ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Най-после радост на "Лаута"!
Автор: Стойчо Генов 16:50 / 19.10.2021Коментари (17)6124
Локомотив Пловдив най-после прекъсна ужасната си серия без домакинска победа през настоящия сезон в Първа лига, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Черно-белите се наложиха с 2:1 над Пирин в отложен двубой от 3-ия кръг. Георги Минчев (44) и Димитър Илиев (61) се разписаха за пловдивчани, а Станислав Костов (68) бе точен за "орлетата".

По този начин възпитаниците на треньора Александър Тунчев се изкачиха на 8-о място във временното класиране и вече имат актив от 11 точки. Пирин остана предпоследен с 8 точки.

За последно Локомотив Пловдив бе побеждавал на своя стадион в шампионатен двубой на 15 май 2021 година, когато бе сразен ЦСКА-София с 2:0.

Първата по-сериозна ситуация на "Лаута" дойде след четвърт час игра. Умарбаев изведе Георги Минчев отдясно, след което нападателят напредна и шутира от воле с десния крак. Вратарят Петър Петров обаче изби в корнер.

В 41-ата минута Бирсент Карагарен отправи силен удар по земя, Петров блокира топката, но при добавката притичалият Георги Минчев я прати в мрежата. Голът обаче бе отменен заради засада след намесата на ВАР.

Минута преди почивката вицешампионите все пак откриха резултата. Димитър Илиев изведе Георги Минчев, който бе преследван от Петър Занев. Бранителят се блъсна в своя вратар, като тримата футболисти паднаха на терена. Георги Минчев се изправи и бутна топката в опразнената врата за 1:0.

В 61-ата минута Локомотив удвои преднината си. Венсан Марсел пое топката пред наказателното поле и подаде към Димитър Илиев. Капитанът бе оставен сам около точката за изпълнение на дузпа и с техничен удар по земя прати топката в долния ляв ъгъл на вратаря на Пирин за 2:0.

Само 7 минути по-късно обаче Пирин намали резултата. Петър Витанов загуби елементарно топката в собствената си половина. Последва подаване към наказателното поле, при което се получи рикошет и изскочилият Станислав Костов шутира покрай Илко Пиргов за 2:1. Повторенията на ВАР показаха, че той не е в засада и попадението бе зачетено.

Локо (Пд)Илко Пиргов, Кристиан Гомис, Милош ПетровичЙосип Томашевич, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев (87- Емил Янчев), Бирсент Карагарен, Шакил Сно (90+1- Мартин Паскалев), Венсан Марсел (75- Лукас Салинас), Георги МинчевДимитър Илиев (90+1- Айвън Ангелов).

Пирин: Петър Петров, Александър Дюлгеров, Красимир Станоев (58- Преслав Йорданов), Мохамед Брахими (86- Педро Ферари), Орлин Старокин (59- Венцислав Бенгюзов), Петър Занев, Спас Георгиев, Станислав Костов, Станислав Манолев, Стилиян Николов, Христофор Хубчев.

Още по темата: общо новини по темата: 727
21.05.2022
20.05.2022
20.05.2022
20.05.2022
19.05.2022
18.05.2022
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 20.10.2021 г.
+1
 
 
Важна победа!Марсел,Митко Илиев,Биската,Умарбаев,Витанов с тази халфова линия спокойно може да се наредим трети четвърти.Само Локо и само напред и нагоре!
0
 
 
Индианците и тази нощ няма да могат да заспят. Какво по-хубаво от това?
-1
 
 
едничка радос за половин година . с нея ше си останем до новата . какво падение , да са радвами до полуда от победа с 2 на 1 срещу някав си пирин и то кат домакини .паднахми многу долу .саде локо .да са връща Кокала и да ги почвами
+1
 
 
Браво на Митко и Жоро ,че се отпушиха.Винаги с Вас.Само Локо пд.
0
 
 
Всъщност като погледне човек класирането и сложи отнетите ни 2 точки от папагалите, 2 от Левски и 2 от Арда за дузпата на физкултурника, а на папагалите отнеме подарените 2 срещу нас и числото.... и нещата си идват на мястото въпреки недоразуменията Крушарски и Тунчев.А да не говорим как Караджов се мяташе като риба за гола на Маркиньос. Същото така комично и "неподкупно" се метна и вратарчето на Берое срещу отборчето от Коматево...
0
 
 
"2-3 нови попълнения"....??!! Ти за Крушарски клоуна чувал ли си?! Та Маленбана е готов да се върне, а той се прави на остроумен и не го иска, а ти си тръгнал да мечтаеш за "2-3 нови попълнения".... особено в атака...
0
 
 
Браво! Този отбор може много и днес беше тотален доминант на терена! С 2-3 нови попълнения , особено в атака този отбор ще почне да бие наред. Честита победа на пловдивчани!
-2
 
 
Радост, ама пред кой? Ситуацията отново наподобяваше мач на Славия. Долу на терена имаше повече хора.....
-1
 
 
Честита победа машини. На байонзи и мангал от шекера запопват да им треперят мартинките. Пак ще имат безсънни нощи както след Петата и 6те бахура.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: