ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кой се страхува от д-р Калинов, та рутинен доклад стана компромат?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:26 / 12.10.2009Коментари (5)11389
© Plovdiv24.bg
270 лева основна работна заплата на лекарите в ДКЦ-5 в район "Тракия" е констатирала проверка на подчинената пряко на кмета Славчо Атанасов дирекция "Вътрешен контрол" в общината. Според националния колективен трудов договор в сферата на здравеопазването основното месечно възнаграждение не би трябвало да бъде по-ниско от 610 лв., а според общинското споразумение - от 620 лв.

Липсвали утвърдени критерии за разпределение на средствата за допълнителни възнаграждения за личен принос, съставляващи 58% от годишния размер на изплатените средства за работна заплата и това било довело до диспропорции в заплатите на различните категории персонал. През 2008 г. средната работна заплата на администрацията била със 134% по-висока в сравнение с 1002 лв., колкото е средната заплата в дружеството. Материално стимулиран бил предимно неучастващият пряко в медицинската дейност административен персонал, който през 2007 г. е получавал средно по 1698 лв. месечно и с 38% повече през 2008 г. - 2347 лв. За сравнение: увеличението при лекарите било с 19% - от 1343 лв. на 1596 лв.; 665 лв. през 2008 г. срещу 528 лв. през 2007 г., тоест със 72% по-малко от администрацията, получавали пък сестрите.  
 
Доклада, в който са констатирани и други нарушения, огласи заместник-кметът Александър Константинов на пресконференция днес, предизвикана от медийния интерес към управителя на ДКЦ-то д-р Калин Калинов - един от сериозните кандидати за шеф на университетската болница "Свети Георги". Константинов подчерта, че вътрешните проверки се правят по утвърден още в началото на годината график в районните администрации, общинските предприятия и дружества. Одит е бил направен и в ДКЦ-1, също завършил с доклад и предписание на кмета. Със заповед от 31 август Славчо Атанасов е препоръчал на д-р Калинов да отстрани констатираните нарушения. "Това са рутинни проверки и само ако има някакви недопустими нередности, тогава се сезират правоохранителните органи", отбеляза Константинов.

Сред другите общо 38 констатирани нарушения е и пример за недостатъчно аргументираното закупуване на медицинска апаратура - 5900 лв. били похарчени за нов йонселективен анализатор за калций, като на фирмата доставчик за 1500 лв. била продадена старата все още годна апаратура. През 2007-ма и 2008-ма без конкурси били закупени консумативи за над 200 000 лв., в нарушение със закона за общинската собственост без търг били сключвани  договори за наем на търговски площи.  

Като опит за манипулация на общественото мнение и дискредитирането му окачестви д-р Калин Калинов изявата на Константинов. "Защо точно днес, когато се очаква да стане ясно кой ще е новият изпълнителен директор на УМБАЛ "Свети Георги", се изнася съдържанието на този доклад? Може би някой се страхува, че може аз да седна в директорския стол?", попита д-р Калинов на извънредно свикана пресконференция по същото време, когато заместник-кметът четеше доклада.
 
"Няма констатирани нарушения и злоупотреби. Има само 38 препоръки на кмета, на които ще отговоря далеч преди определения от него краен срок 30 ноември", коментира докторът и обясни, че в ДКЦ-то изобщо не се прилагал националният колективен договор, а по всички останали въпросителни около кметските препоръки прецизно били следвани процедурите - и за обществените поръчки, и за търговете под наем. Една от причините за ударите под кръста според Калинов е острото му противопоставяне срещу идеята за приватизация на ДКЦ-тата, лансирана от Константинов.    



(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 6
27.01.2010 »
20.01.2010 »
19.01.2010 »
19.10.2009 »
13.10.2009 »
13.10.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 13.10.2009 г.
0
 
 
Калинов е нелепа кандидатура за ВМИ защото няма хабер от работа в голяма болница като УМБАЛ. Няма нищо общо между управлението на едно квартално ДКЦ и огромен комплекс като ВМИ. Божидар Хаджиев е опитен кадър , доста почтен и коректен като човек. Няма по-логична от неговата кандидатура към момента.
0
 
 
Безкрайно възмутена съм от помията която се излива от нашите градоначалници и от медиите !Всеизвестен е факта че д-р Калинов е едИн от най -уважаваните лекари в Пловдив -а като началник смятам че от всички би трябвало да е видно постигнатото от него !За няколко години под негово ръководство кварталната поликлиника в Тракия се превърна в най -предпочитаното лечебно заведение от лекари и пациенти !Възмутена съм до краен предел от поредния срамен факт в нашата история -вместо да приветстваме един от малкото радетели на истинското здравеопазазване у нас -ние го замеряме с камъни изтъкани от долни лъжи !!!!ДОКОГА ????????
0
 
 
Вчера ли онзи ден слушах едно изказване на финансовия министър, ставаше въпрос защо не действа рамковия договор (НРД). Да не се спирам на всичко казано от него, а само на един момент от самото изказване, че докторите не бива да управляват!! Абсолютно вярно!!! Мениджър може да иска всеки да е но не на всеки се удава. В тази връзка моето мнение е, че който и да дойде, както да управлява докато не промени мнението на докторите че пациентите не са клиенти, тогава може и да имат успех. А и закона за здравеопазването трябва да се ремонтира, но това е друга тема....
0
 
 
Д-р Калинов няма и 1 ден трудов стаж в болница. Как мисли да управлява най-голямата болница в България ? Запознат ли е с работата на лекарите поне по една клинична пътека? Дали си е задавал тези въпроси преди да подаде документи ? А тези, които са го избрали като най-подходящ кандидат ? Какви ли са тогава другите катдидати ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: