ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Сдружение ПФК Ботев с важно обръщение към кмета и общинските съветници
Автор: Стойчо Генов 08:48 / 13.10.2021Коментари (1)3162
© Plovdiv24.bg
Сдружение "ПФК Ботев“ излезе с официално обръщение към кмета на града Здравко Димитров, председателя на Общинския съвет Александър Държиков и към общинските съветници. Повод за реакцията на "жълто-черните" привърженици е предстоящото днес гласуване на близо 5,7 млн. лева за стадион "Христо Ботев" и стадион "Локомотив".

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса официалния текст на Сдружение ПФК Ботев:

УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ,

УВАЖАЕМИ Г-Н КМЕТ,

УВАЖАЕМИ Г-ДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

На днешната сесия предстои да гласувате важно за град Пловдив решение -  включване на финансови средства в бюджета на Община Пловдив за 2022 г., свързани с допълнителни разходи за обекти: стадион "Христо Ботев“ и стадион "Локомотив“.

Молим да подходите с необходимата отговорност и да подкрепите предложението на г-н Здравко Димитров, Кмет на Община Пловдив, загърбвайки всякакви политически, фенски и други пристрастия. Неверни са внушенията, че стадионите се правят само за футболните фенове и това е единствено и само в техен интерес.

Заделяйки средства от бюджета на Община Пловдив за изграждането на двата стадиона, Вие не подпомагате единствено феновете на ПФК Ботев и на ПФК Локомотив, а полагате грижа за изграждането на модерна социална инфраструктура – спортна, културна, развлекателна, която ще спомогне за превръщането на града ни в още по-добро място за живеене и инвестиции и ще го направи още по-привлекателен за неговите гости.

Важно е да се знае, че стадион "Христо Ботев“ е обект с национално значение, поради липсата в България на стадион от такава категория /4-та от 5 възможни по класификацията на UEFA/, който да може да се ползва за футболни срещи от най-висок ранг и изграждането му ще позволи на град Пловдив да заеме достойно мястото си и на футболната карта на Европа.

Този стадион е част от градската инфраструктура и като проект е не по-малко значим от проекти като "Модър-Царевец“, бул. Хаджи Димитър, пробивът до Водната палата и др., поради което заделянето на средства за неговото завършване следва да е сред приоритетите на Община Пловдив.

В тази връзка Ви призоваваме да подходите отговорно, в качеството си на избранници на гражданите на град Пловдив, и не само да подкрепите предложеното Ви решение по т. 17 от дневния ред на днешната сесия, но и да намерите решение за осигуряване на всички необходими средства за цялостното завършване на стадион "Христо Ботев“.

Държим да отбележим, че е недопустимо да се търси "равнопоставеност“ при заделянето на средства за различните обекти от градската инфраструктура, тъй като всеки един отделен обект се отличава със своята специфика, сложност, етап на изпълнение, влияние върху градската среда и др. и респективно за неговото изграждане са необходими различни по размер средства.

Желаем Ви здраве и успехи и дано един ден следващите поколения се гордеят с Вас!

УС на Сдружение "ПФК Ботев“
Още по темата: общо новини по темата: 799
16.04.2024
15.04.2024
09.04.2024
08.04.2024
04.04.2024
01.04.2024
предишна страница [ 1/134 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
е може ли да сте толкова нагли селяндури, едва ли не най - важно е за Пловдив, точно на вас да се направи стадиона. Като дрънкате много за модерна социална инфраструктура, да не би в Пловдив да няма нужда от детски градини, паркове, нови улици. Има квартали където при дъжд всичко е под вода няма разлика между улица и тротоар и човек се чуди къде да кара или къде да ходи. Защо изобщо искате пари държавни, дето са от джоба на всички данъкоплатци, нали имате руски милионер за президент да ви даде той.....и пак да питам накрая за категория 4 чели ли сте условията и как си мислите, че вашия стадион може да отговаря на тях, като само на 50 метра има жилищни блокове....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Легенда на Ботев с 353 мача празнува днес
Георги Николов стиска палци за Ботев в Барселона
Дубълът на Ботев обърна Сливен в Трета лига
Балтанов благодари на "жълто-черните" фенове
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: