ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
6 милиона автомобила се движат из улиците на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:55 / 04.11.2021Коментари (5)9026
©
Намаляване на пътния травматизъм и подобряване на пътната безопасност за всички участници в движението е сред основните приоритети в политиките на управление на Община Пловдив. Външният ринг не е напълно завършен и потокът от превозни средства преминава през населената част на града, което е голямо предизвикателство пред местното управление за намаляване на трафика.

Това заяви заместник-кметът Тодор Чонов по време на заседание на Постоянната комисия по Местно самоуправление, икономическа политика и туризъм към Националното сдружение на общините в България. Срещата се проведе онлайн днес с участие на близо 80 представители на общини и експерти от Държавната агенция по "Безопасност на движението по пътя".

Справките сочат, че месечно 6 милиона автомобила се движат из улиците на Пловдив, допълнително над 4 милиона превозни средства влизат, излизат или преминават транзитно. Това твърдят от общинската администрация. Една от мерките, които общината е въвела за намаляване трафика по улиците и булевардите и подобряване на пропускателната способност, е промяната на фазите на светофарните уредби с допълнителна дясна секция на 10 ключови кръстовища. Допълнително за повишаване на безопасността на движението по пътищата са монтирани светодиодни пътни знаци със специални предписания Д 17 "Пешеходна пътека" на 12 бр. пешеходни пътеки. Предвижда се  в най-скоро време на още места да бъдат сложени такива.

Заместник-кметът Тодор Чонов сподели опита на общината за осигуряване на необходимата свързаност, достъпност, комуникативност и достатъчно на брой паркоместа чрез въвеждане на еднопосочност на движението в почти цялата централна градска част, което ще бъде направено и в други райони на Пловдив. Преди няколко месеца администрацията подсигури и развитие на алтернативния транспорт чрез изградената велоалейна мрежа с подписаните меморандуми за сътрудничество с фирми за придвижване с електрически тротинетки.

За по-голямата безопасност на движението Община Пловдив редовно полага хоризонтална пътна маркировка, особено внимание се обръща на 500  пешеходни пътеки тип "зебра". За маркировката все повече се използва шприц пластик, тъй като трайността на маркировъчната акрилатната боя със светлоотразителни перли е до 6 месеца, докато студеният шприц пластик издържа до година и половина. Екипи на администрацията обхождат ежедневно районите за своевременно отстраняване на констатирани проблеми, свързани с пътната инфраструктура.

По време на дискусията Тодор Чонов не пропусна да обясни на участниците за проекта за създаване на новото общинско търговско дружество "Екобус". Първоначално дружеството ще обслужва две линии, ще разполага с 20 електробуса, които отговарят на изискванията за опазване чистотата на въздуха. Инвестицията е за близо 22 млн. лева, като за целта ще се кандидатства за европейско финансиране при отваряне на европейските програми догодина. С помощта на търговското дружество общината ще има достъп до европейско финансиране на проекти за модернизация на обществения градски транспорт

Община Пловдив продължава да разработва План за интегрирано развитие и такъв за устойчива градска мобилност, с помощта на които ще може да участва в проекти по оперативните програми и всички видове транспорт ще могат да се интегрират, така че да не си пречат и да са за удобство на хората, казват още от Общината.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
И на фона на всичко това "булевард" Южен няма да бъде разширен. Ще остане една тясна уличка. Моля кметът да се заема сериозна с проблема без повече извинения и оправдания. Или да си ходи.
+2
 
 
Ако може да сложат допълнителна секция за десен завой на кръстовището на бул. Освобождение и Цариградско шосе в посока от SPS-а към Цариградско шосе. А също така да направят светофарите със премигващ зелен сигнал преди смяна с червен.
+3
 
 
Здравейте, искам да сигнализирам за много опасен за пешеходците светофар на кръстовището на бул.Руски и ул.Л.Каравелов до МОЛ Марково тепе. Когато светне зелен сигнал за автомобилите , които завиват от ул.Л.Каравелов на ляво по Руски към Гладстон на пещеходците,които ще пресичат Руски свети червено и водачите го виждат , но точно когато са се засилили и са до пешеходната пътека , тогава светва зелено за пешеходците. Такова е положението на следващия светофар на Руски с Гладстон. Не мога да си обясня как хората, които са отговорни за работата на светофарите допускат такава опасна ситуация. Оставям ви личният ми телефон за контакт и както се казва още утре мога да ви покажа на място тази много опасна за мен ситуация. 0887 620 277 Томов
0
 
 
Тотален хаос и самотек е по улиците на Пловдив. Улиците не отговарят изобщо на натовареността на трафика. Ремонти постоянни и некачествени (бул.Ал.Стамболийски го затварят всеки месец). Градският транспорт е най-лошият в страната. Абсурдно лошото управление от много, много години съсипаха града.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: