ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка бясна на "Общинска полиция"
Автор: Васил Динев 20:31 / 12.09.2021Коментари (6)9683
Читателка потърси Plovdiv24.bg, за да разкаже какво е преживяла. Даваме й думата сега:

"Здравейте! Пиша Ви, за да изразя абсолютното си възмущение към "Общинска полиция" и тяхното безхаберие и арогантност към възрастни хора! Накратко - на 06.09. рано сутринта към 08:00 ч. /забележете кой ден е!/, започва разкопаване на чисто нов тротоар на ул. "Ламартин", което продължава и пред родилното отделение на ул. "Весела". Както и да е, свикнали сме вече да се разкопава нещо, което е ново...

Но, какъв е проблемът? Там има паркирали коли, които трябва някой да премести, за да продължат разкопаването до трафопост. Казват, че трябвало да се прекара някакъв кабел до трафопоста на ул. "Весела". И така, повечето коли ги преместват. Има обаче една кола, която стои там от доста време, очевидно не се използва и е буквално безстопанствена!

Изведнъж, паякът на "Общинска полиция" решава, видите ли, че трябва да я премести буквално пред входа на нашата къща - ул. "Весела" 10, пред погледа на изумените ми родители - пенсионери. При опита на майка ми да разговаря с тях, някакъв млад полицай нагло отговаря, че имат право да го направят, не е тяхна работа дали къщата е наша и да си паркираме нашата кола в двора....

Първо, никога не сме имали гараж, второ, проблемът не е точно, че има понякога паркирали коли пред къщата ни. Проблемът е, че тази кола очевидно ще остане за неизвестен период от време пред вратата ни! Буквално!!! Родителите ми са възрастни, баща ми е с ТЕЛК. Имат нужда от покупки, имаме кола, която повечето време паркира отпред, ако има място. И защо не? Къде другаде?

Къщата е наша, улицата е обща, имаме право да бъдем отпред, когато е свободно! А сега, очевидно, скоро няма да е свободно! При опитите да се свържем с КАТ и с "Общинска полиция" се изразява абсолютно безхаберие! Нищо не можели да направят, видите ли? Не било тяхна работа, колата била на фирма, не можели да се свържат със собственика!

Добре, все пак питам - няма ли закон, който да премахва колите, които от сумати време висят и няма кой да погледне, а трябва да се местят пред вратите на хората? Не знам, просто съм безсилна и не знам към кого да се обърна! Проблемът с безстопанствените коли не е само наш, а се и влошава!

Крайно време е поне полицаите да проявяват разбиране към проблемите на хората и да се държат с повече уважение към онези, които им плащат заплатите и особено с възрастните хора, които могат да бъдат техни родители! Благодаря Ви!"

Очаквайте продължение!


Още по темата: общо новини по темата: 153
05.12.2023 »
29.08.2023 »
20.02.2023 »
03.02.2023 »
10.12.2022 »
23.11.2022 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
"Улицата е обща" и това е. Всеки може да си оставя колата пред вас, щом е паркирана по правилник... Да си плаща гражданската, и цяла година да не я премести - няма проблеми. Такъва е закона.
+2
 
 
Г-жо, пробвайте още веднъж по институциите. Ако отново няма резултат, лек удар по стъклото на някоя от предните врати. Минавате от първа скорост на свободна и с бутане премествате колата. Нека до Вас има и свидетел.
+2
 
 
Да за съжаление има много неизползвани МПС по улиците. При толкова нужда за възможност за паркиране. Виждам изостовени автомобили на улици, в които буквално е борба за паркомясто. Но на кого от общината му пука.Споделям и още един проблем. На много места се правят ремонти в случая коматевски възел и кръстовището до стоматологията. Колоните са километрични. Понякога виждам че в другата посока няма автомобили но свети червено , колоната стои и се затапва още повече. Защо когато има ремонт на такива пикови места няма ежедневно и 24 часа полицай , който да регулира трафика. Защо 100 автомобила чакат червен светофар а в другата посока 1 мин зелено няма никой.
на 13.09.2021 г.
0
 
 
Отивате в отдел Екология и подавате сигнал. Може и по телефона на съответното районно кметство. Първо проверете в Интернет дали има валидна гражданска застраховка. Ако има и годишен преглед не можете да я помръднете ако не е платено паркомястото.
-2
 
 
Това е обществена улица, какъв ти е проблема? Щом има застраховка и преглед, колата може да стои навсякъде!
-2
 
 
Нещо и аз не ти схващам доводите? Ми плати си да ти сложат знак и няма да имаш проблеми... Всичко друго е бля-бля.... Ако тази кола е извън строя, гледат и прегледа, ако не е минала 2 години, я вдигат! Аман с вашите къщи, вашата улица и тн... !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: