ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Бойко Борисов разкри дали ще подкрепи проф. Герджиков и много заядливо коментира изказване на Радев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:01 / 01.10.2021Коментари (15)3693
©
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна на официалната церемония по откриването на галерия на бившия министър на културата Вежди Рашидов. 

"Аз се занимавам с важни неща. Не ми се говори за духовното състояние на изпаднал в криза човек, а и той е все "под пола", все с баджанаци.  Преди 5 години обясняваше какъв държавник съм, сега глупостите му нямат край", отсече пред журналистите Борисов.

Ако е казал това, той не разбира какво е работил пет години. Вечерта след изборите, който стане президент, трябва да е президент на всички българи. Имахме 2-3 кандидатури - на Дончев на Митко Николов. Преди 10-ина дена дойде Краси Велчев и каза, че в академичните среди се обсъжда кандидатурата на проф. Герджиков", разкри той.

"Радев не е такъв смелчага, та да казва, че се крия. Много са страшни с Бойко Рашков. Само да внимава какво му казва Деси, че там е по-друга ситуацията", коментира Борисов.

"На нас ни трябва мир, смирение. Проф. Герджиков е ректорът на ректорите. Ректорът на Алма Матер. Какъв по-голям обединител може да се намери?

Да кажем, че Радев е прав- излизам аз и разделяме. Народа на две, мразим се, не се обичаме. Това ли е целта на президентските избори. Или търсим човек, който в тази тежка обстановка да ни събере. Той през цялото време се изживява като президент, премиер диктатор. Коя е неговата партия. БСП ли е неговата партия. БСП казват, че уж подкрепят, но не видях ръководството ѝ в инициативния комитет", каза Борисов.

 

"Мен ме интересуват парламентарните избори. Засега социологията е добра. Надяваме се да сме първа политическа сила. А на другите избори съм сигурен, че симпатизантите на ГЕРБ, а и много други хора ще подкрепят умен, красив образован, спокоен, нормален и добър човек пред диктатор. В това съм убеден", отсече Борисов.

Той категорично заяви, че партията ще подкрепи проф. Герджиков, в комитета му ще влязат хора от ГЕРБ, а ректорът на СУ сам ще определи своето вице."Коя партия излъчи кандидат? БСП излъчи ли - не. "Демократична България", "Има такъв народ" излъчиха ли кандидат- не", негодува председателят на ГЕРБ.

"Тези хора не могат друго, освен да атакуват. Чудовищна инфлация, цените рязко нагоре. Тежка ще е ситуацията на тези, които ще трябва да управляват през януари и февруари. Спад с 63% на инфлациите. Забраниха на журналистите да ходят да гледат кораба. Сигурен съм, че вече този кораб тече. Както каза Младен Маринов, ако бяхме ние на власт, сега щях да съм ги накарал с жива верига и кофи да го вадят този кораб", продължи Борисов. 

"Изведнъж Румен Радев както беше сам, сега ще загуби. Неговата игра е да се бият двама генерали, да разделят народа и през това време държавата да фалира. Предпочитам Банкя пред "Калина" и неговите басейни и палати, в които живеят", категоричен е бившият министър-председател.

"Чух за намеренията на проф. Герджиков и аз осъществих връзката с него. Аз го потърсих", разкри представителят на ГЕРБ и бивш министър на образованието Красимир Вълчев. Той добави, че преди 10 дни е имало среща между него и проф. Герджиков, а след това е имало среща между него и Бойко Борисов.

Вълчев обяви, че проф. Герджиков има подкрепата на академичната общност и на почти всички ректори в страната. "Надяваме се ние да сме само една от партиите, които ще го подкрепят. Оттук нататък той ще си търси подкрепа.

ГЕРБ ще участва в президентската кампания, но както лидерът на ГЕРБ каза, приоритет са ни парламентарните избори", завърши бившият образователен министър.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.10.2021 г.
+2
 
 
Не е зле някой доказано образован и интелигентен човек да застане начело на нацията... и двамата генерали ги видяхме вече.
Aнонимен
на 02.10.2021 г.
-3
 
 
Е КАК ДА НЕ ВИ ТРЯБВА СМИРЕНИЕ И СПОКОИСТВИЕ.....КРАДОХТЕ 20 ГОДИНИ А СЕГА СПОКОИСТВИЕ И НИКОИ ЗА НИЩО ДА НЕ ВИ ПИТА,МАМИЦАТА ТИ И ГИЛЯМАТА ПРАЗНА ГЛАВА!
+4
 
 
Говоренето и на Борисов и на радев е махленско. И двамата не мога да ги слушам. Разликата е, че Борисов съгради докато радев единствено руши. И един много пресен пример: когато имаше пролем с кораб край Созопол, Борисов моментално се намеси и проблемът беше решен. Докато сега повече от 10 дни само плюят и се чудят на кой да прехвърлят топката.
Aнонимен
на 01.10.2021 г.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 01.10.2021 г.
-3
 
 
Абе, хубава бяха те скрили по едно време, сега пак надигна глава и бълваш глупости без край.
Aнонимен
на 01.10.2021 г.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Aнонимен
на 01.10.2021 г.
-4
 
 
Доктор Гълъбова, прибирайте го тоя в стая с меки стени, че работата отива на много зле!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: