ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин се оплака от новите екостикери: Пречат на видимостта
Автор: Гено Петров 11:28 / 24.08.2021Коментари (25)28566
©
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с нас, за да се изкаже относно новите екостикери. Припомняме, че новият екостикер ще бъде поставян в пунктовете за извършване на Годишен технически преглед (ГТП). Стикерът ще се залепва от вътрешната страна на предното стъкло, под огледалото за обратно виждане. Читателят не е доволен от именно това разпореждане. Ето защо: 

Здравейте, след излизане на новата "Наредба за изменение и допълнение на Наредба № Н-32 от 16.12.2011 г. за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства" се промениха изискванията и за мястото за залепяне на стикера на прегледа на предното стъкло на автомобила като указанията са да бъде залепен в средата на вътрешната страна на горната част на предното стъкло и никъде другаде, съгласно чл.43а, ал.1, т.7, буква "Ж", а там обикновено е огледалото за задно виждане на автомобила!

Искам да изразя абсолютно несъгласие с така наложените твърди указания и изисквания, без всякаква възможност за промяна на мястото на стикера, в зависимост от настоящото състояние и оборудване на автомобила. Какво имам предвид?

Закупил съм колата оборудвана с ДВР, който записва пътната обстановка по време на движение и е монтиран точно зад огледалото заменяйки оригиналната капачка на датчиците на стъклото с цел постигане на максимална автентичност и функционалност доближавайки се до оригиналния вид на автомобила!


Изпълнявайки стриктно наредбата, служителите на пунктовете за технически преглед най-безцеремонно биха ми залепили стикера за преглед на стъклото точно пред ДВР-а и той ще започне да снима не пътната обстановка, а стикера.

В случая, ще ви стане ясно, че ДВР-а не е от лепящите с вендуза и преместваеми такива, а е стационарен и няма никаква опция за изместване на мястото му за закрепване и мога да ви уверя, че изобщо не съм единичен случай и че има достатъчно много на брой автомобили в подобно положение! 

В така създалата се ситуация на водачи като мен наредбата налага абсолютно ограничение при използването на автомобила и неговите екстри без каквато и да е опция за избор и комбинативност!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Въобще някой от “органите” гледа ли го този стикер и за чий чеп тогава ги лепим по колите след като все още нищо не значат и по пътищата е пълно с комини? И защо не го вкараха (комбинираха) в стикера за ГТП има достатъчно място в него за 5 цифри! Или тука едни излишни парички пак в джоба на няколко клипари с власт дадена от нас!
+3
 
 
Стикерът изобщо не пречи. Повече от месец, след като го имам, трябва някой да ме подсети, за да го забележа. Цветът му е такъв, че трябва сериозно да се вгледаш. Друг е въпросът, ако на оплакващия се колега му пречи на гъзарийките...
+3
 
 
По-спокойно. Това не е измислено в България и няма никакъв проблем да се лепи стикер зад огледалото. Винетките в Австрия се лепяха там. Не знам дали е още така. Струва ми се, че по-голям проблем е, че тези стикери зависят твърде много от възрастта на автомобила, а не от реалността в края на ауспуха. Трудно е да се приеме, че 22-годишна бензинова малолитражка е по-замърсяваща от 20-годишен 3-литров дизелов джип, но май-май така се получава в момента. При това положение могат просто да дават по един такъв стикер според датата на първа регистрация на гишето като си плащаме данъците вместо напъните с ГТП.
-1
 
 
Бах ви у шофьорите ясно защо пловдивските шофьори са най-зле. Вие броите звездите докато шофирате....На мен тоя стикер ми го сложиха зад задното огледало и трябва сериозно да се напъна за да го видя. Гледайте си пътя, а не небето!
0
 
 
Най простите неща на земята са най добри..... Колкото повече УМНИЦИ умуват, толкова повече става по зле..... Ето един пример от БЯЛА ДЪРЖАВА.... НЯМА ЗАДЕН НОМЕР.... ПРОСТО АКО ВЛЕЗЕШ В ПОЛЕЗРЕНИЕТО НА ПОЛИЦИЯТА, А НЯМА КАК ДА НЕ ПОПАДНЕШ АКО РАБОТИШ..., МОЖЕ 1..,2...5...,10.... 100 ДЕНА ДА ТИ СЕ РАЗМИНЕ....., ПРОСТО СИ КАРАТ СЛЕД ТЕБ, ЧУКА ТИ НОМЕРА И ИЗЛИЗАШ КАТО БИТ УЙ НА МОНИТОРА..... АКО ИМАШ НЕ ПЛАТЕНО НЕЩО, БИЛО ТО И БИЛЕТЧЕ, СИ ИБН ЕБН АЛ КАМИЛ..... ИНАЧЕ МОЖЕ ДА СИ УБИЕЦ, НО ИМАШ ЛИ ИЗРЯДНИ ДОКУМЕНТИ И ЗАСТРАХОВКА, НЯМА КОЙ ДА ТЕ БАРНЕ..... А ТУК Е.... ХАХАХА..
+3
 
 
И аз съм против залепването на ЛЕПЕНКИ ("stickers" на английски език) по челното стъкло! Ако пък има, то те да не са твърде големи и пречещи на видимостта, и да има възможност да се поставят съобразно типа превозно средство и особената за него видимост от мястото на водача. Още повече, че някои лепенки при повечето коли пречат на видимостта към светофара, което е абсурдно и опасно! Тъй като водачът е отляво, той трябва да гледа по диагонал надясно и нагоре, за да види светлините на светофара. С тези огромни лепенки около огледалото за обратно виждане няма как да стане!
+6
 
 
имаше една много хубава статия-стикерите се печатат да да може един хубав човек от БСП да гушне едни милиони.Те се слагат сега след години ако някой кмет забрани влизането на старите колив центъра-тогава ще имат смисъл.Ама милионите са преведени вече.Той е същият който печата и бюлетините за избори.Горкия човек.Пак прекараха целия народ за да пелечи един двама.
-3
 
 
Турските и швейцарските винетки също се лепят там, смени си ДВР-ра.
+4
 
 
В белите държави хората карат даже без предни номера. Нямат си и КАТ. Получават си номерата по пощата, слагат си ги сами. Няма никакви стикери по стъклата. Тук само харчим държавни пари и се чудим какво да измислим, за да "борим" замърсителите на "чистия" въздух. Иначе решихме проблемите с постоянните пожари по гетата. Решихме проблемите с Мариците, че и цели три броя. Всичко решихме, стигнахме до автомобилите на хората. Като искате да няма трошки, правете високи данъци и безпощадни ГТП-та, защото точно преди малко блях в опашка на светофар зад един бус. Не разбрах как още не се е разпаднал - нямаше здраво място от ръжда. Кой го е пуснал? С какви стикери? И най-вече с каква съвест...
+2
 
 
Съмнявам се,че стикерите ще намалят тенекиените боклуци по улиците.Колкото сега КАТ и общинска полиция се бори с лайнявите мотористи и тъпанарите-велосипедисти,каращи по тротоарите!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: