ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (18)
Без победител в дербито, Неделев напусна контузен
Автор: Стойчо Генов 18:07 / 25.09.2021Коментари (42)11496
113-ото издание на пловдивското дерби завърши без победител, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Локомотив и Ботев взеха по една точка след 1:1 в мач от 9-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадиона в "Лаута". Виктор Генев (26) бе точен за символичните гости, а Венсан Марсел (54) вкара за локомотивци.

Така възпитаниците на Азрудин Валентич запазиха лидерската си позиция в класирането и имат вече актив от 18 точки. Тимът на Александър Тунчев остана на 11-о място във временното класиране, но вече със 7 точки.

Общият баланс в "А" група (Първа професионална лига) между двата тима вече е: 113 мача - 40 победи за Локомотив, 40 успеха за Ботев, 33 равенства, при голова разлика 137:133 за Локомотив.

Първото чисто положение в мача бе в 13-ата минута. Тодор Неделев изведе Маркиньос вдясно, който задмина Милош Петрович и отправи диагонален изстрел. Вратарят на Локо Лукас Рейдър изби в корнер.

В 26-ата минута Ботев откри резултата след статично положение. Тодор Неделев центрира от фал в наказателното поле, където няколко футболисти не успяха да играят с топката. Тя достигна до Виктор Генев, който овладя с гръб към голлинията и с крак я насочи в мрежата за 0:1. Ситуацията бе прегледана с ВАР заради евентуална засада, но голът бе зачетен.

В 54-ата минута Локо изравни с помощта на двама футболисти, появили се на смяна през второто полувреме. Биков изведе Конър Руан по лявото крило и британецът центрира в наказателното поле. Димитър Илиев засече с крак, но топката се отби в гърба на Кевин Янсон. Тя обаче попадна във Венсан Марсел, който с бомбен шут с левия крак опъна мрежата за 1:1.

Минути след попадението капитанът на Ботев Тодор Неделев шутира в аут, след което левият му крак закачи този на Конър Руан. Неделев получи контузия и бе заменен принудително от Димитър Тонев.

В 60-ата минута реферът Георги Кабаков помилва Дилан Мартенс, който извърши груб фаул срещу Георги Минчев, но не получи втори жълт картон.

Локомотив
: Лукас Рейдър, Кристиан Гомис, Милош Петрович (70- Артур Крачун), Олексий Биков, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев (81- Айвън Ангелов), Йосип Томашевич (53- Конър Руан), Бирсент Карагарен, Лукас Салинас (46- Венсан Марсел), Димитър Илиев, Георги Минчев.

Ботев: Георги Аргилашки, Виктор Генев, Па Конате, Самюел Супрайен, Кевин Янсон, Реда Рабей, Дилан Мартенс (64- Джеймс Етоо), Антоан Бароан, Емануел Току, Тодор Неделев (58- Димитър Тонев), Маркиньос.

Още по темата: общо новини по темата: 75
06.04.2022
09.03.2022
09.03.2022
09.03.2022
09.03.2022
08.03.2022
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Странна работа! На жълтите уж 1000 билета нямаше да им стигнат, а пък не са могли да изкупят 350. Явно са мераклии, ама само ако ги раздават без пари.
0
 
 
Защо столюпеновските любомци се радват на равенството срещу Ботев все едно,че са направили равен с Барселона?
-1
 
 
Индианците да почерпат пак ги съжалихме. Байонзи и мангал от шекера са най щастливи след 6те бахура сега си беше направо помилване на индианците..
+1
 
 
За следващия мач с циганите-30 билета на цена 100 лева!
-1
 
 
Равен бе абсолютно справедлив резултат.Тук нямаше надиграване като последния мач на Лаута.ЧРД Митко.
+2
 
 
С нетърпение очаквам някой тъп жълтур, който преди мача е предричал убиване, мачкане, мазане, разбиване и т.н. сега да обясни как тази измъкната точица е някакво велико постижение за жълтите и унижение за черно-белите.
на 25.09.2021 г.
+4
 
 
И сватбата да добавя:)Горчиво и със здраве на младоженците!
на 25.09.2021 г.
+6
 
 
Единственото хубаво в мача беше тортата на Митко Илиев:))))!Да ни е жив и здрав Капитана и още много да ни радва. Сега за мача,реален резултат справедлив.Не знам защо проспахме първото полувреме,второто вече контролирахме мача.Венсан Марсел се налага лека полека в стартовия състав.Наздраве на всички и не забравяйте това е само една игра и се повтаря всяка година.Само Локо и само напред и нагоре!
-1
 
 
Слаб мач, в който и двата отбора си разделиха по 1 полувреме. Най-паметното в мача беше неадекватното съдийство на Кабака и самоконтузията на Ушко. Селските трябва да се радват на точката и мисля, че се видя че са щастливи. Ама след петата и 6-0 равния на Лаута си е успех.
-4
 
 
Ето точно доказателство защо футболът е примитивна игра за примитивна публика. Да контузиш най-добрия футболист на противника заради някаква точка или три си е направо олигофренично. Ботев можеха по същия начин да контузят например Илиев. Изобщо щом има възможност за контакт между противниците - мани го тоя спорт. Абе важното е там глутниците да реват и да си избият комплексите. Иначе от репортажа изглежда, че положенията са поравно, значи и резултатът е нормален. Като за български мач - толкова.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: