ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
ЦСКА-София спря добрата серия на Ботев, смешен ВАР отмени гол на "канарите"
Автор: Стойчо Генов 21:09 / 17.10.2021Коментари (48)9310
© ПФК Ботев
Ботев (Пловдив) прекъсна чудесната си серия в 8 поредни шампионатни срещи без загуба. Жълто-черните отстъпиха на ЦСКА-София с 2:3 в дербито на 11-ия кръг в Първа лига. Жорди Кайседо (42, 73) и Георги Йомов (72) вкараха за "армейците", а Тодор Неделев (78-дузпа) и Димитър Тонев (83) бяха точни за "канарите".

Така възпитаниците на треньора Азрудин Валентич останаха с актив от 21 точки и вече са на трето място във временното класиране.

Точно след четвърт час игра ботевистите създадоха 100-процентово положение. Па Конате изведе Маркиньос сам срещу вратаря и шутира, но сънародникът му Бусато изби топката.

В 43-ата минута домакините откриха резултата. Мазику напредна отляво, след което центрира в малкото наказателно поле. Там Виктор Генев и Самюел Супрайен позволиха на Жорди Кайседо да мине между тях и да засече с глава за 1:0. При ситуацията вратарят Георги Аргилашки също не реагира по най-добрия начин, защото спокойно можеше да излезе и да пресече центрирането, а не да гледа кат го прострелват от 2 метра разстояние.

Минута преди почивката жълто-черните сътвориха нов фрапантен пропуск. Защитниците на ЦСКА-София не успяха да изчистят една топка и тя попадна в Па Конате. Националът на Гвинея се озова сам срещу Бусато, но бразилецът за втори път се намеси отлично и спаси отбора си.

В 66-ата минута Маркиньос бе изведен зад защитата на домакините и прати топката в мрежата. Страничният съдия вдигна флага за засада, а след разглеждане на ситуацията с ВАР това бе потвърдено, въпреки че отсъждането бе изключително спорно.

В 72-ата минута ЦСКА-София удвои преднината си. Георги Йомов бе оставен да дриблира с топката 2-3 метра и от дъгата отправи бомбен шут с десния крак, пращайки топката в горния десен ъгъл на Георги Аргилашки за 2:0.

Само 60 секунди по-късно "армейците" вкараха още веднъж. Този път Кайседо пробагя няколко метра покрай защитниците, навлезе в наказателното поле и шутира покрай вратаря за 3:0.

В 77-ата минута Георги Давидов получи сигнал от колегите си, отговарящи за ВАР, че има нарушение в наказателното поле срещу Маркиньос. Реферът сам изгледа ситуацията и отсъди дузпа за Ботев. Тя бе реализирана от Тодор Неделев за 3:1.

Шест минути преди края влезлият на смяна Димитър Тонев получи пас отляво на Па Конате и с шут по земя простреля Бусато за 3:2.

Ботев игра в състав:

Георги Аргилашки, Па Конате, Виктор Генев, Самюел Супрайен, Кевин Янсон, Дилан Мартенс (80- Димитър Тонев), Реда Рабей, Маркиньос, Тодор Неделев, Емануел Току, Николай Минков (63- Джеймс Етоо).

Още по темата: общо новини по темата: 656
30.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
28.05.2022
28.05.2022
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Когато си от прецаканата страна е гадно. Поне ще разберете как се чувствахме, когато на дербито ви признаха гол от очевидна засада. Вчера поне беше спорно, та пуснаха някакви линии, за да ни убеждават, тогава беше толкова явна засада, че не посмяха да ги чертаят.
0
 
 
Истината е, че още нямаме отбор за медал, трудно ще успеем и за първата шестица. Оделно и съдиите си свирят, както им се нареди. Добре, че посъбрахме повечко точки, та да не треперим, като миналата година, в която с голяма доза късмет останахме в групата. Ще видим през зимния трансферен прозорец и най-вече през летния, какви са намеренията на нашия мажоритарен собственик. На този етап трябва задължително да се задържи Маркиньос, който е при нас под наем - показа, че е с класи над останалите и задължително трябва нападател тип таран - Наско Илиев беше идеален. Само Ботев. Вива канари.
+1
 
 
Не знам защо някой изобщо е очаквал нещо различно. Микренското Тире винаги го бутат на кочината му, ВИНАГИ. Проблемът ни е, че не си вкарваме положенията. Поведи ги 2-3 на нула още в първото, пък после да им лъснат задниците със съдийството! Както беше на оня полуфинал! Сега замазаха с една измислена дузпа при решен вече мач и то тая дузпа беше меко казано скандална - както самата тя, така и начинът й на отсъждане. Отмениха ни абсолютно редовен гол за 0:1, просто нямаше как да допуснат тия оранжеви боклуци да загубят насред кочината им, защото се видя, че сме по-добрия отбор! Вкарахме 3 гола като гости (единия отменен неправилно) на най-добрата защита за сезона, това говори предостатъчно!
+1
 
 
Съдиите са ясни и това се знае. Лошото е, че не си вкарваме положенията. 4 през първото полувреме и нито едно реализирано....
+1
 
 
Фен съм на Локото , гледах мача на Ботев и питам НЕКАДЪРНИЦИТЕ ОТ БФС -до кога съдиите ще подкрепят отбори от София и тези от ВАР кога ще решават честно мачовете , нали за това го въведаха
+1
 
 
Важното е, че циганите са щастливи. е*ахти и боклуците.
0
 
 
Индианци, чорбата на ходом ви биха. Сега си поплачете от ВАР това за нас е всеки мач. Засадата си беше 100%. Лека нощ на Байонзи и мангал от шекера
-3
 
 
Има ли по голямо густо от това да изпраскаш жълтия к**валяк от 70м. с два паса и една пета във финала на финалите.....НЯМА ТАКОВА ЩАСТИЕ.
+1
 
 
Крайно време е да изгоним веднъж завинаги наглите мутри от властта и футбола ни!Само тогава държавата и футбола ни ще вървят напред.На мен започна да ми писва и мисля да поемам към Терминал 1 или 2,след като не виждам промяна.
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 17.10.2021 г.
+1
 
 
Новите-стари от конгреса, това е промяната! Вече ВАР взима парсата, а за съдиите трибуквения. Пък може и да делят. Не се спазва правилото, че при спорна засада се дава предимство на нападателя! Тройчо без съдии и уредени мачове го видяхме в Казахстан, биха му шута - сега велик спасител с яко подпиране. Така и баба знае.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
Първо в Plovdiv24.bg: Юноша на Ботев с тежка контузия! Претърпя операция в столична клиника
ПФК Ботев: Нека закърмим децата си с тази истинска и безкористна любов
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: