ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ексклузивно: Заведенията в Пловдив затварят, персоналът излиза на протест!
Автор: Диана Бикова 12:02 / 01.09.2021Коментари (33)28421
© Plovdiv24.bg
Заведенията в Пловдив ще затворят от 15,00 до 17,00 часа този петък и целият им персонал ще се включи в поредния протест под надслов "Свобода за бизнеса". Това съобщи за Plovdiv24.bg председателят на пловдивското сдружение на заведенията Кръстина Миткова.

"Протестът не е политически. Пловдив излиза, за да защити правото си на труд" - категорични са организаторите. Собствениците и служителите в заведенията смятат, че предишното правителство е предприело лоши и нерационални мерки за разрешаване на ковид кризата, в резултат на което много хора са фалирали.

"Не искаме да се налага на нас отговорността за ваксиниране на хората, при положение, че масово в държавните институции и общинските служби хората не са си поставили ваксина. Пълни лъжи са твърденията на някои медии, че протестът е срещу правителството и президента. Протестираме, за да защитим правата си" - допълни Миткова.

Собственици и служители на заведения започват да се събират в 15 ч. на 3 септември, петък, на пл. "Съединение". Час по-късно протестното шествие ще тръгне по главната пешеходна улица към сградата на община Пловдив.


Още по темата: общо новини по темата: 17024
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Стачкуват, когато няма клиенти. Вечер отварят и вътре е фраш - един връз друг! Резултатът - след 3 седмици. Все някой друг е виновен и носи отговорност.
-3
 
 
Мога да си поркам в къщи,ама кислород в къщи няма
+2
 
 
Той бе категоричен, че преболедувалите COVID-19 не се заразяват и не носят вируса, толкова силен бил имунитетът им. "Ваксинираният неминуемо ще се разболее от някой от вариантите на вируса, който е с променен спайк протеин. Когато ваксинираният се зарази, той може да заразява други хора. Ваксината не създава стаден имунитет", подчерта доц. Мангъров в студиото на "България сутрин". По думите му сме свидетели на блокиране на обществото под предлог, че се спасяват животи. Той защитава тезата, че натискът е всички да бъдем ваксинирани. "Много хора от тези, които са натоварени да управляват този епидемичен процес, смятат, че като наложат строги мерки, нещата ще си дойдат на мястото. Тези мерки са прилагани много по-строго в много други страни в света. Израел беше като лаборатория, в момента там са ваксинирани над 65%, над 90% от възрастното население. Въпреки това имат по над 10 000 случая на заразени дневно", заяви инфекционистът. "Страни, където се опитаха да живеят нормално, не затвориха училища и бизнеси, не стана така. Да чувате нещо за Швеция днес, говорим за Гърция, Израел, Великобритания - всички тези, които бяха много затворени, много ваксинирани и много строги", даде за пример инфекционистът. Доц. Мангъров за пореден път настоя, че ваксините са били натоварени с много очаквания, но се оказало, че не дават стаден имунитет. "Защитават в някаква степен, което не е сигурно, този, който е ваксиниран. Ще получиш трайна защита, когато изкараш естествената инфекция. В съседна Гърция не се допускат до работа лекари, които не са ваксинирани. Това е абсурдно!", каза още той. Цялото представяне на данни е крайно манипулативно и целта е да се създава напрежение, за да се ваксинират хората, смята доц. Мангъров. Според него в началото, когато сме се затворили напълно, вирусът е минал през тази част от населението, през която не е трябвало да мине. Попитан за изхода от пандемията доц. Мангъров посочи: "Това е вирус, който така или иначе ще мине през цялото население. Краен имунитет ще се получи, когато всеки от нас се срещне с някой от вариантите на коронавируса. Трябва да се научим да живеем с този вирус. Човек още не е станал безсмъртен. Всеки ден по шосетата загиват много хора, въпреки че има правилници. Означава ли това, че трябва да забраним транспорта, за да спасяваме животи?" Инфекционистът е на мнение, че децата не бива да се ваксинират срещу COVID-19. Не знаем колко време е продължителността на тези ваксини, но в същото време казваме, че това са най-безопасните ваксините. Няма никаква медицинска логика в това, защити тезата си той
-3
 
 
В заведенията само ваксинирани! Нека си работят. Щото после, ако се претоварят болниците, какво ще правим, или и те да излезат на протест и да затворят. И сега здравеопазването ни е тотално скапано, камо ли, ако трябва да се справяме с подобна криза. Капана фест, дупе до дупе, каква пандемия?! Кой го разреши това! Институцийте пак слепи. Да не говорим, че в повечето заведения няма елементарни санитарни условия покрити, щото няма и контрол, та ковид мерки им проблема. Ние сме толкова тъпо и безсмъртно общество, че даже маски не се носят, където трябва.
+5
 
 
Може ли да попитам защо не се затварят заводите и фирмите да кажем? Някой е решил, че заведенията са основния проблем. Защо? Защо в Парламента може без маски, а в обществения транспорт и заведения не?
+9
 
 
Затварят заведенията в знак на протест, че искат да ги затворят :Д няма такъв цирк. Ама само за два часа и то в най-убитото време, че да не изпуснат някой лев. Вместо да се погрижат за дистанция, дезинфекция и добро обслужване, те мрънкат, че не могат да си правят обичайните магарии. Влезте в капана и ми кажете първо каква дистанция има там, като масите са буквално на улицата и второ - можете ли да разберете къде свършват масите на едното заведение и започват на другото? Една обикновена бира е 6 лева и то само ако отидеш да си я вземеш от бара, понеже сервитьори не се наемат. Нахални до безумие. Или ще се си оправите качеството и ще спазвате правила, или ще измирате. А 20 човека посредата на кръстовището не е протест, а предпоставка за ПТП
0
 
 
Браво. Трябва да си остояват правата хората. Всички си измиват ръцете със заведенията. Всички странични са много отворени. Българина е долен кога не му опре на задника само тогава писка, за другите не мисли.
+6
 
 
Да останат отворени кръчметата. Човек не може да пие по бира с приятели заради шепа ковид идиоти. Като ви е страх не ходете и оставете нормалните хора намира да си живеят живота както намерят за добре.
+5
 
 
Като окривате доходи и не плащате осигуровки е добре, нали? И колко пари намазахте сега и заощеламтите, нали???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Аматьорски футбол
Спортен риболов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: