ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Проф. Витанов: Ако си хейтър, който псува като каруцар, не чети това
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:55 / 23.08.2021Коментари (3)4298
©
Проф. Николай Витанов направи анализ на ситуацията с коронавируса у нас към 23 август. Ето какво пише той в личния си фейсбук профил:

Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 23 август 2021 г.

Ако си хейтър, псуващ като каруцар и избухващ в плач и истерия, когато на нежната ти ранима душа и се отвърне по същия начин, не чети по-надолу и си живей живота.

Ако не си хейтър, но ти е неприятно да се занимаваш с информация за пандемията, не чети по надолу и си живей живота.

Това е информация за тези, които искат да са информирани и да знаят какво се очаква да става в близките дни.

Най-напред картата на риска съгласно плана на Министерството на здравеопазването. По нея зелено няма - всичко е на ниво 2 и 3. Русе се очаква да отиде на ниво 3, още една област е на ръба да влезе в червенатна зона. Няма да пиша името, зада си почине Вселената от рев, но ще я видите тези дни по картите. Хич не е с малко население този област.

Тая карта ви е за сведение. Ако министерството си спазваше плана, навсякъде в страната трябваше да има някакви мерки. Мерки има на едно-две места, тоест плана не се спазва. Но картата ви е ориентир, къде Министерството може да се сети, че трябва да има мерки съгласно собствения му план. Дали ще се сети и кога - това вече са въпроси с политически оттенък, а както знаете, аз такива не коментирам.

Следващата карта е тази на риска по нашата методология. Писах ви, че червеното ще пълзи от изток на запад. Така и става - Благоевград влезе в червената зона и жълтото в западна България намалява. Това ще продължи. В източна България Сливен още се държи, но няма да е задълго.

Където е жълто по тази карта - още е относително спокойно и със спъзване на елементарните мерки лятото си върви относително безметежно. Където е червено - трябва да се внимава малко повечко, но животът пак си тече - и без паника моля. Където е виолетово, вече трябва да се внимава. Там позете дистанция и не се заседявайте много по събирания на много хора на едно място.

Третата карта е прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост. Червеното тук почти превзе страната.

Което се и очакваше.

За да ви поразвеселя, ще ви докладвам за един екперимент, който направих. За да видя, дали хейтърите ще променят отношението си към мен, от около 2 месеца спрях да пиша затова, че е добре човек да се ваксинира. Ревът не намаля - напротив, даже почнаха да ме обвиняват, че съм оказвал огромен натиск за масова ваксинация.

Този експеримент доказва основано положение в математическата ми теория на идеологическата борба - като влезе една идея в главата на човек, който вече е на години, трудно ще я изкараш оттам. Знаят си хейтърите, че трябва да плюят Витанов и си го плюят по инерция, че ги кара да се ваксинира. А той отдавна е спрял да пише за това с цел да си провери теорията. Е, благодаря драги хейтъри, доказахте, че основно положение от теорията ми е вярно.

Още малко данни. Днес базовото репродуктивно число е 1.229. Като го погледнете по-внимателно - почти 1.3 е. С дреги думи, очаква се обхвата на заразата да продължи да расте. Прелетяхме през 20 000 активни случая, летим нагоре към 25 000. Хоспитализациите и случаите за интензивни отделения се очаква да нарастват бързо, но хората на първа линия и шефовете на болници не са изненадани, ако четат тези сводки - те отдавна имат представа какви ще са стойностите на онези две числа в края на месеца.

Индикаторите за смяна на тренда още са под критичните стойности за всички области и за цялата страна. Тази седмица обаче това ще се промени - в няколко области се очаква индикаторите да прескочат критичните стойности и да имаме начало на дифузно разпространение на заразата там.

В началото дифузното разпространение е слабо, но ако не се вземат мерки, ще се засили. Такава е логиката на нещата. Няма да пиша имената на областите, за да не се уплаши някой. И Вселената да си почине малко.

Това е засега. Желая здраве и успехи и нека вируса да ви заобикаля, дори да сте хейтър с нежна душа, попържащ Витанов с цел да се пооблекчи психически от натоварването на многото проблеми, които не Витанов му е създал. Попържайте тези, които ви създават проблемите. А Витанов не го четете. Това е толкоз просто и логично. Какво тук значи някакъв си Витанов - нищо.


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
След като имахме бивш охранител като МП толкова години, защо се чудим, че математици ни прогнозират хода на пандемията?
+1
 
 
Бедата на българите е, че са всезнайковци. Математик и медицина? Защо не вземе и да оперира!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: