ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Приятел на дрогирания Александър, убил таксиметров шофьор на Адата: Ще ти намеря добри адвокати!
Автор: Цвети Тончева 12:25 / 09.09.2021Коментари (5)7386
© Plovdiv24.bg
В Окръжния съд в Пловдив продължава делото срещу 23-годишния водач на БМВ-то, отнело живота на таксиметров шофьор през месец август на 2019 година в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Трагичният инцидент стана на моста на "Адата" между 3 и 4 часа през нощта. На място загина 60-годишен водач на такси, след като шофьорът на БМВ-то, който е бил пиян и дрогиран, не спрял на "Стоп". Той управлявал автомобила с над 100 км/час.

Подсъдим по това дело е 23-годишният Александър Димитров от квартал "Столипиново". Във фаталната нощ, обаче в колата са били двама – обвиняемият Александър и неговият приятел Щерьо Атанасов, също на 23 години, негов роднина, който живее в Германия. Автомобилът се води на бабата на Щерьо, която също е в Германия.

Според обвинителния акт Димитров, Щерьо Атанасов и техни приятели били на годеж в "Столипиново", където употребили голямо количество алкохол, а Александър се дрогирал и с кокаин. 

Подсъдимият Димитров предложил да идат с колата на бар, но само Щерьо се съгласил. Тъй като не се чувствал адекватен от изпития алкохол, той отстъпил управлението на БМВ-то на Александър, който нямал шофьорска книжка.

На днешното заседание продължиха разпитите на свидетели на инцидента. Адвокатите на подсъдимия – баща и син Давчеви за пореден път опитват да докажат, че не Александър е управлявал автомобила-убиец.

Защитниците атакуваха свидетелските показания на полицая, който е посетил местопроизшествието и медицинското лице, което е прегледало Александър същата нощ. "От Спешна помощ казаха, че той именно е шофирал, тъй като травмата му по ръката е може би от волана, т.н. шофьорска травма, затова решихме, че той е управлявал автомобила“, каза полицаят - свидетел от 6 РУ. Преди това обаче той обясни пред съда, че Щерьо бил казал, че е шофирал той, но всички останали свидетели на инцидента посочили другото момче – тоест Александър.

Полицаят каза още, че на мястото на инцидента са се събрали много хора от "Столипиново", които си говорели предимно на турски, някои от тях дори говорили и с двете катастрофирали  момчета. "Ние сме двама и не можем да спрем разговорите между тях, а и не разбирах какво точно си говорят“, каза полицаят.

Лекарката – свидетел, пристигнала с екип на Спешна помощ на мястото пък обясни пред съда, че шофьорът е бил посочен от органите на реда. Другият младеж се представил за негов брат, но той говорел предимно на немски. Между тях си контактували на турски. Но казал и няколко български изречения. А те били:  "Няма да подписваш нищо, няма да ходиш никъде, аз ще ти намеря добри адвокати“.

Така Александър, който сега е подсъдим, не подписал никакви документи и отказал болнично лечение и рентгенова снимка, които му били предложени от лекарката, въпреки, че нямал видима травма по ръката.

Адвокатите се захванаха за термина "шофьорска травма“ и попитаха съществува ли такава класификация в Закона. Те попитаха още лекарката дали има право да извършва принудителен преглед, ако пациентът отказва. "В състояние на стрес всеки трябва да бъде прегледан. Но ако той е в съзнание, не е длъжен да се съгласява на преглед. Не е насилван, не си спомням да е имал и оплаквания“, оплете се лекарката.

Също днес, по време на разпитите на друга свидетелка, която има магазин в района на катастрофата, стана ясно, че мъж и жена, на по около 25 години, са посетили магазина ден след катастрофата и са поискали учтиво да вземат записите от камерите. Магазинерката се съгласила да ги даде, но в последствие разбрала, че те са с един час назад. Така реалните записи от катастрофата взели полицаите, които също пристигнали след това да ги поискат.


Още по темата: общо новини по темата: 16
07.04.2023 »
06.10.2022 »
20.04.2022 »
19.03.2022 »
10.02.2022 »
18.11.2021 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И ся, ко стана? Мангалата-примат уби човека и грам съвест няма. Хич не му пука! Целият им етнос е гнусна клоака изливаща се в българското общество. Тия изроди нямат никаква човечност - единствената им цел е да съществуват, грабят и убиват, ако могат. После расисти сме били. Само едно сравнение, ако човек направи- колко процента престъпления има от циганския етнос спрямо българите и обратното и коментарите са излишни. И когато това го кажеш в очите на безмозъчния мангал веднага скача на бой, вместо да се замисли... дали е така! Няма такива паразити
0
 
 
В нормална държава и адвокатите няма да ти помогнат. В една адекватна държава с нормално правосъдие, тоя ще трябва да лежи поне 10-15 години, а тук едва ли ще влезне даже в затвора.
+1
 
 
Тоя примат като е неграмотен, как по дяволите има книжка бе съдийството!?!?!?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: