанена баба Марийка) с оглед това при изписването й тя, със съдействието на полицията, да може да влезе в своя апартамент; в противен случай тя отново ще остане на улицата, ще бъде принудена отново да спи на тротоара, което, предвид възрастта й, е крайно грозно, безчовечно и е голям грях; недопустимо е такива ексцесии да се случват в град като нашия, който не толкова отдавна беше столица на европейската култура!

Ще Ви бъдем много благодарни, ако в резултат на Вашата компетентна намеса и помощ казусът бъде решен позитивно и разумно, с оглед задоволяване на интересите на всички страни, въвлечени в този толкова неприятен и несъмнено позорен за града ни конфликт!

Уважаеми г-н Областен управител, молим да ни съобщите ден и час, в който е удобно за Вас за да Ви посетят представители на нашата общност на небезразличните граждани, понеже искаме да поставим и някои други въпроси от Вашата компетентност, свързани с други казуси, по които ние работим от години, за жалост твърде безуспешно до момента поради съпротивата на някои длъжностни лица.

18 август 2021 г.

С уважение: Любен Воденичаров, упълномощен от групата на небезразличните граждани да води кореспонденцията с институциите







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тази Каназирева от едно време се бута там където има пари :) не разбира от нищо но се гъзи яко за хубава позиция която не заслужава .
+5
 
 
А някой друг освен баба Марийка може ли да докаже, че е имало такива ценности, или се приема като чиста монета думите на един човек в недобро психично здраве? Защото утре бабата може да каже, че вътре е имало милиони замаскирани като боклуци.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: