ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Валентич: Ботев никога не е имал треньор, който да е подобрил толкова много неща, колкото аз
Автор: Стойчо Генов 16:23 / 14.10.2021Коментари (14)6935
© Plovdiv24.bg
Треньорът на Ботев (Пд) Азрудин Валентич даде обширно интервю за Диема спорт, в което говори за хармонията в отбора, за целите, които си е поставил, както и за собственика на клуба Антон Зингаревич.

Ето по-интересните моменти от изказването на босненския специалист:

Зная, че не сме най-добрият отбор в лигата. От гледна точка на състезатели, нямаме на пейката футболисти с качества, равностойни на титулярите и затова за мен е важно да подготвя добре играчите, за да бъде всичко оптимално. Нашата работа е да намерим стратегия, за да може всеки да даде максимума от своите възможности.

Искам 6 точки от мачовете с ЦСКА и Лудогорец, всеки треньор го иска. Без значение кой е съперникът, винаги се целиш в победата. В бокса например, когато съперникът вдигне гарда, си казваш "ще бъде трудно". Това искам да се случва и с нас. Когато излезем на терена, искам всеки съперник да си казва "ще бъде трудно да вземем поне точка от този отбор".

Аз знам кой е ЦСКА и кой е Лудогорец и ако не загубим от тези два отбора трябва да си доволен, че не си далеч по класа от тях.

Този клуб, Ботев Пловдив, е специален и в него нещата са винаги в двете крайности - или еуфория, или трагедия. Навсякъде на Балканите е така. Искаме да изградим изцяло професионален Ботев Пловдив с европейски стандарт. Това е голямата цел.

През миналия сезон, когато бяхме засегнати от коронакризата и нещата не вървяха, хората тук ме гледаха сякаш искат да ме убият. Това обаче не ми влияе. Дори е нормална човешка реакция, защото никой не иска да губи. Когато обаче печелиш, следва - уау Вали и всички са щастливи.

Да бъдем в Топ 3 ще е невероятно. Подписах договор за 2,5 години и начертахме 3 етапа. Първият беше да останем в елита за сезон 2021/2022. Направихме го с частица късмет.

Вторият етап е да изградим добър титулярен състав и това правим в момента. Третият е да имаме тотално окомплектован състав, който да спечели трофей или място в европейски турнир.

През миналия сезон, когато бяхме засегнати от коронакризата и нещата не вървяха, хората тум ме гледаха сякаш искат да ме убият, това обаче не ми влияе. Дори е нормална човешка реакция, защото никой не иска да губи, когато обаче печелиш, следва - уау Вали и всички са щастливи. Всички имаме една цел - да издигнем Ботев на следващото ниво.

Топ 3 ще е невероятно. Подписах договор за 2,5 години и си поставихме 3 етапа, първата беше през сезон 2021/2022  да сме в елита на българския футбол- направихме го и с частица късмет. Втората фаза е да изградим добър титулярен състав и това правим в момента. Третата фаза е да имаме тотално окомплектован състав, който да спечели трофей или европейско място.

Срещах се с феновете и им казах, че не съм тук да се харесвам на тях. Открито обаче мога да кажа, че Ботев никога не е имал треньор, който да е подобрил толкова много и никой досега не е работил колкото мен и моя екип. В последните 8 месеца работя по 24 часа на ден, а дори семейството ми не е тук с мен. Никой не може да отрече това.

С Антон Зингаревич се срещнахме в Лондон, когато искаше да работя за неговия отбор в Дания. Само добрите резултати ме задържат на работа. Ако не работя и не постигам резултати, той няма да има сантименти да ме махне.

Зингаревич е земен човек, без охрана. Може да седне на пейката и да яде хамбургер или да наеме чартър, за да иде в Холивуд. Той обича футбола до лудост. Аз не съм тук, защото сме приятели със Зингаревич, а защото си върша работата. 

За 8 месеца работа с Даниел Серехидо видях един невероятен професионалист, който работи доста. Всичко, което съм искал, ми го е осигурявал веднага. Не мога да намеря нищо лошо, което да кажа за Дани. Какви вече са очакванията на мистър Зингаревич към него, аз не мога да кажа.
Още по темата: общо новини по темата: 656
30.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
28.05.2022
28.05.2022
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
АБЕ ХОРА НЕКА ДА СИ РАБОТИ ЦХОВЕКА АКО НЕБЕ6Е ТОИИ И РУСНАКА КАДЕ 6РЫАКСМЕ ДА БАДЕМ БОТЕВИСТ САМ 1975 ГОДИНА.
+2
 
 
Вали, да не забравяме как отпаднахме от купата. Този сезон нищо не може да се постигне. Най-доброто нещо, което може да стане е поне да хванем място за ЛЕ. Ти си работи и остави хвалбите на нас. Сам да си хвалиш работата не става. Доста далеч си от Мъри, Киров и други. Отбора не е лош, но имаш още толкова работа, че ти е бедна фантазията. Наздраве.
0
 
 
Може само да лъскаш обувките на Сашо Тунчев и да се учиш на тактика от него.След необяснимото(кой бяга от хубавото) бягство на Бруно, нашият специалист издигна отбора ни до големи висоти.Имаме завършен облик, стил и класа да сме първи, а ти Вале какво направи? Едно голямо нищо!!! Класирането е нереално. Само Локо, БОКО и Тунчев до ГроП !
+2
 
 
По-бързо го окомплектовай тоя отбор за трофей, щото тая година такъв няма как да вземеш. Освен ако не спечелиш титлата, което няма как да се случи с твоята игра и играчи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Трети път за десет години: Ботев срещу Лудогорец във финала за Купата
Голеада в "Коматево"! Дубълът на Ботев спечели мач с 8 гола
"Канарчетата" не харесват това! Ивелин Попов под въпрос за финала
Ботев пусна билетите за следващото домакинство
Елитен пловдивски рефер свири на Ботев II, пратиха Карагарен на "Лаута"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: