ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Иван Петков: След изборите трябва да има правителство, но без ГЕРБ и ДПС
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:05 / 08.11.2021Коментари (19)4670
© Plovdiv24.bg
След изборите трябва да има правителство, но без ГЕРБ и ДПС - казва Иван Петков, втори в листата №33 на Коалиция "БСП за България“ в 16 МИР Пловдив град.

Иван Петков, познат с прякора Бебето, е вторият в листата на коалиция "БСП за България“ в 16 МИР Пловдив град. Финансист по образование – завършил СА "Д. Ценов“ Свищов, има магистратура "Финансов мениджмънт“ и магистратура "Обществени науки“.

Известен е в Пловдив като почтен човек с ярка гражданска позиция и беше избран за общински съветник в пловдивския Общински съвет (мандат 2015-2019) с впечатляващ преференциален вот от гражданите. Яростен противник на корупционните практики и истински борец срещу големите злоупотреби в града. Той е съветникът с най-много питания към местната администрация. Поведе битката срещу откупуването на терена до централна поща от частна фирма, заради петкратно увеличаване на цената.

Категорично се противопостави на прехвърлянето на акциите на "Международен панаир Пловдив“, собственост на тогавашния председател на БСП – Пловдив Георги Гергов и така влезе в челен сблъсък с бившия партиен лидер. В предаването на Сашо Диков разкри злоупотребата с европейски средства за "Транспортния проект“ на Пловдив, който предвиждаше безкондукторно таксуване, което до ден-днешен не се е случило.

Прякорът "Бебето“ получил, защото е най-малкото, трето дете в семейството. Майка му е словачка, състудентка на баща му в тогавашна Чехословакия, но идва с него в България през 1982 г. Роден и израснал в Пловдив, и, въпреки че е половин българин и половин словак, Петков е цял пловдивчанин. Милее за града и смята, че е крайно време сериозно да се погледне на решаването на местните проблеми в Пловдив – заради ограничената територия, която блокира развитието на града, се стига до презастрояване, голям трафик, мръсен въздух.

"Наложително е Околовръстният път да се разшири, а не само да се ремонтира, както се направи с нелепия ремонт през лятото. Входно-изходните артерии на града, като "Голямоконарско шосе“ и "Пещерско шосе“, са също огромен проблем, който може да бъде решен с подкрепа от държавата. Пловдив става все по-населен и ежедневно пътуват хиляди хора, които работят, както извън, така и в града, и това е огромен поток от коли, а в ранните и следобедните часове в делничните дни се образуват изнервящи шофьорите опашки. Също така е и наложително изграждането на Южната тангента“ – коментира той.

Петков критикува липсата на Публичен регистър за Зелената система, което е изискване на Закона за устройство на територията, както и съмнителната липса на общинска дирекция, която да отговаря за зелените площи в града. Припомня, че съгласно закона, за всеки апартамент в новопостроена сграда трябва да има едно паркомясто, но това не се прави.

"Влиянието на големите строителни фирми и съмнителните решения на градската администрация от последните три мандата бетонира града. Всяка градинка бива поглеждана от инвеститор като потенциална нова жилищна сграда. И както виждаме, това за тях не е мираж - изникват огромни комплекси без осигурени паркоместа, което е предпоставка за сериозни битови конфликти“ – казва Петков.

Той е категоричен, че държавата и проверяващите органи трябва да проверят защо станциите, които измерват еконормите и чистотата на въздуха, "тактично“ са изместени от централната част в полетата на район "Тракия“. Споделя, че се дразни, когато види каква джунгла е израснала в коритото на река Марица, а местната власт проявява тотално безхаберие да използва пълноценно тази природна даденост.

Като народен представител в 45-тото Народно събрание, въпреки краткото му съществуване, Иван Петков има поглед върху проблемите и от държавническо ниво. Според него, най-сериозното предизвикачество сега е България да се справи с икономическите последствия от пандемията от Covid-19.

"За съжаление кризата с коронавируса може да заличи голяма част от малкия и средния бизнес. Затова е необходимо бързо да се изплатят безвъзмездните финансови помощи по одобрените проекти за тях, които са заявени още през 2020 г. и това трябва да стане най-късно до края на 2021 г. За да се преодолеят последващите икономически проблеми от пандемията, трябва да се ускори процеса по наддоговаряне на подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. Тези мерки са част от нашата краткосрочна програма“ – разяснява икономистът.

Смята, че една от възможностите за възстановяване на България след края на Covid-19 e развиването на целогодишен туризъм в населени места, където това е подходящо, включително и в Пловдив.

"Определено трябва да се актуализира законодателството в областта на туризма. Ние желаем да се изработи стратегия за развитие на планинския туризъм в нашата страна, като се обхванат всичките му форми: екологичен, спортен, СПА и културен. Туристическите обекти, които са държавна собственост, трябва да бъдат обособени в публичен регистър. България развива целогодишен туризъм, но считам, че в тази сфера можем да бъдем много по-силни и атрактивни, както за нашите граждани, така и чужденците. Можем да бъдем дори топ световна локация, стига да има адекватна политика“ – споделя социалистът.

Като личен ангажимент в парламента поема реализацията на важни за града и региона проекти, за които е необходима държавна подкрепа. Освен проблемите с трафика и екологията, смята, че крещяща нужда имат проекти и в много други сфери – ремонт на Концертна зала, строителство на сграда на Операта, изграждане на плувен басейн "Младост“, реконструкция на стадион "Пловдив“, който може да се превърне в национален.

"Преди да се реализират каквито и да са ангажименти, трябва да се надяваме на разум и на адекватно колективно политическо мислене в 47-то НС, за да се избере кабинет. Който, разбира се, да не включва ГЕРБ и ДПС, за което ние имаме и решение на Конгреса.

Нашият град има единайсет народни представители смятам, че въпреки партийните пристрастия, можем заедно да се борим за реализацията на важни за града и региона проекти, за които е необходима държавна подкрепа. Естествено тези неща ще ги отстоявам пред нашата парламентарна група“ – казва Петков.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Простаци сте без извинение.Какво ви каза това момче което я има я няма 12г през 1989.Какво ви взе този младеж боклуци гербави .За Пловдив си търсете гербавите и седесарски кметове които от втори град на Бг ни превърнаха в долно село .
0
 
 
ЛАЙНЯВИ ТРОЛЧЕТА,защо днес хаскьовскиа каунь ПАК избяга от дебат?Вие сте същите като него - НАСРАНИ ПРОСТАЦИ!
+2
 
 
Испанци първо бяха, сега канадци и словаци..... ХАХАХА..... ХАХАХА..... Грък в най гледаното време по бтв, арменци по цял ден в Нова, новини на ТУРСКИ в БНТ..... ХАХАХА.... ХАХАХА..... ХАХАХА..... Българияяяяя..... ХАХАХА.....
-2
 
 
миризливо лайняво платено тролче *valen*,когато аз съм коментирал тук,ти си бил на друга ясла.Но си ми в списъка,а той е пълен с именца на такива плазмодии като тебе пишещи в *кенефник* на прукопиефъ или *мадиъпул* на крадливата стояна.Май *ЗЗбогум* ще каже твойта партийка,глупендер платен!
-3
 
 
Много скоро Чопита,ааhasfer и други подвизаващи се тук с по 3-4 ника тролове ще останат в миналото. Негодниците си тръгват заедно с вожда Винету. В понеделник ще ги изпратим с:"Сбогом платени герберасти".
-3
 
 
Поредните простаци пак се изказаха.Каво лошо ви казва човека ,че плюете като цървули.Иска да се направят някои неща и ви казва заедно всички 11 депутати за Пловдив.Да в правителство без Герб и Дпс.
+5
 
 
Всеки,който е управлявал България в най-новата история е грешал.За жалост такива като Вас с такова мислене,никога няма да направят така,че хората да заживеят по-добре.Вие сте един егоцентрист и нищо повече.Вие не мислете за всички хора,а само за своето благополучие.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: