ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Използва ли се басейн "Младост" за предизборни цели?
Автор: Васил Динев 10:09 / 21.09.2021Коментари (1)3540
© Plovdiv24.bg
Поведението на зам.-кмета Георги Титюков при вчерашната среща с клубовете по плуване за решаване на проблемите с графиците за ползване на басейн "Младост" е най-малкото неразбираема. Свидетели сме на поредното излизане наяве на проблем, бълбукащ дълги години под повърхността. Естествено Титюков знае за всичко това, но както обикновено (справка напрежението с построяването на детската ясла в кв. "Съдийски"), се чака напрежението да стане видимо и тогава да се търси решение, което в повечето случаи не се и намира.

Детската ясла в кв. "Съдийски", ако изобщо отвори врати, ще е дълго, след като децата на протестиращите са завършили основно образование. С басейн "Младост" е същото. Преди 2 години в бюджета на община Пловдив бяха заделени средства за стартиране на работата по построяване на 50-метров плувен басейн.

Която по същество представляваше изграждането на модерен комплекс, свързващ в едно съществуващия басейн "Младост", новоизградения басейн и спортния диспансер. Едно начинание, което би направило Пловдив център на плувните спортове и би осигурил на плувците прекрасни условия за подготовка и рекреация.

Вместо това още през първата година на новия мандат зам.-кметът по спорта позволи спиране на проекта, което бе направено с мантрата "няма пари“. Не взе отношение при обсъждане на бюджета за 2020-а година или ако взе, то приоритетите бяха далеч от желанието за изграждане на басейн. Така е и до днес, реакции постфактум и с предрешен край. А какво трябваше да се направи?

Община Пловдив винаги през годините е изпълнявала тъй наречените преходни обекти. Това са проекти, за които няма осигурено финансиране в рамките на една бюджетна година, но има воля за изпълнение. Такъв проект например бе площад "Централен", стартирал с общинско финансиране, разделен на подетапи, археологическа зона, съоръжение в подлеза на ул. "Гладстон", площадна настилка и елементи на градското обзавеждане и т.н.

За всеки подетап се осигурява възможното финансиране в текущата бюджетна година и се търси допълнително. В случая с площада, финансиране с ПМС от държавата. Стратегията при построяването на басейна и стартът му, даден от предишната управа, беше същата. За съжаление движението по "най-малкото съпротивление“ и невъзможността за стратегическо и задълбочено мислене спряха проекта. Тук е мястото да се посочи ролята на зам.-кмета Титюков като човек, присъствал на направената първа копка, само няколко дни преди изборите през 2019 г.

Неслучайно и в качеството му на участник в тях. Неслучайно и като човек, заемащ същата като моментната му позиция в управлението, зам.-кмет по спорта. Човекът, чиято роля трябваше да осигури приемствеността в сектора. Роля, която бе приета, но не напълнена със съдържание. Ролята на зам.-кмета е политическа. От него не се очаква да бъде с кирката на обекта, но се очаква да заема политическа позиция, той и подкрепящите го партии. В случая "Кауза Пловдив".

Каузата като верен и лоялен, а също и безхарактерен партньор, пропусна шанса да блесне и да даде политическа тежест и легитимация на своя зам.-кмет по време на обсъждането на най-голямото бюджетно решение в този мандат, 40-милионния заем. Вместо конструктивните предложения, касаещи управляваните от тях ресори, видяхме едно безропотно послушание и гласуване за меко казано неприоритетни за града разходи.

10 милиона за ремонтиране на базата на ОП "Чистота". Който не вярва, да погледне в детайлите на предложението каква част от сумата е за техника и за каква точно. Безсмисленият пробив под Водната палата. Представете си и вчерашните задръствания в комбинация със затворения "Цар Борис III Обединител".

Общината дължи отговори. Как се определят приоритетите и как се разполагат във времето? Защо отново се показа пълната липса на приемственост? Изключваме "Голямата базилика“, там само се преряза лентата и се даваха интервюта. Как ще се продължи със "замразения“ според думите на зам.-кмета договор. Най-малко цената на метала е друга. И изобщо, може ли някой да обещае, че в новия басейн няма да плуват чак внуците на протестиращите сега?


Още по темата: общо новини по темата: 42
12.02.2024 »
10.02.2024 »
10.09.2023 »
01.09.2023 »
25.06.2023 »
19.05.2023 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Тютючето е най-мазния бок..к който мисли само за Европроектчета,и как да източва пари от Общината чрез Обществени поръчки.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: