ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
ВМРО за коронавируса: Днес ни налагат трета доза, утре ще ни наложат еднополови бракове, за да пътуваме
Автор: Пламена Николова 09:13 / 29.11.2021Коментари (1)2181
© iStock
Здравната политика е индивидуална за всяка страна в ЕС. Това е съюз, основан на солидарността, в който всяка държава е суверенна и с равно право на глас с останалите. Крайно време е българското правителство да спре да се държи като доведеното сираче в ъгъла на масата. В противен случай сегашните управляващи ще предадат безропотно равноправието на българския народ спрямо народите на Германия, Франция, Нидерландия, Австрия. Утре ще поискат от нас документ за еднополов брак, за да пътуваме. И това ли ще приемем? Ако за ваксината хората все още си мълчат, за последното – няма да Ви простят, повярвайте го, господа.

Всяко отстъпление пред брюкселските бюрократи е отказ от суверенитет!

Това се казва в позиция на ВМРО по повод обмисляните нови правила от страна ЕК за пътуването в Европа.

Припомняме, че преди два дни Европейската комисия излезе с предложение да се намали "трайността“ на зеления сертификат. Поредица страни връщат ограниченията, въпреки че са постигнали практически всеобщи нива на ваксинация. В България пък продължава отлагането на пълноценния учебен процес.  

В това време в нашата част от света се оформят две абсурдни крайности: либералните елити започват все повече и повече да се държат фашизоидно, с все повече крайни изисквания, ненужно тестване и рестрикции. От другата страна, проводници на чужди интереси у нас излизат с откровено вредни конспиративни теории.

ВМРО, както винаги, е на страната на разума. Тук е мястото на държавата ни да се противопостави на новите правила, обсъждани от ЕК, и да иска запазване на настоящите за придвижване на територията на Европа. В противен случай се нарушават основни постулати, залегнали в Договора за ЕС, а именно – свободното придвижване на хора, стоки и услуги. Ако тези правила се нарушават еднолично, значи се нарушава и принципът на солидарност, върху който също е изградена Общността.

Вече официално се поставя въпросът и децата над 5 години да бъдат ваксинирани, а тези над 13 години да бъдат приравнени към възрастните по отношение на правилата за пътуване. А това означава ваксинирани с 2 междинни и бустерна доза. Напълно недопустимо е. Това са подрастващи организми.

Задължителното ваксиниране (при това с локдаун!), предложено от Австрия, за нас също е недопустимо. Решенията за интервенции без съгласието на обектите и в условия на тяхното принудително затваряне е характерно за лабораториите на д-р Менгеле. Черен представител на режим, усърдно заклеймяван най-вече от първоизточниците му – Австрия и Германия. Това освен лицемерие може да бъде определено и като здравен, бюрократичен тоталитаризъм.

Отново подчертаваме, че ние от ВМРО не сме против ваксините. Ние вярваме, че хората трябва да се ваксинират единствено след получаване на достатъчно информация за плюсовете и минусите от ваксинацията и след информирано съгласие.

Да не пропускаме и факта, че в държави като Нидерландия и Австрия с над 70-80% ваксинирани заразата не спира да върлува. И именно затова е странен фактът, че призивите за задължително и допълнително ваксиниране идва именно от тях. Да, ваксината очевидно помага за по-леко преминаване. Но хората в Европа не са виновни, че от поне година бяха убеждавани, че с ваксината идва и свободата от вируса. Това се оказа подвеждащо и сега брюкселските елити трябва да поемат вината, а не да я стоварват върху народите. 

За нас е нужна лидерска дискусия на ниво ЕС, в която да участват лекари, инфекционисти, бактериолози, епидемиолози и др., която да излезе с общ план, но не планът да е в стил Оруел и да включва дамгосване, отнемане на права, преследване и насилствено налагане на каквото и да е. Затова освен тесните експерти в този дебат следва да участват вече и истински политически лидери. Ако Европа въобще ги има. И съществуващата бюрократична машина в Брюксел не е част от създаването на корпоративен световен ред, който изключва принципи като държавен суверенитет и неотменими човешки права.


Още по темата: общо новини по темата: 17024
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Интересува ме само дали тази позиция, специално за еднополовите бракове, е съгласувана с Джамбазки.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: