ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботевистите скочиха на Общината: Това е последно предупреждение!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:51 / 20.12.2021Коментари (57)12297
©
Стадионът към днешна дата
Съвместна декларация от Сдружение ПФК Ботев, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Обединени фракции Бултрас:

Уважаеми съграждани, скъпи ботевисти,

Измина една година от рестартирането на строежа на стадион "Христо Ботев“. През това време се наслушахме на обещания и красиви истории. С очите си обаче виждаме нещо съвсем различно – изключително бавни темпове на строителство, незаинтересованост, непрозрачност и безхаберие. Обстоятелства, които будят основателно недоумение и притеснение у всички нас. Многократните ни опити за изчистване на проблемите бяха посрещнати единствено с некомпетентност, хаос и прехвърляне на отговорностите между възложителя - Община Пловдив, проектанта и изпълнителя на стадиона.

След близо шестмесечни усилия успяхме да получим нещо, което трябваше да бъде количествено-стойностна сметка на първи етап от строежа. Със съжаление установихме, че документацията беше подадена некоректно. Въпреки това екип от експерти я разгледа и установи, че редица от предвидените в първия етап от строителството дейности изглеждат ненавременни и дори абсурдни.

Ще си позволим да дадем няколко примера – изпълнение на 100% части "Електро“ и "ВиК“ на обекта и включване на някои дейности (монтаж на седалки), които могат да бъдат изпълнени в обществената поръчка за седалките, тъй като индикативните цени за монтаж са десетократно по-ниски от заложените в поръчката за стадиона. Добавени са и нови строително-монтажни работи, в които не става ясно какви видове дейности включват, как са определени количествата им и как са ценообразувани. Освен това в официален писмен документ общината отказа да се ангажира, че стадионът ще бъде завършен не с две, а с четири трибуни – ясен пример за това, че иначе захаросаните обещания могат да останат само празни приказки.

Според нас е напълно възможно при добро желание и ангажираност на възложителя - Община Пловдив, с отпуснатите от държавата средства стадионът да бъде построен с козирка и с всички минимални изисквания за провеждане на мачове от "Ефбет лига“. Странно е как при налични средства в размер на 25 млн. лв. и изискване в договора за обществената поръчка (ОП) за частично въвеждане в експлоатация сега се представят завишени стойности на етапа в размер на 36 млн. лева, при това дори без козирка, а никой в Община Пловдив не реагира и дори напротив – приема ги за нормални.

Всичко това ни кара да мислим, че Община Пловдив като възложител на ОП не се справя с ангажиментите си спрямо изграждането и въвеждането в експлоатация на стадион "Христо Ботев“. Причините са или незаинтересованост, или некомпетентност. Всичко това е недопустимо, имайки предвид състоянието на спортната инфраструктура в града. Тези факти закономерно възмущават жълто-черните фенове и гражданите на Пловдив.

Уважаеми ботевисти, пловдивчани, българи! Гневът ни не е насочен само към осемгодишната липса на нашия дом и незадоволителното темпо на строеж. С всички сили искаме да избегнем възможността за безконтролно харчене на обществен ресурс – парите от нашите данъци.

Дами и господа, управляващи града ни, ако в най-кратък срок не предприемете необходимите действия за построяването на стадион "Христо Ботев“ с козирка, във вид, готов за провеждане на футболни срещи и други мероприятия, при пълна прозрачност и съобразяване с работодателите ви - гражданите на Пловдив, гневът им ще избухне. При продължаващо бездействие и нехайство този гняв ще се стовари с пълна сила над всички виновници за това стадион "Христо Ботев“ да продължава да не функционира.

Даваме ви срок до 15-и януари, в който да изясните статуса на строежа и да поемете ангажимент за следващите стъпки с конкретен времеви диапазон. Приемете това като последно предупреждение.
Още по темата: общо новини по темата: 790
25.03.2024
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Стоян канара от Стряма каза, че щял да даде някой лев който изкара от козичките за да помогне на любимия Бутвфъ.
-2
 
 
Зико ще те излапат твоите папагали.Зико къде са им милионите ????Нали им обеща 30-40 млн.
+2
 
 
Четейки коментарите на цялата циганска паплач отдолу, мога само да кажа Весела Коледа мангали. И когато гледате в чуждата паничка, моля напънете се неистово, ако можете де и си спомнете за паригите на Жоро Илиев (лека му пръст) колко бяха чисти .....като утринна роса!!!
-3
 
 
Весела Коледа жълти смотаняци, винетка цял живот до Коматеу, никой не Ви е длъжен разбра ли "Майна" ай тръгвай към гарата че ще изтървеш влака за Карлово ... келтак
+1
 
 
Коментарите в тая новина показват нагледно колко комплексирана, злобна, гнусна и отвратителна е циганската сган, фенската маса на втория отбор на Пловдив. Пришълците от Кюстендил, чийто стадион се строи със СЪЩИТЕ ПАРИ, а наричат нас крадци, че сме ги издействали от предишното правителство. Няма по-нагла сган от циганската, няма! Денят, в който Колежа бъде завършен, ще е пагубен за вашата общност, хлебарки мръсни. Тва да живееш за да мразиш ви прави вечно втори в нашият град, пък ако ще с 10:0 ни бийте и 200 купи вземете една след друга. Пак ще сте втори, защото сте жалки!
+1
 
 
Колко вълчовци и нелегални таксита от ромската махала(справка Бонев) са налазили статията за пловдивският Ботев. Мангали вървете си на джамията и за нас не се грижете!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+1
 
 
Какво плачат-целта беше ПИМК да вземе милионите отпуснати от Бойко и да направи ресто после-стадион обещаха,но обешаното не е като направеното-поредната схема на ГЕРБ
-4
 
 
Ей, дадоха им 25 млн и изведнъж се изкараха радетели за честност въпреки срамотите на Цветан Василев и Пеевски, въпреки опростените неустойки за концесията... Този стадион е за събаряне и всичко около този клуб след 2010-а е за прокуратурата.
-2
 
 
Кривоглавите са свикнали, само да крадат и просят без да дават лев за обществото ! Такава гръмка пародия без съгласието на крадеца Пинокио, не би излезнала в медиите ! Но и те самите разбраха, че краденето свърши и кръв пикаят ! Близо 50 млн. от ктб и още 25млн. за копнежа, потънаха в блатото и резултата е НУЛА ! Никой няма да ви остави да продължавате да крадетете ! Единственото с което ще бъдете запомнени е кражбата на века !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
Първо в Plovdiv24.bg: Юноша на Ботев с тежка контузия! Претърпя операция в столична клиника
ПФК Ботев: Нека закърмим децата си с тази истинска и безкористна любов
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: