ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Борисов в Пловдив: Не мога да разбера колко малоумни са тези хора. Никакви мерки няма, а чувалите свършват
Автор: Гено Петров 11:42 / 12.10.2021Коментари (27)18675
©
Бившият премиер Бойко Борисов е на организирана среща в хотел "Империал" в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. С Борисов бяха кметът Здравко Димитров и областният координатор на ГЕРБ - Пловдив Иван Тотев.

"Пловдивските отбори са люпилня на кадри. В града има нужда да се подобри инфрасткурата, има нужда да се подобри и състоянието на училищата и детските градини. Зимното почистване е поставено под риск."

"Поемам целево ангажимент за тези стадиони. Също така съм, поел ангажимент и, че Пловдив ще приеме финал от евротурнирите."

Борисов нападна и служебното правителство, назначено от Румен Радев:

"При лошия Бойко 10 години плащахме по 70 лева за ток. Тази вечер борсата ще затвори при 567 лева. Някой от вас питал ли се е при тези цени на тока колко ще ви е осветлението за един мач? Помислете да почвате да играете по обяд, защото при този ток ... Не мога да разбера колко малоумни са тези хора в момента! Трябваше само да кажат – изпълнете си ангажиментите в срок и всичко щеше да е наред. А сега при днешните цени ще фалират – или трябва да строят веднага, или банкрут."

"Сложихме 800 милиона в отделна сметка, за да започне да се строи. Ако не бяхме преместили парите за стадионите, сега нямаше да ги има и тях. Пенсиите отидоха по пътя на Копринката, знаете го. Излъгаха ги. Хората на Радев са крадливи и не могат."

Лидерът на ГЕРБ и с мнение и за епидемичната обстановка в България:

"За съжаление, днес 157 души починали. Никакви мерки – нищо. Никаква компенсация. Само че свършват чувалите. Вече няма легла и в болниците. Нали гледате футболните мачове – пълни стадиони, а при нас ще затваряме. И при нашето управление умираха хора, но в целия свят бе така. Светът намери рецепта и ваксинира хората, а ние унищожаваме ваксини."



Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
А има ли нещо, в което не е прав Бойко Борисов?
+5
 
 
Прав е! Дано повече българи разберат какво ще ни се случи с тези измамници - Канадци, Прокопиевци, Соросоиди и тем подобни! Да живее България! Сорос и НПО-тата му бяха изгонени от родната му Унгария, нека го изгоним и от тук – Сорос, ГО ХОУМ!
+7
 
 
До всички поддръжници на Бай Чалгар и всички подобни критикари - много е сладко да критикуваш, нали? Щом и Борисов се увлече по критиките, значи яко сме в киреча. Който не работи, той не прави грешки. Конструктивният начин е да посочиш грешките и да се опиташ да помогнеш да се оправят. А хубавото направено да не го бараш. Само че новите калинки решиха да изчегъртват "до дъно". Ето ви дъното, всъщност дъното е още далече. Изберете фатмака за оше един мандат и ще видите дъното - ако не ни изгонят от ЕС, ура ще викаме. Това цените е ясно, комунист пари не може да вади, той може само събрано да разпределя. А некадърник нито може да събира, нито да разпределя. Радевите некадърници дотук профукаха 2-3 милиарда, без да усетим никакъв ефект. Обратното - цените са поне 25-30% нагоре, на медиците не плащано допълнителното за КОВИД от август, на пътищарите изобщо няма да им се плати. Изобщо, мила соц-картинка. Ако някой помни Виденовата зима, дано не я повтаряме. Стига ми една за един живот.
+7
 
 
Некадърността на служебното правителство е ясно за всички, особено видими са потопяването на кораба Вера су и провала с Ковид кризата, при която нещата тепърва ще ескалират, просто защото днешните починали са заразени преди три седмици в общия случай. Но провалът с пътищата е невероятен. От статията специално за пътищата не става много ясно, защо новите управляващи не са в час. Авансово дадените пари на фирмите изпълнителки по лотовете от магистрала Хемус, които още не са проектирани, са за закупуване на материали по фиксирани цени. Това е невероятно попадение, според мен случайно, от предното правителство, защото едва ли са предвидили шоковото увеличение на цените на всички суровини без изключение, а от там и на материалите. Сега новото правителство тръгва в грешната посока да разваля договорите и да възстановява авансово дадените суми. Това едва ли е възможно, ако договорите са изпипани и без значителни неустойки за държавата. Но по-важното е, че това ще е голямо набутване за държавата, защото после всичко ще се купува на по-високи цени. Аз също недоумявам, как е възможно това да не се осъзнава! Но от изказването на Комитова, че от всички строителни фирми само пътно-строителните фирми са получавали авансово финансиране и са били на държавната хранилка, а останалите са били на свободния пазар, като по този начин те били портивопоставяни, се разбира, че тази жена не е в час. Пътностоителните фирми са на държавна хранилка, защото държавата е монополист и частни пътища няма, засега. От там следва, че единствен инвеститор на всички пътища е само държавата. Но същото е и за хидротехническите и ж.п. строителните фирми, в енергетиката, където държавата също е монополист. Авансовото финансиране за такива обекти е задължително, най - малко за да закупят фирмите необходимите им суровини и материали, а също и за наемане на нужната техника. Друго необяснимо е, че тя очаква да има голям брой пътно строителни фирми. Такова очакване имаше и Кирил Петков за наличие на стотици на брой хидротехнически фирми, когато стана въпрос за отпуснатите в големи размери кредити от ББР. Тогава каза, с тези пари можеха да се кредитират 400 хидротехтически фирми за проектиране, други 400 за изпълнители и трети 400 за строителен надзор. А в България действащите хидроинженери са общо около 20 /двадесет/ на брой! Но той все пак идва от Канада, въпреки че и там не вярвам да има хиляда хидротехнически фирми.
+5
 
 
цар е-право куме в очи.Една година го няма и държавата се срина.То не бяха пандемии,не беше некадърност,не бяха недадени заплати не беше спиране на всички строежи.Токът скочи до небето,цените сащо.?защо защото другарят Резидент си развява коня и назначава канадски измамници.
-1
 
 
12 години имаше спокойствие и ниска инфлация. Какво са съсипали? Не мога да повярвам как се говори!!! Гласувайте пак за другите. Видяхме ги! Гласувайте и сегашното състояние след една година ще ви се стори цвете!!!
+3
 
 
Чичо Боко, за 12 години такива магистрали като слънце направихте, че като мина и плача от радост....
+1
 
 
Фигуранта и протеженцата му яко ни го нахендриха. Веднага след актуализация на бюджета - тихомълком НОВ ЗАЕМ за половин милиард. ЧЕСТИТО балъци !!!
+9
 
 
Ти си позор бе! Въдворете Го Тоя най накрая.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: