ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Бизнесмен дари колата си на анестезиолог от "Пирогов"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:26 / 31.10.2021Коментари (3)5562
©
Бизнесменът Димитър Димитров дари личната си кола на лекар от "Пирогов". Кюстендилецът има компания за хостинг услуги и редовно прави дарения на институции и хора. 

Преди дни Димитров е обявил конкурс сред здравните работници за есе на тема "Защо останахте в България след завършване на образованието Ви?“. Наградата беше старият му 15-годишен автомобил, на който е трети собственик.

Писали му десетки здравни работници - санитари, медицински сестри, доктори, фармацевти. Лекарите започвали есетата си с уточнението, че не искат автомобила, но са поласкани, че за пръв път някой иска да знае защо са останали в България. А те са останали в България, защото са родени тук, близките и приятелите им са тук, обичат родината си и искат българите да са здрави и да не умират. Само доктори, които живеят в малки населени места, споделяли, че ако получат автомобила, ще могат да достигат и до тези пациенти, които не могат да разчитат на медицинска помощ заради окаяните, а на места липсващи пътища.

Есета на медицинските сестри и санитарите също го натоварили емоционално. Повечето казвали че, ако получат автомобила, ще го продадат, защото не могат да си позволят да поддържат автомобил, и второ, за да си платят сметките и да имат с какво да нахранят децата си. 

Много здравни работници номинирали свои техни колеги. "Дадох автомобила точно на такъв – номиниран. Взех това решение още преди да попитам доктор Иванова защо е останала в България. Доктор Иванова е анестезиолог и служи в реанимацията на "Пирогов". Дори и да знаеше за моята инициатива, тя не би ми писала. Защото в сегашната ситуация тя работи много и няма време за Фейсбук. А след работа тича вкъщи и отделя цялото време на сина си. Посветила се е изцяло на призванието да лекува хората, предава 24 часа.

Съпругът й я е намерил на операционната маса – трябвало е да бъде подложен на анестезия, а когато година след това тя е казала "да“, е била съвсем наясно, че не могат да имат свое биологично дете. Но това не им попречило скоро след това да се срещнат с едно прекрасно момченце. И не разбира защо за останалите хора е толкова важно да предадат непременно своите гени, при условие че има толкова много деца в търсене на семейство. Защо едни хора трябва да се подлагат на ин витро в продължение на години, когато мечтата им за дете може да се сбъдне веднага. Едва ли има някой, който не е схванал защо доктор Иванова спечели този импровизиран конкурс", написа бизнесменът в своя фейсбук профил.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
тоя под мен е анонимен... панелен таласъм алкохолик, който когато се събуди сутрин пие по литър вино, всички са му криви и бие жена си.... :)))))
Aнонимен
на 31.10.2021 г.
-3
 
 
Ох, завалията! Той миличкия пари хляб да си купи няма, затова и му подариха колата. Вместо да я подари на някой лекар,който наистина има нужда от нея, я подари на тая пиявица.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: