ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Известен пловдивски адвокат: Безумна става истерията около недвижимите имоти у нас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:59 / 17.11.2021Коментари (8)23952
© Фейсбук
Нереалистичните цени на имотите в България, които достигат космически височини и се изравняват с Цюрих, Ню Йорк и Токио, коментира известният пловдивски адвокат Тодор Кръстев. Според него това не е обикновен имотен балон, а строителен дирижабъл, който помпа инфлацията:

"Безумна става просто истерията около недвижимите имоти у нас. Просто нещата излизат извън контрол. Това не е просто имотен балон, направо си е строителен дирижабъл, който след като се пръсне, ще помете всичко пред себе си.

Твърдя най-отговорно, че в момента недвижимите имоти, които са на пазара, са с поне 40% надценени. Като някаква епидемия е това. Дават и последните си спестявания българите за да си купят апартаментче. Нещо повече - влизат и в тежки заеми повечето от тях. И защо? Имало инфлация, която изяждала парите им и така си ги пазели. Пазели ги били - глупости на търкалета. Свещена простота направо. Не си правят елементарната сметка, че обслужвайки имотната истерия, подхранват тази инфлация, а и не на последно място, с покупката на ненужно жилище, не само че не си пазят парите от тази пуста инфлация, но ги обезценяват поне два пъти.

След не повече от година цените ще почната да се нормализират, банките вече дават първи сигнали за това. Пак след не повече от година на около 30% от закупилите ненужните им апартаменти, ще им потрябват пари за нещо и ще ги изкарат на пазара. Пак след не повече от година лихвите по ипотечните кредити ще скочат служебно, трудно ще се обслужват и банките ще почнат да продават. И т.н и т.н. И тогава цените по силата па пазарната логика ще станат нормални, тоест 30, 40 % под сегашните. Та така с пазенето от инфлацията. От цялата операция ще излезе, че средностатистическия българин, който счита, че с покупка на недвижим имот си пази парите, ще е загубил около половината от тези пари.

Е, няма такава инфлация. Около 6% е в момента и няма да мине 8%, след което ще почне да пада. А апартаменти ще има в изобилие, но този път на естествени и нормални цени".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 18.11.2021 г.
+1
 
 
Абсолютно точен! Цените са ненормални и в много други държави, но там има огромен наплив от желаещи с огромни финансови възможности и страдат най- бедните, а вече и средно заможните. В България няма достатъчно население. Не съм и чула да се тъпчат да идват заможни чужденци. Напротив, хора с възможности, излъгали се да си купят или направят имот в България, напускат. Ненормални цени на услуги, надменно отношение, мърлявост, простащина, лъжи. Сравнете пазара с Португалия, тя е по- близка като доход! Що се тъпчат да купуват там хора с частни пенсии от 80-100 К на година. Що не искат в слънчева България с красиви планини и море?! Цюрих е космическа величина дори и за заможния европеец. Не е подходящ пример изобщо.
0
 
 
Аз не ги разбирам нещата!!!! Не съм адвокат, ама дайте ми едно нещо, едно единствено, което е поевтиняло за последните 5 години.....айде пробвайте за последните 10, ако не се сетите се върнете 20 години назад и пак ми кажете, кое е поевтиняло!?
0
 
 
Балона е само за БЕДНИТЕ.... ХАХАХА.... ХАХАХА..... И ЗА ТОЗИ АДВОКАТ..... ПОРЕДНА ФУТБОЛНА ДРАМА..... ТОВА ГО ЧЕТА И НЕ ВЯРВАМ.... ТОЛКОВА ПРОСТИ АДВОКАТИ ДА ИМА..... КОЙТО СИ Е БЕДЕН, ГРОЗДЕТОМУ КИСЕЛО..... НЕ МУ МИСЛЕТЕ НА ТОЗИ, КОЙТО СЕ Е ВЪРНАЛ ОТ ЧУЖБИНА С ТОРБА С ПАРИ, НЕ ГИ МИСЛЕТЕ ФУТБОЛИСТИ, СПОРТИСТИ С МИЛИОННИ ДОГОВОРИ, НЕ ГИ МИСЛЕТЕ ДОКТОРИ И ШЕФОВЕ НА БОЛНИЦА, НЕ ГИ МИСЛЕТЕ IT СПЕЦИАЛИСТИ, НЕ ГИ МИСЛЕТЕ ШЕФОВЕ НА КАУФЛАНД И ЛИДЪЛ, НА А1, ВИВАКОМ, ТЕЛЕНОР, НЕ ГИ МИСЛЕТЕ ТЕЗИ С ИМОТИ, КОЙТО ДАВАТ ПОД НАЕМ НА ЦЕНТЪРА, НЕ ГИ МИСЛЕТЕ ТЕЗИ С МЕСТАТА НА ИЗХОДИТЕ НА Пловдив, НЕ МИСЛЕТЕ ШЕФОВЕТЕ НА АВТОСАЛОНИ И ДИЛЪРИТЕ НА НОВИ КОЛИ, НЕ ГИ МИСЛЕТЕ ТЕЗИ С БИЗНЕСИТЕ, БИЛИ И ТО МАЛКИ, НЕ ГИ МИСЛЕТЕ АДВОКАТИ И АРХИТЕКТИ, НЕ МИСЛИТЕ ГЕНЕРАЛИ И ЛЕТЦИ.....НЕ МИСЛЕТЕ КАК СА БОГ ХРИСТО СТОИЧКОВ И ЛИЛИ ИВАНОВА..... ТЕ ИМАТ И ПО 100 АПАРТАМЕНТА ДА КУПЯТ..... МИСЛЕТЕ ЗА ВАС МИЛИ МИШЛЕТА, КОИТО СТЕ БАЛОНА..... ХАХАХА.... ЛЕКА НОЩ.
+1
 
 
Искаш да кажеш, че няма имотен балон ли? Има, и то голям имотен балон. На пазара се пускат огромно количество нови жилища, а населението не се увеличава. Т. Е. Няма да има кой да живее в толкова много жилища. И балона ще се спука. Повечето хора които са купували жилища за инвестиция ще изгорят яко. Това е. Адвоката е прав.
+2
 
 
Този адвокат ли е или финансов съветник ? Как преценя, че жилището е "ненужно" ? Ако инфлацията е 6% , цените на основните продукти плюс тези на енергия имоти и наеми с 6% ли се вдигнаха или с много повече? Също искам да попитам господина - как изчисли, че инфлацията ще достигне до 8% и после ще спре и ще се нормализира ? Америка ще спре да печата пари и ще започне да намаля дълга си? Ще изчезне и здравната криза също така рязко и дребната и средна икономика ще възкръснат ?
+2
 
 
Ще видим....цените ще почнат да падат чаааак година след като има реакция от централните банки печатащи (или отговарящи за това) ДОЛАРИ и ЕВРО, а те са планували чак за след 2023., значи при нас час след 2024, евентуално! Та надявай се ти скоро да се нормализират....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: