ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вторият по големина град, а гледката е повече от срамна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:36 / 29.12.2021Коментари (38)27447
© Фейсбук
Пловдивчанин се свърза с Plovdiv24.bg, за да сподели своето мнение. Даваме му думата сега:

"Здравейте, драга редакция, обръщам се с надеждата да се обърне внимание на поредния наболял проблем в инфраструктурата на нашия град Пловдив.

Минавали ли сте скоро по ''Рогошко шосе"? Изключително опасен път, осеян с много и дълбоки дупки. Не са взети дори елементарни мерки за безопасност.

Трябва ли да се случи нещо лошо, за да се направят необходимите ремонти на този път? Вторият по големина град, а гледката е повече от срамна.

Моля вас, като медия, която милее за проблемите на Пловдив, обърнете се към компетентните органи и личности. Питайте ги: Защо? Докога? Трябва ли да се случи най-лошото, за да се направи път, който да е сигурен и безопасен?

Черните точки на управляващите в Пловдив станаха много. Търпението се изчерпва. Едва ли дълго ще се толерира тази некадърност.

С пожелание за весели празници!

Поздрави!"

Припомняме какво каза по темата кметът на "Северен" Стоян Алексиев в интервюто си за Plovdiv24.bg преди броени дни:

"Има готов проект, който включва цялостно реновиране и преасфалтиране в сегашните габарити. Но може да се мисли и в посока разширяване. Пътят е тотално смачкан, амортизиран и не подлежи на кърпене, трябва генерално решение. Уверяват ме от две години, че ще се намерят средства, включително и по европрограми".


Още по темата: общо новини по темата: 51
11.04.2024 »
27.02.2024 »
26.02.2024 »
26.02.2024 »
23.02.2024 »
22.02.2024 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Околовръстното на Тракия чие е и защо е в същия вид.
-1
 
 
В един и същи ден Община Пловдив първо обяви, а после отмени обществената поръчка за седалките на стадиона край бившата бирена фабрика. Той, стадионът, още е на бетон и арматура, но администрацията бърза да осигури седалките, сякаш това е най-важното, за което трябва да похарчи на момента парите на Пловдив. Начинът, по който с държавни пари се строи общинският стадион "Христо Ботев”, отдавна буди съмнения. Що се отнася до седалките на Колежа, те вероятно са най-нерентабилната инвестиция, правена по света, откакто са измислени парите. Цената на бройка, според отменената вече поръчка, е 132,16 лева с ДДС, колкото струва на дребно луксозен офис стол в търговската мрежа. Заедно с парите за старата доставка, хвърлени на вятъра през 2013 г., общата стойност на седалките ще надхвърли 3 милиона лева - пари за строителството на едни големи детски ясли. Като пресметнем, че от 8736 часа в годината всички мачове на Колежа ще продължат най-много 60 часа, а от 18 159 места ще са заети средно не повече от 5000, ще изчислим, че една седалка ще бъде използвана най-много в 2,2% от времето, в което стои в слънце и сняг на стадиона. Това прави трагични показателите като срок на откупуване и рентабилност на инвестицията, които за всеки друг стопански субект, освен Общината, са важни, когато реши да харчи милиони. Още повече - чужди.
+6
 
 
За пореден път ще го кажа - този път не попада в землището на Община Пловдив и се "стопанисва" от АПИ! Пловдив е единствения ОБЛАСТЕН град в цяла България, който няма СОБСТВЕНО околовръстно шосе и прилежащи пътища до околните села, които отдавна са се превърнали в квартали! И далеч не защитавам Зико, напротив - за мен този мандат е най-слабоумния и некадърен откакто Пловдив си избира сам кметовете! Но трябва да бъдем обективни и всичката енергия да се насочи към АПИ и респективно държавата, а не към Община Пловдив! Докато туморните общини "Марица" и "Родопи" съществуват, не очаквайте да се оправи каквото и да било в окръга! Строят се заводи за милиарди, в които работят десетки хиляди души, плащащи огромни за такива селски общини данъци, а инфраструктурата е под всякаква критика! Няма канализация, няма нормално електричество, няма пътища!
-2
 
 
Кмете, НЕ обращай внимание на тези писачи тука и не се занимавай с пътища, улици и глупости, ами отивай на частния стадион да оправяш работите, защото Строителят на "Колежа" заяви : Ако не достигат 2-3-4 милиона, общината да ги дава и да приключваме с тоя стадион! Като приключим с Колежа, козирката и паркинга, тогава ще се заниваш с глупости.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+7
 
 
Целият град и всички вътрешни улички са зле. Това заради абсурдно некадърното управление на града от дълги години.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Бюджет 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: