ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев игра плахо и загуби от Левски на "Герена"
Автор: Стойчо Генов 16:50 / 04.12.2021Коментари (13)6134
Ботев (Пловдив) изигра поредния си плах и колеблив мач на чужд терен и логично загуби от Левски с 0:2. Двубоят бе от 18-ия кръг на efbet Лига и се проведе на стадион "Георги Аспарухов" в столицата.

Гьоко Зайков (6) и Борислав Цонев (79) бяха точни за домакините.

По този начин възпитаниците на треньора Азрудин Валентич останаха с актив от 29 точки на четвърто място във временното класиране.

Левски откри резултата в 6-ата минута след статично положение и при първия удар въобще в мача. Радослав Цонев центрира от фаул към далечна греда, където Дилан Мертенс бе надскочен от Гьоко Зайков и той засече с глава за 0:1. При ситуацията и вратарят на "канарите" Георги Аргилашки не се намеси по най-добрия начин.

Малко след това главният съдия Валентин Железов допусна груба грешка. Маркиньос напредна в половината на Левски, след което бранителят на "сините" Кордоба го задържа с лявата си ръка пред наказателното поле. Вместо задължителния фаул, придружен с жълт картон, Железов даде знак играта да продължи.

В 30-ата минута дойде и първият точен удар за жълто-черните. Капитанът Тодор Неделев овладя топката и шутира с левия крак от около 25 метра, но Николай Михайлов спаси.

Пет минути след почивката "канарите" пропуснаха идеална възможност за изравняване на резултата. Кевин Янсон изведе Па Конате сам срещу вратаря Михайлов, а бранителят шутира с левия крак покрай гредата в аут.

Левски реши мача с втори гол в 79-ата минута. Дилан Мертенс сбърка в средата на терена и това позволи на Здравко Димитров да напредне към наказателното поле. Последва пас надясно към Борислав Цонев, който с бомбен шут простреля Георги Аргилашки за 2:0.

Ботев игра в състав:

Георги Аргилашки, Самюел Супрайен, Виктор Генев (70- Джеймс Етоо), Кевин Янсон, Николай Минков (72- Антоан Бароан), Реда Рабей (72- Димитър Тонев), Емануел Току, Дилан Мертенс, Па Конате, Тодор Неделев, Маркиньос.

Още по темата: общо новини по темата: 656
30.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
28.05.2022
28.05.2022
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 04.12.2021 г.
-1
 
 
Валето вели: Добро сме играли , след сме немали шансу ! Левски си е Левски!
-2
 
 
Индианци, индианци, гледате ли се колко пари струвате, и футболисти и фенове, а пък за грамотност няма да говирим. Селяни си бяхте и селяни ще си останете.
-3
 
 
НАКО НАКО ТИ АКОСИ БОТЕВИСТ АЗСАМ ПРЕЗИДЕНТ ИНТРИГАНТ СИ ПО ДОБРЕ НЕ ПИ6И СТРЕ6ТУ БОТЕВ!
+1
 
 
МНЕНИЕ НАЗАЕМ-Мислех си, че коментара след миналия мач мога спокойно да го препиша днес. Още малко като премислих и реших, че не става. Миналия мач завърши с победа и вкарахме 2 гола. Днес играта приличаше на тази от мача с Черно море. Аргилашки допусна левашки гол и не може да командва защитата. Янсон прави грешка след грешка. Става повече за манекен, отколкото за защитник. Може би Валентич за това го харесва повече от Работов. Минков е колеблив в защита, а напред хич го няма! Супраен трябва да покрива дясната зона, но при положение, че Янсон е трагедия, играе и в центъра. Генев е с толкова слаба физическа подготовка, че всеки мач се контузва и въздухът не му стига. Конате направи най големия и важен пропуск. Мертенс не му стига бързина и отскок. Няма завършващ удар, а днес и пасовете не му вървяха. Като връх бе проявата му при първия гол. Рабей няма бързина и всеки мач е за картон. Ударите му са трагични. Пасовете също. Току не се виждаше от тревата. Загуби се тотално. Най голямото разочарование беше Тошко. Толкова брак в пасовете. Само един удар във вратата. В защитен план никога не е бил добър. Маркиньос беше пресиран и оставен сам да играе, при което нямаше как да вкара! За резервите не ми се говори. Черешката на тортата е треньора ни. Всеки мач едно и също. И кучетата му научиха тактиката. Илиян Илиев, а днес и Мърльо го направиха смешен. Аз никога не съм очаквал нещо от него. Първо, визитката му е празна. Второ, беше селектирал трагични футболисти, които се скъса да хвали. Трето, започна с едни приказки за светло бъдеще, за петилетни планове, за евротурнири и т.н., които нямаха грам покритие. Аз мисля, че той е загубил не само доверието на публиката, но и на футболистите, а и на Зингаревич. Напускането на помощниците му е прелюдия към неговото освобождаване. Явно, че новата селекция ще я прави новия треньор! Явно, че Зингаревич не е доволен от развитието на футболистите и отбора. Мисля, че доверието, което получи Валентич бе достатъчно. Никой треньор в България не е получавал толкова време. Илиян Илиев гради отбор от юноши и свободни агенти и направи 2 милионни продажби. Мърльо вчера дойде, намери един куп деца и днес ни попиля. Киров отиде в Арда и направи отбор. Отиде в числото и пак направи отбор. Нашият му дай да приказва. Ами той е роден за журналист! Да не говорим, че една дума не каза на Български. Абсолютен грандоман! Виждам, че днес всички го плюят. На края ни остава да чакаме отговора на Зингаревич. Дано да дочакаме силен Ботев! Само Ботев!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 04.12.2021 г.
+7
 
 
Азрудин - ти си пълна нула, Zero - Azrudin Zero! С теб и без теб - футболистите играят без идея, без хъс, ей така - без цел - колкото е както и да завърши мача - не им пука. Иначе, грандове като Ботев Враца ги убиваме с разгромяващото 2:1 - и то у дома. Ало, Абрамович, упс, Зингаревич - това харесва ли ти? С такива темпове, треньори и играчи - не пет трансферни прозореца, ами 50 няма да ни стигнат да сме в тройката, камо ли по-нагоре. Айде, по-сериозно - вземи мерки, поне тоя набеден треньор да не се връща след Нова година.
+5
 
 
С този треньор,толкова! Пълно идейно безсилие,граничещо с комично безхаберие! Срамен мач!
+1
 
 
Ама Неделев игра ли днес?...Иначе вече и на децата и жените е ясно, че Валентич е пълен смешник и не става за треньор и в окръжните групи.Що не си забере Мертенс, Току, Бароан, Рабей и всъщност всички, които доведе, и да си ходи на майната си.
+8
 
 
Нещо нормално :) аз ако съм един треньор половината изчезват , тоя валентич просто не става за треньор ... Неделев го няма никакъв 5-6 мача , тоя мертенс е жив та*ак с тоя точно всеки мач сме един човек по малко .... Янсон и той разградена ограта ... не знам просто ... поне се радвам ,че няма да изпаднем .
+1
 
 
За пореден път се доказа ,че Валентич е посредствен треньор и няма качества да бъде начело на "Ботев"Пловдив!След като миналия сезон имахме късмет заради гола на Митко Рангелов който вкара на "Етър" и ги лиши от директно оставане в групата,още там провала на Валентич щеше да е тотален...Елементарна тактика,която всеки български треньор би разгадал,страхлив вратар,схема с трима бавни и тромави централни защитници,"свободен електрон"като Мертенс-виновник и за двата гола,инертен и плах Неделев който за 90 минути дава 2-3 хубави паса,липса на типичен голмайстор,поставянето на Николай Минков на пост който е неподходящ за него...Идва последния мач с "Царско село"и дано не съм лош пророк,но с тази "игра"през последните няколко мача нищо чудно да пропилеем и този мач!
на 04.12.2021 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Румънци си спомниха за Неделев в Бундеслигата
Феновете на ЦСКА-София разграбиха билетите за реванша с Ботев
Централен нападател - цел №1 за Ботев
Юноша на Виста може да води атаката на Ботев срещу Славия
Ще играе ли отново Бойко Борисов на стадион "Христо Ботев"?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: