ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (27)
Бързи инвестиции в стадион "Пловдив" веднага щом влезе там концесионерът
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:29 / 22.10.2009Коментари (18)26043
© Plovdiv24.bg
Георги Колев(адвокатът на консорциума) и Атанас Търев(в дясно)
Голяма част от 26-те милиона лева инвестиции, предвидени за стадион "Пловдив", ще бъде реализирана веднага след влизането на концесионера във владение. До месец ще бъде подписан договорът, увери Атанас Търев, един от собствениците на спечелилия консорциум. Вчера е получено официално писмо от общината, вече е стартирала и до десетина дни ще приключи процедурата по преобразуването на консорциума, в който влизат четири фирми, в акционерно дружество. 

"Имахме разговори с новото правителство, Министърът на спорта Свилен Нейков искаше да се запознае с преотреждането на собствеността от държавна в общинска. Въпрос на време е. И ние, и общината имаме готовност. Инвентаризация ще правим след влизането ни на стадиона", коментира Търев пред репортера на Plovdiv24.bg.

Адвокатът на консорциума Георги Колев припомни, че офертата на класирания на второ място в конкурса за концесия е била с 14 милиона лева по-ниска. "Тази разлика се дължи на реалността на офертата и не може да бъде коригирана. За да се отговори на изискванията на ФИФА, УЕФА и Международната федерация по лека атлетика(IAAF), трябва да се поеме този обем от финансова инвестиция", обясни Колев. Концесионерите очакват разбиране от държавата, защото става въпрос за най-големия спортен обект в България.
Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Атанас Тьрев,Гергов,Ветко,Панчев и много други,чакат да се срине всечко зада го получат за ЕДИН ЛЕВ.
-4
 
 
какви стадиони ва гонят бре , народ гладен вие на мач си играете , а нивите пустеят
+3
 
 
Както винаги празни приказки и прах в очите... Взех да се отчайвам.
+1
 
 
Това ли са хората който ни разиграват толкова години . На тези ли трябва да сме благодарни че едно толкова прекрасно сьорьжение ще предобие европейски вид . И интересно след като дьржавата преотстьпва собственоста на общината какво печели Пловдив . С тази зделка г.Атанасов може да се впише за най глупавия или най крадливия кмет на Пловдив .
+1
 
 
Кво сте заревали кой колко щял да печели?!?! Това е проект за хора с много пари! Не еднодневки-кметове-парашутисти, които мислят само как да окрадат 50-60% от парите за строителство! Дано се направи нещо най-накрая, че ми се къса сърцето като гледам как се превръща този уникален комплекс в поредната чалга-люпилня, с кебапченца и дървени масички!!!
+2
 
 
според мен шопите няма да спрат проекта тъй като се видя националния на какво заприлича само след един по-голям концерт.Въпроса е тия мафиоти Гигов и Търев колко са сериозни и какъв е точно интереса им
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 22.10.2009 г.
+2
 
 
За мен е важно стадиона да функционира. Въобще не ме интересува, Наско колко щял да забогатее и от къде щял да вземе парите! Да го бяха направили до сега - държава, община. Още не могат да се разберат чия собственост е. А концесията е спечелена от близо две години. То и концесионерите могат да съдят общината, дето обяви концесия, а още не са влезнали във владение.
You can't rely on other people to make you happy
на 22.10.2009 г.
+3
 
 
Как разбрахте, че "тва е положението", "Шопите няма да позволят", "нищо няма да стане"? Много сте интересни. До момента естествено нищо не е направено и съвсем нормално е да е така. При положение, че не са ги пуснали да влязат във владение как да направят каквото и да е? Все едно да питаш някой защо не си е боядисал стените на апартамента, ако строителната фирма не му е дала ключевете още. Не бързайте толкова с негативното. Идват, имат намерение да инвестират, нека да видим какво ще стане. Има си концесионен договор и ако се следи за неговото спазване тези каквито и да са нямат избор и ще трябва да оправят стадиона, иначе ще плащат неустойко по договора, от което те нямат изгода. Имат изгода да стегнат стадиона и да почнат да печелят от него (което няма как да стане ако не го оправят).
-2
 
 
Сори ама тва е положението, този стадион ще си остане нашата незбъдната мечта. Никога няма да се реализира проекта.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
След 1:8 от Септември, юношите на Ботев паднаха и от Славия
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Пловдивски тенисист игра срещу бивш №24 в света на четвъртфинал в Испания
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: