ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Йорданов хвърли бомба: Дончева предлагаше половин милион, за да разцепи ИТН
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:49 / 04.09.2021Коментари (7)9361
©
Абсолютна политическа демонстрация за сплашване", така Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на "Има такъв народ" и заместник-председател на партията, определи сигнала със заплаха за убийство на председателката на Народното събрание Ива Митева

"Беше демонстрация, защото в сигнала заплахата е за убийство на Ива Митева и на майка ѝ - с името на майка ѝ и с изречението: "Знам къде живее", добави пред БНР той. По думите му Митева в момента е охранявана от НСО, но е била притеснена за майка си:

"Освен демонстрация за сплашване, имаше и намек колко е важно НСО да вардят роднини на разни хора, един куп министри, бивши шефове и т.н.".  

По думите на Йорданов е имало прекалено много съвпадения: "Два дни подред се занимавахме с НСО и веднага сигнал за убийство срещу Ива Митева. След това - чета и аз от медиите. Доколкото знам ГДБОП разследваха, най-вероятно те са го задържали, прокуратурата се правеше както винаги на нещо странно, твърдейки, че няма сигнал. Не знам какъв е този човек. ... Не мисля, че някой се е напил и го е направил, изпратил е имейл със заплаха", добави той. 

В предаването "Политически НЕкоректно" Йорданов заяви категорично, че до края на следващата седмица парламентът ще извърши актуализация на държавния бюджет:

"Ако правилно съм разбрал това, което каза вчера президентът Румен Радев, той няма да бърза да разпусне Народното събрание, за да може да се приеме актуализацията на бюджета и още два закона - за НСО и за изваждане на бюрото за защита на свидетели, което сега е под шапката на главния прокурор. Що се отнася до съдебната реформа - за спецсъдилищата, дано да стане, защото вчера БСП, ДПС и ГЕРБ практически саботираха заседанието на парламентарната правна комисия и там изоставаме с дни. Ако президентът иска и това да мине, ще трябва да остави НС да поработи още малко. Не става дума за незаконно удължаване на живота на това събрание, а става дума за изпълнение на някои искания на гражданското общество".

Според Тошко Йорданов има тенденциозна координирана атака срещу Петър Илиев, кандидат на ИТН за вицепремиер в предложения от партията втори вариант за правителство. По думите му целта на обвиненията в плагиатство е Илиев да бъде уволнен от Софийския университет, където преподава:

"Ние си защитаваме хората, особено когато са подложени на безпрецедентен натиск и то без причина. Ако са сбъркали нещо, ще си признаем, че сме сбъркали нещо и това си е решение вътре при нас. До момента Илиев не е осъден за плагиатство, а това се доказва в съда. ... Има съзнателен план срещу него. ... Когото и да попиташ от Юридическия факултет дали някой е завършвал с 6.00 и какво означава това. Човекът е почти извънземен на тема право. Той е прекрасен юрист, тука никой не може да го атакува и не смее да каже, че е лош юрист. Той е от едно поколение с лицата от "Демократична България", което са юристи, само че той не е от тази клика".

Йорданов изказа свое съмнение, че атаката е координирана, сигналите са основно на базата на публикации в "Дневник": "Дневник" е всичко друго, само не и независим вестник, който няма нищо общо с "Демократична България", заяви той.

"Нямаме нищо общо с Орлин Алексиев. Татяна Дончева лъже", заяви заместник-председателят на ИТН във връзка с думите на Татяна Дончева от "Изправи се БГ! Ние идваме!", че Доган и Орлин Алексиев стоят зад партията на Слави Трифонов:

"Ясно е, че Доган и Орлин Алексиев стоят отзад. Зад Орлин Алексиев е ясно кой стои. Той беше дългогодишен не просто общински съветник, а шеф на финансово-бюджетната комисия и "касичката“ на ГЕРБ. Разбира се, дали точно Доган, дали Доган и Пеевски, срещу какво, кога – това са съвсем различни неща“, коментира Татяна Дончева в предаването "Неделя 150“.

"Орлин Алексиев беше от ГЕРБ, не виждам къде е връзката ГЕРБ - ДПС, те вярно, че са едно и работят заедно, то затова правят такава връзка", каза Тошко Йорданов и припомни, че в 45-ото НС е имало мантра, че ИТН ще са патерица на ГЕРБ, а в 46-ия парламент новата мантра е, че ДПС стои зад ИТН.

Татяна Дончева от "Изправи се БГ! Ние идваме" е предлагала половин милион лева, за да разцепи групата на "Има такъв народ". Като желанието й било да привлече хора като шефката на парламента Ива Митева и енергийния експерт Иван Хиновски, каза  Йорданов.

Дончева направила предложението си в офиса на човек, чието име Йорданов не спомена. От офиса обаче имало записи на камери, а човекът щял да се яви на детектор на лъжата, за да потвърди историята, заяви зам.-шефът на партията на Слави Трифонов.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Казах да си вървят и парламента да се затваря.Да се връщат тиквите и да им разкажат играта.
+7
 
 
на комунизъм ми мирише вече.Те го хванаха онова гомно на калъп -с 80 страници преписани,те викат ще го защитаваме той е наш човек.Така го защитиха,че издадоха книгата му наново без тези 80 преписани страници.Аланкоолу,нали старата книга я има на доста места нея как ще я скриете.
0
 
 
Стига вече сте ревали .Избори и се махайте от парламента.Ненужни сте.Нека се върне Тиквата и да ви види сметката.
+8
 
 
Кой вече вярва на ямболската маймуна и на учиндолския ПРОСТАК? Ами такива като тях!
+10
 
 
Такъв циркаджийски парламент в историята на България,е нямало досега.Това не е парламент,а седянка.Боже Господи и тези искат да управляват България!Хей хора,управлението на една държава не е детска игра или махленска клюкарница.Замислете се вече ,тъй като сте народни"избранници",седнете и поработете наистина за България!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: