ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Сдружение ПФК Ботев към Кирил Петков: Редно е да вземете отношение по темата за стадион "Христо Ботев"
Автор: Стойчо Генов 17:06 / 06.12.2021Коментари (49)10055
© Plovdiv24.bg
След като вчера Клубът на привържениците на Ботев Пловдив излезе с остра декларация срещу депутата проф. Андрей Чорбанов, днес по темата отношение взеха и от Сдружение ПФК Ботев, което притежава 1 процент от акциите на футболния клуб.

От сдружението излязоха с отворено писмо до председателя на парламента Никола Минчев, лидера на ПП "Продължаваме промяната" Кирил Петков, лидера на ПП "Има такъв народ" Слави Трифонов, до самия проф. Андрей Чорбанов, както и до българската общественост.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса отвореното писмо на Сдружение ПФК Ботев:

Отворено писмо

ДО Г-Н НИКОЛА МИНЧЕВ – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

ДО Г-Н КИРИЛ ПЕТКОВ – ЛИДЕР НА ПП "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА“

ДО Г-Н СТАНИСЛАВ ТРИФОНОВ – ЛИДЕР НА ПП "ИМА ТАКЪВ НАРОД“

ДО ПРОФ. АНДРЕЙ ЧОРБАНОВ – НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ

ДО БЪЛГАРСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Преди часове жълто-черната общност от Пловдив бе потресена от позиция на проф. Андрей Чорбанов, изразена в социалните мрежи след футболната среща Левски София – Ботев Пловдив. Силно възмущение предизвикаха не толкова фенските пристрастия и не дотам грамотния изказ на популярен български учен, колкото заявеното скандално мнение на народен представител в българския парламент по изключително сериозна тема, каквато са базите на спортните клубове.

Считаме, че е недопустимо по подобен безотговорен начин депутат да руши авторитета на Народното събрание и на политическата партия, която представлява.

Проф. Чорбанов, редно е да Ви напомним, че като народен представител сте публична личност и подобни фенски изказвания са неуместни, доколкото са насочени не към любовта Ви към даден футболен клуб, колкото към ненавистта Ви към други.

С изказването си вместо да защитите девиза над сградата, в която сте част от законодателната власт – "Съединението прави силата“, споделяте една нерадостна мантра на част от българите – "Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле“. Най-малкото – не Ви прави чест!

Уважаеми г-н Петков, като избран депутат от Пловдив и като един от лидерите на новото управляващо мнозинство, считаме, че е редно да вземете отношение по темата за недостроените стадиони в страната. Вярваме, че една от важните задачи на новото правителство трябва да са спортните бази - общинска и държавна собственост, както и формиране на стратегия за тяхното развитие.

В тази категория попада и строящият се стадион "Христо Ботев“ в Пловдив, за който жълто-черната общност отдавна настоява за прозрачност и отчетност за изразходваните обществени средства, спазване на строителните нормативи и срокове, както и ясен ангажимент и поставяне на краен срок за пълното завършване на обекта. Още повече, че според член 52, ал. 3 от Конституцията ни "държавата закриля здравето на гражданите и насърчава развитието на спорта и туризма“. Вярваме, че в новото начало и промяната, която Вие олицетворявате, място трябва да намери и тази наболяла за стотици хиляди граждани тема!

СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ

Член на БФС

Акционер в ПФК Ботев АД
Още по темата: общо новини по темата: 656
30.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
28.05.2022
28.05.2022
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Безочливо!Нагло! Това писмо е връх на безпардонната простащина! Абсолютен потрес! Имайте малко срам бе, селяндури!
-1
 
 
Кривоглавите, нямат срам ! Постоянно са на просия: Уважаема госпожо Кръстева, Обръщаме се към Вас, тъй като следващите дни са съдбоносни за нашият любим АФД Тракия. Единствено във ваше лице виждаме спасение от пореден позорен престой във “В” и “Б” футболни групи, както и възможност за недостойно и небляскаво бъдеще, защото ни очакват ПЕТА в дивия и 6 бафура! Надяваме се и вярваме,че не сте се отказали от покупката на катуна и Ви призоваваме да направите нужните постъпки за финализиране на така желаната от всички селянки сделка!!!
0
 
 
Циганската сган вместо да е по-ниска от тревата, че покрай нас пак намазаха, те седнали да хейтят. Ми разбира се, че ще пишем до всички възможни, особено след като Кирил Петков е дептутат, издигнат от Пловдив и избран от гласове основно от Пловдив. Ама вие, кюстендилски прошляци, как да го знаете? На вас не ви пука, че някакво подуенско говедо злослови към целия ни град, защото вие така или иначе тук винаги сте били ГОСТИ!
0
 
 
Тва па да си толкова нагло копеле**е ........ Хахахаххаха що не пишат до Байдън . И отй им е длъжен майна . Аз искам общината тогава да ми санира къщата хахахаха . Нереална е тая наглост .
+1
 
 
Първите коментари доказват, че функционалната и буквалната неграмотност са си сериозен проблем. В обръщението се настоява за ПРОЗРАЧНОСТ за изразходваните средства за ОБЩИНСКИ обект. "Културната" общественост обаче пищи като циганка в родилното, че това било просене. Може би на някои българският не им е майчин език, но все пак в една държава живеем. Чак пък такова неразбиране на езика!
0
 
 
То държава няма,обществото липсва те стадион....На гол тумбак чифте пищови
0
 
 
ОБЛЕЧЕТЕ СИ ПО-ТОПЛИ ДРЕШКИ, ЧЕ МАЙ Е ВРЕМЕ ЗА КАФЕ...
0
 
 
Имате си собственик, при това милиардер. Просете от него за пари и срокове, а не от гражданите на Пловдив. Ние също искаме прозрачност за да видим къде изчезнаха парите. Бездънна яма...
0
 
 
Хубаво искате а дали ще ви дадат зависи от мин.председателя .Но как да даде на Ботев и Локо пари когато се целуваха с Боко и Зико.Петков нормално не трябва да дава .
+1
 
 
Забравете за стадиона. Има по_важни неща за правене. И сте объркали човека. Пишете на Цветан.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: