ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Безпрецедентен казус от Пловдив: Не могат да запишат деца в градина, защото не са ваксинирани!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:07 / 17.09.2021Коментари (7)11553
© Plovdiv24.bg
Интересен казус изпрати Борислав Стаматов, обществен посредник на Пловдив:

"На вашето внимание изпращаме казус, свързан с възникнали проблеми при приемане на деца, които се връщат от чужбина, в общинска детска градина без задължителни имунизации. 

Казусът е следният:

В приемната на Обществения посредник на територията на община Пловдив постъпи сигнал, който вероятно ще засегне родителите на много деца. Конкретният сигнал касае многодетни родители, които са живели доскоро във Великобритания и преди няколко месеца те са решили да се върнат у нас окончателно.

След завръщането си в България изпадат в невъзможност да запишат децата си в общинска детска градина поради факта, че децата им не са ваксинирани със задължителните за българските деца ваксини, а във Великобритания ваксините, касаещи деца, не били задължителни.

В сигнала се изразява недоумение защо има двоен стандарт и изисквания за частните и общинските детски заведения, тъй като в частните детски градини може да се запише дете без имунизации, а в общинските това е невъзможно.

В контекста на поставения въпрос трябва да се отчете фактът, че пандемията от ковид-19 оказва огромно влияние на цялото човечество и много българи, които са родители на малки деца, се връщат или тепърва им предстои да се върнат в България и ще се окажат в същата ситуация.

Ние считаме, че този въпрос трябва да се реши нормативно, за да не се чувстват тези деца и семейства дискриминирани. Нужни са работещи решения, които да отговарят на динамиката и ритъма на съвременния живот. В тази връзка с наше писмо от 14.09.2021 г. поискахме министърът на здравеопазването и министърът на образованието и науката да се произнесат по възникналия казус".


Още по темата: общо новини по темата: 230
11.04.2024 »
24.03.2024 »
12.03.2024 »
13.02.2024 »
12.12.2023 »
22.08.2023 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Естествено, че няма да ги допуснат, има си правила ! Да си ваксинират децата и ще могат да посещават ясла и градина. А за анти ваксърите има , както сте писали, вариант да пратят детето на частна ясла/ градина, където няма подобно изискване. И това не е безпрецедентен казус, а просто непознаване на правилата от родители, които не са живели тук дълго време.
+1
 
 
Аз пък бях в Калифорния и пушех мерихуана.После отидох до Флорида и там също пуших.След това ходих до Канада и на връщане към Бг, се прибрах през Нидерландия.И на двете места пак пуших необезпокояван и напълно законно.Обаче като се прибрах в БГ и ме арестуваха и вкараха в ареста.Плюс това ми казаха,че мерихуланата била в група 1 на най-опасните наркотици в БГ ,по подобие на хероина.Не разбирам как така стават тези работи.И най-вече защо ме дискриминират в пушенето.Отправих запитване към няколко служби и сега очаквам да се произнесат по възникналия казус.Нужни са работещи решения, които да отговарят на динамиката и ритъма на съвременния живот.
0
 
 
Господина като недоумява, да се връща обратно на острова. Аман от недоволни и неблагодарни имигранти. Всяка държава си има правила и закони. Да се жалваш, че не те устройват законите е смешно и некоректно чак статия да се пише. Ама като стане време да си правите зъбите, да искате социални привилегии ще си чупите краката да се връщате в Родината, иначе сте първи да плюете България, ама я си пуснете детето на градина в Англия, да видим как ще се издържате! Събирай си жалкия куфар и да те няма!
+3
 
 
Посетих Германия и шофирах по аутобана без ограничения на скоростта. Завръщайки се в България бях принуден да шофирам с не повече от 140 км/ч по магистралата. Недоумявам как е възможно това. Този въпрос трябва да се реши нормативно, за да не се чувствам дискриминиран. Искам да шофирам с динамиката и ритъма на аутобана и в България. Желая КАТ да се произнесат по възникналия казус.
+7
 
 
Какво му е безпрецедентното на този казус??? Първо, един поп беше осъдил обищната в Стара Загора или Сливен ли беше, но на втора инстанция загуби. НЕВАКСИНИРАНИ не се допускат до ясла и градина, това е! Така е и в частните градини...амм лицензираните частни градини (даже на някои отва им е първият въпрос!). Е в някакви детски къщи и т.н. (т.е. НЕлиценцирани частни градини) няма проблем да не са ваксинирани вероятно, ама то не можеш да забраниш на хората да се сдружават в кооперативи и къщи. Нещо не схващам, в Англия не са били задължителни, не са сложили, еми тук са и да слагат, какво толкова??? Логиката не е задължително, няма да го сложа е просто БЕЗ КОМЕНТАР! И само между другото в английския график за ваксиниране на деца от 1 до 15 се включва противогрипна ваксина всяка година....тъпи са хората да, да!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мачове между Локо и Ботев сезон 2023/2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: