ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Дайте ми рекетьора! Ами дайте му го на Зико и да видим какво следва
Автор: Любомир Минчев 09:06 / 28.08.2021Коментари (2)10507
© Plovdiv24.bg
Oбщината е разтресена  от рекетьорски скандал, който води до самия кмет Здравко Димитров. “Решението ни е да заведем дело за клевета и уронване престижа на кмета и на Община Пловдив срещу тези хора, които пускат в публичното пространство недоказана информация“, заяви кметът. Съвсем логично действие от негова страна. 

Но има и други логични действия в един обществен скандал, предизвикан от посегателство срещу бизнес. Мартин Бурнарски твърди, че е рекетиран от близък приятел на Димитров – негов съученик, с голямо влияние в общината. Не казва име, но намеква, че Зико много добре знае за кого става въпрос. Бурнарски ходил при Зико още като областен управител.

А Здравко Димитров пита кой е този рекетьор, кой рекетира от негово име и дали изобщо има рекет. "Ще бъда безкомпромисен, ако бъдат открити нарушения от страна на общински служители“, заканава се кметът. Той е решен да стигне докрай и да изясни истината.

Ето едно логично действие да стигнем до истината – поне донякъде. Тъй като целта е да се предизвика общественото внимание, бизнесменът Бурнарски да обяви публично името на рекетьора и да чуем обяснението на Димитров – негов човек ли, самостоятелно ли действа и какво следва. Нали самият кмет това иска – дайте ми го!

Иначе предстои разиграването на бутафорни сцени – Бурнарски: Рекетират ме! Кметът: О, така ли, нищо не знам, ще проверим.

На пръв поглед Мартин Бурнарски действа логично – отива в комисията "Манолова“, надявайки се на променената политическа ситуация и изчегъртването на ГЕРБ. Но така става заложник на политическа игра в предизборна ситуация, което е сериозен аргумент в защита на кмета и общината.

Самата община е с вързани гащи – фирмата на Бурнарски не е получила ново разрешително за поставяне на преместваемия си обект, защото има констатирани редица нарушения от страна на Пловдивския общински инспекторат. Просто и ясно. Общината така може да влияе върху всеки дребен и среден бизнес – чрез разрешителни и "констатирани редица нарушения“.

Въпросът е по-различен от този, че администрацията е изрядна в казуса. Има ли хора с влияние в общината, които могат да рекетират бизнеса? Самостоятелни играчи ли са, използвайки нечие име, или са силни заради покровителство? Кой поощрява търговците на влияние?

Сигналът на Бурнарски отивал в прокуратурата. Там се интересуват от факти, а не от предполагаема търговия с влияние. По-интересно е да чуем коментара на Здравко Димитров за посочения от Бурнарски рекетьор.



Още по темата: общо новини по темата: 9
13.06.2022 »
10.06.2022 »
09.06.2022 »
02.12.2021 »
26.08.2021 »
26.08.2021 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Лъжа след лъжа и кражба след кражба от кмета и всички бандити в Общината ! Това е състоянието на Общината !
0
 
 
Ти си рекитьора НЕКАДЪРНИКО ПРОСТ ,ти който и чеп за зеле не става,ти който се опита пак да крадеш от реката на Пловдив ,но не ти мина номера защото е стар и мина веднъж. Ти един ПРОЗЗ стортист и то много ПРОЗЗЗЗЗЗ се вижда всеки ден че не ставаш за нищо - оставка ГРУПАКО ,незабавно .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: