ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Слави Шопов: Пожелавам на Ботев да продължава с добрите игри! Не гледам в миналото и бъдещето
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:17 / 07.10.2021Коментари (1)3855
©
Бившият халф на Ботев (Пловдив) Станислав Шопов разказа интересни неща за дебюта си за нидерландския Хееренвеен, за живота в Ниската земя, за Ботев (Пд), както и за връзката си с игралия за Левски, Ботев (Пд) и Пирин нападател Иван Цветков.

Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че Шопов бе продаден на Хееренвеен точно преди 1 година. До този момент младокът играе предимно за втория тим на синьо-белите, а официалният му дебют в мач от Ередивизи бе на 21 август при победата с 3:2 над Валвайк, когато влиза в игра в 88-ата минута при резултат 3:1.

Ето какво разказа Слави Шопов пред dsport.bg:

Усещането да дебютирам за Херенвеен беше невероятно. Да играеш пред толкова много хора е страхотно. Мисля, че имаше 20 хиляди души на стадиона. Макар и за 7-8 минути, наистина беше хубаво усещане. Излязох, за да покажа на какво съм способен и да усетя тази тръпка и емоция.

Има треньори, които да преценят докъде съм се развил. Аз за себе си съм доволен. Направих тази стъпка, но здравата работа продължава. Искам всяка година да се развивам все повече и повече. 

Когато не попадам в групата на Херенвеен, или съм в нея, но не играя, играя за "Б" отбора. Тези момчета, които не сме играли предния ден излизаме срещу някой друг отбор. Ние сме "Б" отбор, а не юноши.

Имах и други варианти, но прецених, че там е най-доброто място за развитието на един млад футболист. Много ми харесва футболът в Нидерландия - много бърз и директен. 

Нямам достатъчно опит, за да мога да сравнявам България с Нидерландия. Това е реалността - те са по-напред от България, но също така уважавам и родното първенство и футболистите, които играят в него.

Щом трансферът ми от Ботев (Пд) в Херенвеен е станал, значи е трябвало така да се случи. Никога не съм се замислял за това дали е било точният момент и други подобни. Мисля, че щом така се е случило, това е най-правилното решение. 

Следя какво се случва в Ботев. Аз съм в този клуб от 7-годишен. Играх до 18 там. Това е отборът, който ме е изградил, отборът на сърцето ми. Имам много приятели в Ботев. Пожелавам им да продължават с добрите игри.

Още когато подписах с Херенвеен, се чух с Иван Цветков, за да го попитам как най-бързо мога да вляза в обстановката. Той ми даде няколко важни съвета, които използвах. Благодаря му за тях. Съветите бяха за живота в Нидерландия, за футбола. Той беше невероятен футболист, винаги мога да науча нещо от човек като него.

Моите мечти нямат граници. Не гледам в миналото и бъдещето, а гледам само в настоящето и искам всеки ден да ставам все по-добър. 

"Националният отбор няма право да подценява никого. Гледам само нашия отбор. Мисля, че ако играем добре и покажем това, на което сме способни няма да има значение срещу кого играем". 

Станислав ШоповТибор Халилович
Още по темата: общо новини по темата: 338
08.08.2022
30.05.2022
29.05.2022
27.05.2022
26.05.2022
25.05.2022
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Успех, Стан!!! Само напред и нагоре, но никога не забравай от къде си тръгнал...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: