ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Адвокат от Пловдив: Политиците ни са страхливи да подкрепят ваксините, за да не изгубят гласоподаватели
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:31 / 30.09.2021Коментари (4)5137
©
"Изглежда нашите политици са изключително страхливи да подкрепят ваксините, за да не изгубят гласоподаватели, които са настроени срещу ваксинопрофилактиката.“ Това каза пред БНР адвокат Мария Шаркова, специалист по медицинско право, която практикува и в Пловдив.

Тя определи това като "изключително неприятен проблем, защото каскадата от избори ни постави в ситуация политиците да говорят удобни неща за привличане на гласоподаватели, без да се интересуват, че това тяхно говорене се отразява сериозно върху общественото здраве“.

Отдели се прекалено голямо внимание на третата доза ваксина, при условие, че имаме сериозен проблем с първата и втората, смята Шаркова.

Според нея юридически поставянето на трета доза е off label, извън кратката характеристика на продукта, доколкото Европейската агенция по лекарствата все още не се е произнесла за бустерните дози. Освен произнасяне на експертния съвет по тази тема, е необходимо и министърът на здравеопазването да регламентира това, подчерта Мария Шаркова.

"Това не е сторено и поради тази причина лекарите, които прилагат тази трета доза, са поставени, изложени са на риск, особено при възникване на някакви сериозни нежелани постваксинални реакции у пациентите. (…) Не е редно медицинските специалисти да изнесат отговорността при поставянето на тази трета доза. МЗ трябва да си влезе в ролята.“

Относно ваксинирането на бременните жени Шаркова припомни, че експертният съвет по акушерство и гинекология е излязъл с ултимативна препоръка те да не се ваксинират, "която не беше основана на съществуващите научни доказателства.“

Впоследствие препоръката е била свалена, но според Шаркова "вредата вече беше нанесена“.

Всеки, който не се ваксинира, допринася за това да се затруднява достъпът до медицинска помощ в препълнените болници в условия на пандемия, заяви Мария Шаркова.

Относно фалшивите сертификати за ваксинация тя изтъкна, че по този начин се манипулира статистиката и "се създава още по-голям риск за общественото здраве чрез подобни престъпни практики“.

"Когато прекалено много тежко болни ваксинирани хора постъпват в болници и умират, може да се проследи, има такава възможност – къде са издадени техните сертификати, кога са поставени тези ваксини.“

Мария Шаркова е "изключително впечатлена“ от случая във Варна, в който антиваксъри нападнаха пункт за ваксинация. 

Според Шаркова с проверката си, включваща медицинските специалисти в самия пункт, прокуратурата е подпомогнала "разпространението на абсолютно неверни и невежи тези по отношение на разрешението за тези ваксини, включително разкриването на този пункт“. Така според юриста "фалшива информация е подемана от прокуратурата и легитимирана от властите“.


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Някой като почне да говори за обществено здраве и направо ме втриса. Закрити болници, повечето от действащи са с условия без коментар и отделно горим хиляди тонове италиански боклук, а друг държим на склад. И постоянно кампании за набиране на средства за болни деца. Явно държавата за едни е мащеха, а за други майка. За какво обществено здраве ми говорите. Всички се стремите за вашите 5 мин медийно време, а всъщност никой не мисли за хората! И поредно доказтелство е да си поставиш ваксина, която не е преминала всички изпитания и за която никой не носи отговорност, а иначе народа да е отговорен. И с това антиваксърство прекалявате вече. Някой, че отказва да си сложи нещо, което е с неясни бъдещи здравословни последици, веднага му се лепва - АНТИВАКСЪР!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: